Ei sunt prinţii renegaţi de la casele regale

8 ianuarie, 2018
printi ok jpeg

Monarhia înseamnă morală, etichetă, reguli scorţoase. Cu toate acestea, istoria, dar şi prezentul ne învaţă că sângele albastru poate fi şi unul fierbinte. În cazul unora dintre aceste feţe nobile, scandalurile sexuale au fost prea mult. Alţii, au scăpat de ruşinea dezmoştenirii ca prin urechile acului.

Prinţul Nicolae, singur împotriva tuturor

„Simt că am pierdut ceva din sufletul meu. Am ceva gol aici. Am plâns foarte mult.“

image

De piatră să fii şi nu poţi să nu rezonezi cu vorbele acestui prinţ de sânge, renegat, în urmă cu doi ani, de familia regală română şi rămas aproape singur pe lume. Este tristeţea unui nepot care şi-a pierdut bunicul, pe Regele Mihai, singura oază de normalitate din viaţa unui tânăr rămas fără tată din 2002 şi a cărui mamă îl tratează cu răceală.

Din 2010 şi până-n 2015, românii au început să-l cunoască şi să-l iubească pe acest britanic cu origini regale româneşti, cu atât mai mult cu cât ultimul rege al României îl promova ca fiind viitorul monarhiei. Şi-n aceşti cinci ani, chiar a fost, căci fiul Principesei Elena (67) era al treilea pe linia de succesiune la tron (unul onorific, desigur) şi avea rang de Alteţă Regală.

Un vis frumos cu prinţi, regi şi regine din care Nicolae a fost trezit brusc şi urât în august 2015, atunci când Regele Mihai i-a retras titlul de Principe al României şi calificativul de Alteţă Regală. S-a vorbit de gelozie, s-a vorbit de Principele Radu, de popularitatea prinţului tânăr şi chipeş, care începea să deranjeze, şi, desigur, şi despre Nicoleta Cîrjan, femeia care a pretins că i-a născut o fetiţă, pe 10 februarie 2016. În lipsa unor explicaţii clare pentru motivul excluderii, presupunem că acest scandal sexual, cu un copil născut în afara căsătoriei şi nerecunoscut de Nicolae, l-a înfundat pe „Prinţul Inimilor“. Până la urmă, aventurile sexuale ale lui Carol al II-lea, tatăl lui Mihai, au rămas ca nişte sechele în memoria regelui decedat pe 5 decembrie 2017, iar nepotul se poate să-l fi dezamăgit călcând pe urme atât de dureroase şi de cunoscute.

Nicolae, alături de logodnica lui, Alina Binder

„Asta cu paternitatea, am cerut de mai multe ori un test ADN şi doamna respectivă nu a venit. Din păcate, nu ştiu cum este în alte ţări, dar în România bărbatul nu poate forţa o femeie să facă acest test. Din păcate, nu pot să fac mai multe, din cauza legii, dar trebuie rezolvat. Este o acuzaţie foarte serioasă şi trebuie să rezolv cumva şi lucrul acesta”, a declarat fostul prinţ într-un interviu pentru Antena 3.

„De atunci, relaţiile au devenit foarte reci între mine şi familia mea, în afară de tatăl meu vitreg şi sora mea. Înainte, tot timpul am avut o relaţie foarte bună cu familia mea, cu mătuşa mea. Cu mama mea a fost aşa şi aşa, dar pot să zic că am avut o relaţie bună. Unchiul meu şi mătuşa mea, mai ales înainte să mă mut în România, în 2012, erau ca nişte părinţi, într-un fel, pentru mine. La fel şi bunicii mei. La început (după excludere n.r.) a fost un şoc şi a fost dificil să găsesc o viaţă nouă. M-am mutat întâi în Franţa, am căutat un job în Germania, în Elveţia, în Olanda. Până la urmă, am găsit un job în Anglia. Atunci am înţeles că a fost decizia Regelui şi am respectat-o. Dar niciodată n-am avut o conversaţie cu familia, inclusiv cu Regele, despre ce s-a întâmplat”, explică nepotul regelui.

Nicolae este, astăzi, domnul Medforth-Mills şi nu Alteţă regală, deşi mulţi români prezenţi la înmormântarea Regelui Mihai şi l-ar dori în fruntea Casei Regale, în locul Custodelui Margareta.

În ciuda scandalului şi a pierderii titlului regal, popularitatea tânărului de 32 de ani a crescut, iar ecoul simpatiei de care se bucură Nicolae a ajuns chiar şi-n presa internaţională, „Daily Mail“ comparându-i pe el şi pe soţia lui, Alina-Maria Binder (29), cu noul cuplu regal din Marea Britanie, Prinţul Harry şi Meghan Markle.

image

Dar jurnaliştii britanici au notat şi tensiunea dintre fiicele regelui şi nepotul renegat, Nicolae fiind ignorat chiar de propria lui mamă, Principesa Elena, la funeraliile lui Mihai I. Tatăl prinţului, britanicul Robin Medforth-Mills, a murit în anul 2002, acesta fiind de profesie profesor de geografie şi predând la Universitatea din Durham (Marea Britanie).

„Nicolae a devenit foarte popular. Dar sunt semne că alţi membri ai familiei regale au fost deranjaţi de această popularitate”, a declarat pentru The Daily Mail istoricul american Marlene Eilers Koenig, care l-a cunoscut pe Regele Mihai şi a scris despre familia regală a României.

Ceva ne spune că vom mai auzi despre acest prinţ încăpăţânat în anul care tocmai a început. În vară, el şi Alina, fost purtător de cuvânt pentru Asociaţia Aviatorilor din România, vor face nunta religioasă în ţară, iar promisiunea făcută chiar de prinţ după funeraliile de la Curtea de Argeş este încurajatoare: „Vin, staţi că vin!“.

Prinţesa Margaret şi iubirea care a scandalizat Anglia

Prinţesa Margaret (1930 - 2002)

Căpitanul Peter Townsend

Încurcăturile amoroase s-au servit şi la case regale mai mari, cu mult înainte ca prinţii zilelor noastre să se fi născut. Prinţesa Margaret (1930-2002), sora cu patru ani mai mică a Reginei Elisabeta de astăzi, decedată la 72 de ani, a fost la un pas de a fi exclusă din linia de succesiune de la tron, atunci când a început o relaţie amoroasă cu un bărbat însurat şi tată a doi copii. Este vorba despre chipeşul căpitan Peter Townsend, cu 16 ani mai în vârstă decât sora reginei, pe atunci în vârstă de doar 22 de ani.

Şi nu e ca şi cum vârsta rebelei Margareta era prea fragedă pentru un mariaj, ci faptul că super conservatoarea Biserică Anglicană refuza să binecuvânteze uniunea unei prinţese de sânge c-un bărbat divorţat.

Mai mult, nici Parlamentul britanic nu vedea cu ochi buni uniunea celor doi, premierul Churchill informând-o pe Regină că nu va aproba un mariaj nerecunoscut de biserică decât dacă Margareta renunţă la drepturile ei regale. Îndrăgostita Margareta avea de partea ei doar opinia publică, britanicii de rând spirjinind alegerea prinţesei, oricât de nepotrivită părea atunci.

Preţul pe care trebuia să-l plătească Margaret pentru iubirea ei era exluderea ei şi a urmaşilor ei din linia de succesiune la tron (în acel moment, sora Reginei era a treia), iar aceasta a decis să aleagă, într-un final, cu capul şi nu cu inima.

“Ne-am fi putut căsători, dacă ar fi fost pregătită să renunţe la tot –poziţie, prestigiu, alocaţie regală. Ştiam că nu am să-i ofer ceva care să contrabalanseze tot ce-ar fi putut pierde“, a scris Townsend, marea iubire a Prinţesei Margaret, în autobiografia lui din anul 1978.

Marius Borg Høiby versus Casa Regală Norvegiană

Prinţul Haakon şi Prinţesa Mette-Marit ai Norvegiei, alături de Prinţesa Ingrid Alexandra, Prinţul Sverre Magnus şi Marius Hoiby (foto dreapta)

Ceva e putred în… Norvegia. La fel ca în cazul Prinţului Nicolae, un comunicat de presă sec al casei regale nordice ne-a informat, la începutul anului 2017, că fiul vitreg al prinţului moştenitor Haakon, Marius Borg Høiby, „nu va mai apărea la misiuni oficiale ale familiei regale, ci va fi prezent doar în cazul unor evenimente personale.”

De ce, ce-a făcut el? De ce a decis un tânăr de  20 de ani să părăsească, dintr-o dată, prestigiul unei vieţi în cadrul familiei regale, ba chiar şi ţara în care s-a născut?

