Elisabeta a II-a și-a dat consimţământul. Declarația privind nunta lui Harry cu Meghan

Timpul se scurge rapid și mai este foarte puțin până la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle, care se anunță a fi una grandioasă. Dacă pregătirile sunt în toi la palat, iar mireasa este în plină alegere a rochiei albe pe care o va purta în ziua cea mare, iată că Regina Elisabeta și-a dat consimtământul public cu privire la nunta nepotului său cu fosta actriță Markle.

Au primit acordul reginei.

Bineînțeles că declarația oficială a Reginei este o formalitate, întrucât a fost de acord cu logodna și cu această căsătorie încă de la început, Meghan fiind primită cu brațele deschise în Familia Regală a Marii Britanii de pe vremea când își ascundea relația cu Harry.

Într-o scrisoare adresată Consiliului Privat, monarhul și-a exprimat aprobarea privind nunta celui mai iubit nepot al său și logodnica sa. Este o tradiție de familie, o asemenea scrisoare fiind semantă de Majestatea Sa cu doar o săptămână înainte de nunta Prințului William cu Kate Middleton, în 2011. Astfel, suverana a consimțit unirea destinelor dintre nepotul său și Markle: „Îmi dau consimțământul pentru căsătoria dintre cel mai iubit nepot, Prințul Henry Charles Albert David de Wales , și Rachel Meghan Markle, consimțământ semnat sub Marele Sigiliu și înscris în documentele Consiliul Privat”.

Suverana a aprobat căsătoria.

Nunta nu ar fi putut avea loc fără aprobarea reginei pentru că Harry este al cincilea în linia de succesiune la Tronul Marii Britanii și, odată cu venirea pe lume a celui de-al treilea bebeluș al Prințului William cu Ducesa de Cambridge, va ajunge pe locul șase. Primii șase succesori trebuie să primească confirmarea oficială a suveranei pentru a se putea căsători, așa cum prevede Actul de succesiune a coroanei din 2013. În cazul în care Prințul Harry s-ar fi căsătorit cu Meghan fără aprobarea monarhului, lui, dar și descendenților săi, le-ar fi  fost interzis să se ridice vreodată cu pretenții privind ocuparea tronului.

Același act menționează că sexul a fost eliminat ca factor determinant în linia de succesiune, adică prințul Harry este al cincilea în linie după Prințul Charles, Prințul William, Prințul George și Prințesa Charlotte. Conform Legilor Regale din 1772, toți descendenții lui George al II-lea trebuiau să obțină acordul regelui/reginei înainte de a se căsători, altfel ceremonia era nevalidă.

Foto: Arhiva OK!, Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA