Ea e prinţesa mai puţin ştiută de la Casa Regală Britanică. Iată ce rol important are!

1 noiembrie, 2017
Princess Alexandra jpeg

Dacă tatăl ei ar fi fost cel de-al doilea fiu al Regelui George şi nu al patrulea, Prinţesa Alexandra ar fi astăzi, poate, în locul Reginei Elisabeta. Da, e verişoara primară a Reginei Marii Britanii, tatăl ei şi tatăl Elisabetei fiind fraţi.

Prinţesa Alexandra, în tinereţe

Prinţesa Alexandra este fiica Ducelui de Kent, cel de-al patrulea copil al Regelui George, bunicul actualei regine a Marii Britanii. Are 80 de ani şi e una dintre acele prezenţe discrete la evenimentele publice, la care participă în calitate de Lady Ogilvy, verişoară primară a Reginei Elisabeta a Marii Britanii.

Ieri, aceasta a apărut în public pentru o vizită oficială a asociaţiei ”Care for Veterans”, a cărei preşedinte este de foarte mulţi ani. Pentru această ocazie, Prinţesa Alexandra a purtat un outfit extrem de elegant, format dintr-o tunică gri şi fustă cu pliuri, la care a asortat nişte pantofi într-o nuanţă metalică şi o pălărie cu boruri scurte.

Prinţesa Alexandra, în prezent

image image

După acest eveniment, Prinţesa Alexandra a primit nenumărate reacţii pozitive, mulţi simpatizanţi ai monarhiei britanice bucurându-se că a apărut din nou în public şi că, la 80 de ani, încă îndeplineşte îndatoriri regale.

Prinţesa Alexandra are sub patronaj peste 100 de asociaţii şi se află în serviciu Reginei Elisabeta a II-a, verişoara sa, încă din adolescenţă.

Scurt istoric

Familia Ducelui de Kent. Părinţii şi fraţii Prinţesei Alexandra

Prinţesa Alexandra s-a născut în ziua de Crăciun în anul 1936, ca singura fiică a Ducelui şi Ducesei de Kent. Tatăl ei, fratele Regelui George al VI-lea, a fost ucis în 1942, într-un accident aviatic. Pe atunci, Prinţesa Alexandra avea doar cinci ani.

Prinţesa Alexandra, în ziua nunţii ei

La vârsta de 11 ani, Prinţesa Alexandra a fost dată la o şcoală normală, fiind prima prinţesă britanică care urmează cursurile unei astfel de şcoli. Câţiva ani mai târziu, aceasta a fost una dintre domnişoarele de onoare de la nunta verişoarei sale, pe atunci – Prinţesa Elisabeta.

Alături de soţul ei, Sir Ogilvy, şi cei doi copii ai lor: James şi Marina

Prinţesa Alexandra s-a căsătorit în aprilie 1963, la Westminster Abbey, cu Sir Angus Ogilvy. Un an mai târziu se năştea James, primul copil şi singurul băiat al cuplului. Cel de-al doilea copil al cuplului, o fetiţă pe nume Marina, s-a născut în 1964. Aceşti doi copii nu au avut de îndeplinit îndatoriri regale, dar sunt în linia de succesiune la tron, pe locul 51, respectiv 52.

foto: Flickr / The Royal FamilyRecente pe Ok! Magazine

William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}