Elisabeta a II-a şi-a dat consimţământul. Declaraţia privind nunta lui Harry cu Meghan

15 martie, 2018
Commonwealth Day Service & Reception jpeg

Timpul se scurge rapid şi mai este foarte puţin până la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle, care se anunţă a fi una grandioasă. Dacă pregătirile sunt în toi la palat, iar mireasa este în plină alegere a rochiei albe pe care o va purta în ziua cea mare, iată că Regina Elisabeta şi-a dat consimtământul public cu privire la nunta nepotului său cu fosta actriţă Markle.

Au primit acordul reginei.

Bineînţeles că declaraţia oficială a Reginei este o formalitate, întrucât a fost de acord cu logodna şi cu această căsătorie încă de la început, Meghan fiind primită cu braţele deschise în Familia Regală a Marii Britanii de pe vremea când îşi ascundea relaţia cu Harry.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Privat, monarhul şi-a exprimat aprobarea privind nunta celui mai iubit nepot al său şi logodnica sa. Este o tradiţie de familie, o asemenea scrisoare fiind semantă de Majestatea Sa cu doar o săptămână înainte de nunta Prinţului William cu Kate Middleton, în 2011. Astfel, suverana a consimţit unirea destinelor dintre nepotul său şi Markle: "Îmi dau consimţământul pentru căsătoria dintre cel mai iubit nepot, Prinţul Henry Charles Albert David de Wales , şi Rachel Meghan Markle, consimţământ semnat sub Marele Sigiliu şi înscris în documentele Consiliul Privat".

Suverana a aprobat căsătoria.

Nunta nu ar fi putut avea loc fără aprobarea reginei pentru că Harry este al cincilea în linia de succesiune la Tronul Marii Britanii şi, odată cu venirea pe lume a celui de-al treilea bebeluş al Prinţului William cu Ducesa de Cambridge, va ajunge pe locul şase. Primii şase succesori trebuie să primească confirmarea oficială a suveranei pentru a se putea căsători, aşa cum prevede Actul de succesiune a coroanei din 2013. În cazul în care Prinţul Harry s-ar fi căsătorit cu Meghan fără aprobarea monarhului, lui, dar şi descendenţilor săi, le-ar fi  fost interzis să se ridice vreodată cu pretenţii privind ocuparea tronului.

image

Acelaşi act menţionează că sexul a fost eliminat ca factor determinant în linia de succesiune, adică prinţul Harry este al cincilea în linie după Prinţul Charles, Prinţul William, Prinţul George şi Prinţesa Charlotte. Conform Legilor Regale din 1772, toţi descendenţii lui George al II-lea trebuiau să obţină acordul regelui/reginei înainte de a se căsători, altfel ceremonia era nevalidă.

Foto: Arhiva OK!, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg
Letizia și Felipe în vacanță (2) jpg
Prinţesa Martha Louise a Norvegiei s-a logodit cu şamanul american Durek Verrett foto instagram
kate middleton profimedia 0711051438 jpg
Charlotte și Will PNG