După două luni de absență, Prințesa Kiko a apărut la aniversarea Împăratului Naruhito

26 februarie, 2024

Vești bune din Japonia! Fragila Prințesă moștenitoare s-a mai întremat după afecțiunea care a țintuit-o la pat timp de două luni.

Prințesa Kako și părinții săi, Prințesa Kiko și Prințul Fumihito Akishino. FOTO: Getty Images
Prințesa Kako și părinții săi, Prințesa Kiko și Prințul Fumihito Akishino. FOTO: Getty Images

Prințesa Kiko, în vârstă de 57 de ani, a putut fi văzută din nou în public, pentru prima dată de la Anul Nou încoace, starea sa de sănătate fiind net mai bună și permițându-i să participe la marele eveniment ce precede primăvara, anume aniversarea Împăratului Naruhito. În ultimele luni, aceasta a absentat motivat de la evenimentele publice, fiind bolnavă de la sfârșitul lunii decembrie după un atac sever de gastroenterită, care a împiedicat-o să-și îndeplinească îndatoririle.

Prințesa Kiko este cumnata Împăratului Naruhito al Japoniei și soția succesorului la tron, Prințul moștenitor Akishino, întrucât singurul copil al lui Naruhito este fată, iar potrivit legii salice numai bărbații pot accede la tron.

În weekend, Împăratul Japoniei a împlinit 64 de ani și a fost sărbătorit în stil mare, în cadrul unui ceremonial public, la care a fost însoțit de familia sa și aclamat de compatrioții săi încă din primul moment în care a apărut la balconul Palatului Imperial. În ciuda frigului, a ploii și a vântului din Tokyo, sute de steaguri japoneze au fluturat în fața reședinței oficiale a monarhului, în timp ce cei prezenți așteptau cu nerăbdare să-l audă rostind discursul tradițional, în prezența soției și fiicei sale, Împărăteasa Masako și, respectiv, Prințesa Aiko.

Pentru această ocazie, doamnele au fost îmbrăcate foarte elegant, nota cromatică generală fiind albastru și argintiu, singura care a optat pentru altă nuanță fiind chiar Prințesa Kiko, care a apărut într-un costum cu fustă bej, cu tocă asortată. Mai tinerele regale, Aiko - fiica Împăratului - și verișoara ei, Kako, au ales rochii clasice unii, purtate cu tocă și perle la gât.

De-o eleganță tipic japoneză, minimalistă, a fost Împărăteasa Masako, care a purtat o rochie lungă din catifea albastră, cu un fronseu în zona taliei și pieptului, care îi dădea un aer statuar. Și accesoriile au fost deosebite, o brosă argintie, o pereche de cercei cu perle, mănuși albe și nelipsitul evantai.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg