După 3 ani și jumătate de când a fugit din țară, Paul Lambrino a fost prins în Malta

29 aprilie, 2024

Nepotul nelegitim al Regelui Mihai a fost reținut în urma activităților de cooperare internațională între Poliția Română și Poliția din Malta.

Paul Lambrino, împreună cu soția sa, Lia.
Paul Lambrino, împreună cu soția sa, Lia.

A fost o vreme în care părea că Paul Lambrino, autointitulat Prințul Paul de România, va reuși să intre în posesia unor mari valori în baza unui act în care făcea dovada că Regele Carol al II-lea a fost bunicul său, tatăl său, Mircea Grigore, fiind fiul său nelegitim. 

Dar iată că, în decembrie 2020, după un proces lung în care a fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea ca moștenitor al Familiei Regale române, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa, Paul Lambrino a fost găsit vinovat și condamnat în apel de către Înalta Curte de Casație a României la 3 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, spălare de bani și dare de mită. Procurorii, care au declarat că Lambrino nu avea niciun drept asupra proprietăților, au estimat că prejudiciul adus statului a fost de aproximativ 145 de milioane de euro. În același dosar, 18 persoane au fost condamnate.

Imediat după primirea sentinței, așa-numitul Paul de România a fugit din țară cu un pașaport britanic și ascuns cu ajutorul unor prieteni, lăsându-și în urmă soția, pe Lia, și pe fiul lor, Carol.

Fugit în Franța de mai bine de trei ani, de unde autoritățile judiciare au refuzat să îl extrădeze în România, Paul Lambrino putea să stea acolo fără teama de a fi încarcerat. Numai că, într-un moment de prea multă siguranță de sine, acesta a a ieșit recent din Franța și a ajuns în Malta, unde s-a cazat la un resort. Adică fix acolo unde polițiștii din Malta l-au localizat și depistat, în urma cooperării cu ofițerii din România.

Acum, „Prințul” fugar, în vârstă de 76 de ani, este reținut și urmează să se deruleze procedurile specifice de extrădare și de încarcerare a lui într-un penitenciar.



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary nuntă Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
Rose Hanbury, Marchiză de Cholmondeley, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton și Camilla la Trooping The Colour 2023, Getty (1) jpg
FotoJet Margareta jpg
Peter Philips, Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia jpg
Meghan Markle și Harry în Nigeria GettyImages 2152632644 jpg
Nicolae și Alina ai României în port popular 2 jpg
FotoJet Zara jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Prințul William la Premiile Bafta GettyImages 2013605929 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Nigeria Foto Profimedia (3) jpg
Prințul Harry Meghan Markle Nigeria Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Victoria a Suediei Foto Profimedia (1) jpg
Meghan Markle în Nigeria colaj jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria la 10 mai 2024   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg