Emoții la Curtea Japoniei! Venerabila Împărăteasă Michiko a fost operată de urgență

10 octombrie, 2024

Mama Împăratului Naruhito, care va împlini 90 de ani chiar luna aceasta, a fost supusă unei intervenții chirurgicale.

Starea de sănătate a fostei Împărătese Michiko e tot mai fragilă. FOTO: Profimedia
Starea de sănătate a fostei Împărătese Michiko e tot mai fragilă. FOTO: Profimedia

Cu doar câteva zile înainte de a împlini 90 de ani și după o perioadă în care sănătatea ei a fost slăbită, fosta Împărăteasă Michiko a Japoniei le-a dat din nou emoții celor din Familia Imperială. Fosta împărăteasă a Japoniei din 1989 până în 2019 a fost internată de urgență la Spitalul Universitar din Tokyo după ce duminică noaptea a suferit o căzătură, în timp ce se afla la locuința sa, Palatul Imperial Sento. După cum a confirmat Agenția Casei Imperiale, acest accident casnic i-a provocat ruperea femurului de la piciorul drept, iar medicii au hotărât că trebuie imediat supusă unei intervenții chirurgicale.

Cel mai speriat de cele întâmplate a fost soțul său, fostul Împărat Akihito al Japoniei, cu care este căsătorită de 65 de ani și care a vizitat-o în timpul șederii sale în spital. Ultima imagine cu cei doi împreună a fost în weekend, când au fost la un concert al pianistei Michie Koyama. Emoții puternice a avut și Împăratul Naruhito, care a mers într-un suflet la spital să se intereseze de starea mamei sale.

Acest accident casnic se adaugă altor afecțiuni pe care Împărăteasa Michiko le-a suferit în ultima perioadă. În iunie, ea a contractat Covid, care i-a provocat probleme minore la gât, pentru care nu a avut nevoie de îngrijiri spitalicești. În urmă cu doi ani a avut, de asemenea, probleme cu piciorul drept, din cauza unei tromboze venoase profunde. La acel moment a fost supus unei serii de controale periodice pentru a monitoriza cheagul, dar nu i s-a administrat un tratament specific în afară de a bea multă apă și a face ceva mișcare.

În septembrie 2019, în același spital în care este internată acum, a suferit o intervenție chirurgicală pentru cancer la sân, care a fost depistat cu o lună înainte în timpul unui control de rutină la sânul stâng. În același an a suferit o operație de cataractă la ambii ochi și a fost diagnosticată cu o anomalie a valvelor inimii care îi provoca probleme respiratorii.

FOTO: Agenția Casei Imperiale, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Melania și Donald Trump, Regele Charles, Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Prințesa Ingrid Alexandra în armată, Instagram (2) jpg
Prințesa Diana, Prințul Charles, Camilla Parker Bowles  foto   Profimedia jpg
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (1) jpg
Alina Maria a României și Nicolae foto personale 4 jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte la Trooping the Colour 2024   profimedia 0881836480 jpg
Regina Mary și Regele Frederik Foto Profimedia (8) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (9) jpg
Kate și Elisabeta, Profimedia (2) jpg
Principesa Sofia in Tara Motilor in Apuseni   FOTO Casa Majestății Sale (4) jpg
Kate Middleton înmormântare Prințul Philip foto Getty Images (2) jpg
Printesa Caroline de Monaco si Printul Charles al Marii Britanii, anii 1970   Getty Images jpg
Margareta a României foto Facebook jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor  la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881839450 jpg
Lilibet Diana Mountbatten Windsor, Profimedia (1) jpg
Ducesa Sophie și Prințul Edward Foto Profimedia (4) jpg
Meghan Markle Foto Profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg