El este tatăl surogat al Prințului Harry: i-a oferit mai multă afecțiune decât propriul părinte, Charles

23 martie, 2023

În ultima vreme, relația dintre Prințul Harry și tatăl lui, Regele Charles, s-a depreciat serios. Cei doi se poartă acum ca doi străini unul cu altul, iar dezvăluirile despre familia regală făcute de Harry în cartea lui, Spare, au adâncit prăpastia dintre cei doi.

Dar chiar și fără evenimentele recente, se pare că Prințul Harry a avut o altă figură paternă în viața lui, un bărbat de care a fost, se spune, mai apropiat chiar și decât propriul lui tată.

Harry tatăl surogat profimedia 0292659549 jpg

Este vorba despre Mark Dyer, fost ofițer galez din garda regală, supranumit „tată surogat” al Ducelui de Sussex, un personaj care apare foarte mult și în controversata carte de memorii a acestuia. Asistentul regal de încredere a devenit o figură paternă stabilă pentru Prinții William și Harry, la mijlocul anilor 90, în timp ce lucra ca ofițer de onoare al Prințului Charles. Mai târziu, Mark a fost însărcinat să-l însoțească pe Prințul Harry în străinătate, în anul său sabatic.

Cunoscut printre apropiați cu numele de Marko, fostul ofițer s-a alăturat, atunci, Prințului Harry în călătoriile sale în Argentina și Australia. Apoi, Harry a fost invitat în Lesotho de către Prințul Seeiso, un prieten al lui Dyer, acolo unde a fondat mai târziu organizația de caritate Sentebale. Ulterior, Dyer a fost numit director al organizației.

Prințul Harry și Marko au rămas apropiați și după ce prințul s-a înrolat în Armată. Numeroasele relatări ale lui Harry despre îndrumarea, sprijinul și bunătatea lui Marko în Spare arată clar ce influență pozitivă și importantă a avut ofițerul asupra mezinului lui Charles. Ca o dovadă a relației lor, Prințul Harry a servit, apoi, ca maestru de ceremonii la nunta lui Dyer din 2010 cu Amanda Kline.

Se înțelege că Dyer i-a întors favoarea și a avut și el un rol important la nunta lui Harry cu Meghan Markle din 2018. 

Este cât se poate de clar că Prințul Harry a tânjit după afecțiunea paternă pe care n-a primit-o, probabil, niciodată de la Charles și pe care a găsit-o la astfel de angajați importanți ai casei regale.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg