După ce s-au întors din Franța, Charles și Camilla au parte de o vizită oficială! Ce musafiri vor avea

27 septembrie, 2023

Regele Charles și Regina Camilla se pregătesc de o vizită de stat, au de organizat o petrecere!

Camilla și Charles PNG

Palatul Buckingham a anunțat că Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, și Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, îi vor primi pe Yoon Suk Yeol, președintele Coreei de Sud, și pe soția sa, prima doamnă Kim Keon Hee, în Marea Britanie pentru o vizită de stat în această toamnă.

Se așteaptă ca data și alte detalii să fie anunțate în timp util. „Președintele Republicii Coreea, Excelența Sa Yoon Suk Yeol, însoțit de doamna Kim Keon Hee, a acceptat invitația Majestății Sale Regele de a efectua o vizită de stat în Regatul Unit în luna noiembrie", se arată într-un comunicat, notează People

Yoon Suk Yeol and his wife Kim Keon hee jpg

„Regele și Regina vor găzdui vizita de stat la Palatul Buckingham". Regele Charles și Yoon s-au întâlnit la Palatul Buckingham anul trecut pe vremea aceasta. Ei s-au văzut la recepția pentru șefii de stat și oaspeții oficiali de peste hotare organizată la reședința regală în seara dinaintea funeraliilor de stat ale Reginei Elisabeta. Monarhul care a scris istorie a murit la vârsta de 96 de ani pe 8 septembrie 2022, iar funeraliile sale la Westminster Abbey și slujba de înmormântare la capela St. George's Chapel din Castelul Windsor au avut loc pe 19 septembrie. La fel ca mulți demnitari în vizită, Yoon a semnat o carte de condoleanțe la Church House din Londra în acea zi. 

În octombrie 2022, Regele Charles i-a trimis un mesaj de condoleanțe liderului sud-coreean după incidentul mortal din Itaewon, care, potrivit The New York Times, a provocat moartea a peste 150 de persoane.

În trecut, ca Prinț de Wales (titlu deținut în prezent de fiul său cel mare și moștenitor, Prințul William), Regele Charles a participat la banchetul de stat de la Palatul Buckingham pentru Roh Moo-hyun, fostul președinte al Coreei de Sud, și soția sa, doamna Roh Moo-hyun, în timpul unei vizite de stat găzduite de regina Elisabeta în 2004. 

Regele Charles a călătorit, de asemenea, în Republica Coreea împreună cu Prințesa Diana în 1992. Vizitele de stat reprezintă o parte importantă a îndatoririlor diplomatice ale familiei regale britanice, organizate pentru a consolida relațiile cu alte națiuni din întreaga lume. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Prima Doamna a Vietnamului si Imparateasa Masako a Japoniei   profimedia 0824859826 jpg
Regina Maxima si Brigitte Macron la expozitia Iris van Herpen din Paris   profimedia 0825038263 jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Meghan si Harry au ramas fara Frogmore Cottage jpg
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (5) jpg