Ea este nepoata preferată a Reginei Elisabeta: „Este cuminte, grijulie și bună"

31 august, 2022

Dintre cei opt nepoți ai reginei, ea este cumințenia întruchipată. Nu epatează, nu încalcă eticheta, nu iese din cuvântul bunicii regale. 

profimedia 0691502823 jpg

Blonda suavă Lady Louise Windsor, prima născută a Prințului Edward și a soției sale, Sophie Contesă de Wessex, este nepoata cea mai mică a Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 18 ani. Acea nepoată care a avut o relație foarte strânsă cu răposatul ei bunic, Prințul Philip, cu care împărtășea pasiunea neînțeleasă pentru mersul cu trăsura. Cu toate acestea, tânăra nu este chiar cea mai populară dintre membrii familiei regale britanice, dimpotrivă, prezența ei trece de multe ori neobservată la evenimentele la care toți ochii o caută pe Kate Middleton și pe copiii săi.

GettyImages 809227822 jpg

Asta poate avea legătură și cu faptul că modesta adolescentă nu este o adeptă a cochetăriei, Louise fiind deseori criticată din cauza vestimentației sale bătrânicioase, multe dintre ținutele alese pentru aparițiile ei publice fiind demodate și prea sobre pentru vârsta ei. Nu ajută nici faptul că aceste piese vestimentare sunt împrumutate, de multe ori, din dulapul mamei sale în vârstă de 57 de ani...

profimedia 0696641134 jpg

Dar poate tocmai de-aia o place atât de mult bunica ei, Regina Angliei: că Louise nu se dă în vânt după atenție, precum Meghan Markle sau, de ce nu, chiar și Kate Middleton. Un insider regal a mers până-acolo și a declarat pentru The Sun, în 2019, că Lady Louise Windsor este nepoata preferată a Elisabetei. „Reginei îi place că Louise și fratele ei, James (14), petrec mult timp la Castelul Balmoral. S-a apropiat foarte mult de Louise, care pare-a fi devenit nepoata ei preferată, urmată îndeaproape de James. În plus, pe Louise o îndrăgește toată lumea, inclusiv Ducii de Cambridge, după ce aceasta a avut grijă de copiii lor când aceștia veneau în vacanță. Lui Louise îi place să deseneze și a încercat cu răbdare să o învețe pe Charlotte să schițeze iepuri și căprioare.”

A 14-a în linia de succesiune la tronul britanic, Lady Louise s-a născut prematur pe 8 noiembrie 2003, cântărind doar 2 kilograme. Mama ei, Sophie of Wessex, a fost dusă de urgență la spital și a adus-o pe lume pe fiica ei cea mare cu o lună mai devreme decât ar fi fost termenul. În plus, contesa a fost aproape de moarte după ce a pierdut nouă litri de sânge din cauza sângerării interne, în timp ce soțul ei, Prințul Edward, se afla în turneu regal în Mauritius. Din această cauză, Louise s-a născut cu complicații, printre care desprinderea placentară și esotropie – un fel de strabism. Este vorba despre o tulburare vizuală caracterizată printr-o deviație a axei unui ochi spre interior, în raport cu celălalt. Pentru a corecta acest defect, Louise a suferit prima operație la doar 18 luni, fără succes însă, așa că fata  a trecut printr-o a doua intervenție în 2014, care i-a corectat, într-un final, vederea.

profimedia 0711453809 jpg

La nașterea lui Louise, părinții ei au anunțat că va fi crescută fără titlul de prințesă, deși fata are dreptul la acesta, ca urmașă a Prințului Edward, mezinul reginei. „Încercăm să-i facem să înțeleagă că cel mai probabil vor trebui să lucreze pentru a-și câștiga existența”, a declarat Contesa de Wessex despre copiii ei, în 2020. „De aceea am luat decizia de a nu folosi titlurile de Altețe Regale. Le dețin și pot decide să le folosească după vârsta  de 18 ani, dar cred că este foarte puțin probabil.” Lady Louise a împlinit, deja, 18 ani în noiembrie anul trecut și nu se folosește de titlul ei de prințesă, deși comentatorii regali s-au întrebat dacă nu este cazul ca adolescenta să joace un rol mai important în viitorul familiei regale. Expertul regal Phil Dampier a declarat pentru Telegraph că Louise ar putea fi o „armă secretă” a palatului britanic: „Se pare că este foarte matură pentru vârsta ei, exact genul acela de persoană pe care regina se poate baza în viitor”.

profimedia 0244974032 jpg

Deși încă foarte tânără, Lady Louise pare să fi trecut de mult de perioada dificilă a adolescenței, pregătindu-se acum, mai mult ca oricând, să devină un „element” elegant al familiei regale britanice. Este nevoie de așa ceva, după ce Ducii de Sussex au părăsit corabia, iar Prințul Andrew a fost tras pe dreapta, din cauza scandalului sexual în care a fost implicat.

Dar cel mai emoționant este că suverana în vârstă de 96 de ani se regăsește cel mai mult în această adolescentă modestă și responsabilă: „Este liniștită, grijulie și bună și îi amintește reginei de ea însăși când era tânără”.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

brandul Sussex, Meghan Markle, Prințul Harry  Surasa foto   Profimedia jpg
Ipostaze inedite ale Reginei Elisabeta a II a, Profimedia (21) jpg
charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg