E viitoarea Regină a Norvegiei: Prințesa Ingrid Alexandra îi face concurență frumoasei Leonor a Spaniei

14 august, 2024

Prințesa Ingrid Alexandra este a doua în linie la tronul Norvegiei, după tatăl ei, Prințul Haakon.

Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei GettyImages 1404640944 jpg

Născută pe 21 ianuarie 2004, Prințesa Norvegiei este cel mai mare copil al Prințului Moștenitor Haakon și al doilea copil al Prințesei Moștenitoare Mette-Marit, care mai are un fiu dintr-o relație anterioară, pe  Marius Borg Høiby, implicat acum într-un scandal de violență domestică.

Ei bine, pe umerii acestei frumoase prințese există deja o mare presiune: se așteaptă ca ea să devină a doua femeie monarh a țării din ultimii 600 de ani, după Regina Margareta, care a fost încoronată prima Regină a Norvegiei, în secolul al XV-lea.

Ei bine, viitoarea regină a Norvegiei are 20 de ani. Bunicul ei, Regele Harald, a schimbat legile succesorale înainte de nașterea ei, ceea ce i-a schimbat complet soarta, devenind prințesă moștenitoare.

Regele Norvegiei s-a asigurat că fetele din familia regală vor avea prioritate față de frații mai mici, dar de sex masculin, și vor putea deveni suverane dacă sunt primele născute.

La fel ca Prințesa Leonor a Spaniei, cu care este adesea comparată, și Prințesa Norvegiei efectuează serviciul militar: aceasta este cantonată timp de 12 luni la Batalionul de Ingineri din Brigada Nord, acolo unde a ajuns pe 17 ianuarie 2024.

Serviciul militar este obligatoriu în Norvegia, pentru cetățenii cu vârste cuprinse între 19 și 44 de ani.

Născut în decembrie 2005, Prințul Prințul Sverre Magnus este fratele mai mic al Prințesei. El este al treilea în linia de succesiune la tronul Norvegiei, după tatăl și sora lui mai mare. Cei doi au un frate vitreg mai mare, Marius Borg Høiby, fiul Prințesei Moștenitoare Mette-Marit dintr-o relație anterioară.

Marius Borg jpg

Marius avea doar 2 ani când mama lui s-a căsătorit cu Prințul moștenitor Haakon. În 2017, Høiby a renunțat la viața publică pentru a studia pentru o diplomă în afaceri în California.

Zilele trecute, acesta a șocat regatul nordic, după ce a fost acuzat că și-a agresat fizic iubita. Tânărul în vârstă de 27 de ani a stat 30 de ore în custodia poliției, după ce o femeie a susținut că a atacat-o într-un apartament din Oslo. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o condamnare la un an de închisoare.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Carl Philip, Prințesa Sofia, Chris O'Neill și Prințesa Madeleine, Profimedia jpg
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
Alma, cainele Majestatii Sale Margareta, rasfatata Familiei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene și Albert de Monaco 2 profimedia 0906081891 jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg si Marele Duce Henri cu Printul Guillaume, Printesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois la Cabasson, Var   Marea Curte Ducala (10) jpg
Marius Borg cu Printul Sverre Magnus, Printesa Ingrid Alexandra, Printul Haakon si Printesa Mette Marit   GettyImages 1403308131 jpg
Kate melancolică PNG
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0906046927 jpg
Ducii de Sussex în Montecito, Harry și Meghan, Instagram (2) jpg
kate middleton rochie foto profimedia jpg
Prințul William Foto Getty Images (7) jpg
Kate Middleton, Meghan Markle  GettyImages jpg
Charles Spencer și Diana în tinerețe, Profimedia (1) jpg
nunta in Norvegia Printesa Martha Louise si Durek Verret   profimedia 0903551664 jpg
Alina a României colaj jpg
nasii Camille Gotlieb si Michael Ducruet cu Marie Ducruet si Louis Ducruet la botezul lui Victoire Ducruet, nepoata Printesei Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Carole și Michael Middleton  (2) png