E drept că Marius, acest Prinţ Harry al Norvegiei, nu avea titlul regal şi nici vreo descendenţă nobilă, acesta fiind fiul cel mare al Prinţesei Mette-Marit, rezultat dintr-o relaţie anterioară celei cu prinţul moştenitor al Norvegiei.

Este posibil ca norvegianul ce studiează în prezent în Los Angeles să nu mai vrea să aibă de-a face cu responsabilităţile regale pentru a putea petrece şi a-şi face de cap în voie, ca orice tânăr student. Pe scurt, Marius s-a săturat să fie corectat de poliţia etichetei regale şi şi-a luat lumea în cap.

De curând, Marius este single şi disponibil, după ce s-a despărţit de iubita lui de lungă durată, Linn Helena Nilsen. Din păcate însă, nu mai este şi prinţ…

Alberto şi Ingrid, fraţii exilaţi ai Regelui Felipe?

Alberto Sola şi Ingrid Sartiau, copiii din flori ai Regelui Juan Carlos

Regii Felipe şi Letizia, alături de fostul suveran Juan Carlos al Spaniei

Ştiaţi că mai există un caz Prinţul Albert la casele regale europene? Adică un alt suveran cu tot atâţia copii din flori precum soţul lui Charlene de Monaco: doi, mai exact.

Probabil că numele Alberto Sola sau Ingrid Sartiau nu vă sună cunoscut, dar cele ale tatălui sau fratelui lor, sigura da. Ne referim la fostul Rege Juan Carlos, prezent şi la funeralile Regelui Mihai, şi la actualul Rege Felipe al Spaniei.

Oficial, suveranul de 79 de ani are trei copii, pe Elena, Cristina şi Felipe. Neoficial, pe lângă aceştia, ar mai fi şi cei pomeniţi mai sus, Alberto, un bărbat de 61 de ani născut în Barcelona, şi Ingrid, o femeie de 50 de ani care trăieşte în Belgia. Aceştia duc o campanie veche de a fi recunoscuţi de tatăl lor, fostul suveran spaniol. Mai mult, deşi au mame diferite (o femeie din înalta societate, respectiv o guvernantă belgiană), în 2012, Alberto şi Ingrid au realizat un test de AND, iar rezultatul a fost spectaculos: sunt 91 % şanse ca cei doi să aibă un părinte comun. Başca unul cu sânge albastru.

Dacă ar fi adevărat, cazul lui Alberto este cel puţin interesant. Rezultat dintr-o presupusă relaţie a regelui cu o tânără provenită dintr-o familie de bancheri, pe când ambii aveau doar 18 ani, Alberto ar fi cel mai în vârstă fiu al lui Juan Carlos şi, într-o realitate paralelă, ar fi acualul monarh, în locul lui Felipe.

Spunem paralelă pentru că este bine ştiut că doar copiii proveniţi din căsătorii sunt incluşi în linia de succesiune la tron.

Prinţul Harry, pe muchie de cuţit

Astăzi un prinţ respectabil care urmează să se aşeze la casa lui, în luna mai, alături de Meghan Markle, Harry a avut câteva episoade de rebeliune care l-ar fi costat, în vremuri mai conformiste, titlul regal. Din fericire, bunica lui, suverana Elisabeta, a avut mare răbdare, iar Harry şi-a păstrat nu doar locul cinci în linia de succesiune la tron, ci şi toate privilegiile regale.

image


Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton și familia regală de Crăciun, Profimedia (2) jpg
Kate Middleton și William la schi, 2016, Getty (6) jpg
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
Regina Elisabeta cu tatăl ei, Regele George VI
FotoJet Bowles jpg
avionul de lux Airbus cu care călătoresc Regele Felipe și Regina Letizia   profimedia 0945116935 jpg
Prințesa Marie și Regina Mary au devenit aliate   Casa Regală daneză jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0943325850 jpg
Prințul Harry, Prințul William  foto   GettyImages jpg
prințesa estelle a suediei colaj jpg
Kate Middleton  sursa foto   Profimedia jpg
Regina Camilla la Clarence House, Profimedia (8) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middleton în negru  foto   Profimedia jpg
Prințesa Sofia, Ducesa de Värmland,  GettyImages (1) jpg
Harry serios, Profimedia jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Kate Middleton, Regina Elisabeta  foto   Profimedia jpg