Exclusiv! The Crown, în pielea femeilor regale: "La nunta cu Charles, Camilla este cu adevărat frumoasă"

10 ianuarie, 2024

Serialul care a spulberat orice audiență, a născut controverse și, de ce nu, a ținut familia regală britanică relevantă, a ajuns la final, iar noi am intrat în culisele “Coroanei” pentru a afla cum s-a produs magia.

The Crown Regina Elisabeta Kate Middleton Camilla FotoJet  jpg

Mult așteptata apariție a lui Kate Middleton în ultimul sezon al serialul The Crown s-a produs, deja, odată cu premiera de pe 14 decembrie anul trecut, care explorează începutul relației Prințului și Prințesei de Wales, după întâlnirea lor la universitatea St. Andrews din Scoția. Tânăra actriță Meg Bellamy, în vârstă de 21 de ani, a fost distribuită în rolul unei Kate Middleton care-și făcea debutul în lumea regală, la brațul unui William interpretat de un alt actor necunoscut până acum, pe numele lui Ed McVey.

Meg Bellamy și Ed McVey, în rolurile lui Kate și William
Meg Bellamy și Ed McVey, în rolurile lui Kate și William

Cei care au urmărit, deja, cele șase episoade ale părții a doua din ultimul sezon The Crown au tras propriile concluzii despre cât de bine a fost transpusă în film povestea de iubire care a înflorit la începutul anilor 2000. Dar, fără doar și poate, putem spune că dintre toate aparițiile lui Meg (Kate) în aceste episoade, cea mai impunătoare a fost reconstituirea momentului în care Kate Middleton a participat la o prezentare de modă în facultate, purtând o rochie transparentă cu vedere la lenjeria intimă și având părul coafat în bucle rebele și un machiaj strident. William era așezat în primul rând, printre spectatori, și atunci s-a produs magia...

Kate Middleton in serialul The Crown jpg

De transformarea completă a lui Meg Bellamy în Kate s-a ocupat echipa de hair și make-up a producției Netflix, coordonată de Cate Hall, cu care revista OK! a avut o discuție despre culisele unui serial în care asemănarea fizică dintre actori și personaje a cântărit foarte mult.

Cate și asistenta sa, Emilie Young, au fost cele două artizane ale transformărilor fizice prin care au trecut toți membrii familiei regale britanice, începând cu o tânără Regină Elisabeta și terminând cu o Prințesă de Wales încă neșlefuită, la începutul relației sale cu Will.

Întrebată în ce măsură au fost afectate femeile din familia regală de moda vremurilor, Cate a atras atenția asupra consistenței acestora în ceea ce privește stilul lor voit clasic, de-a lungul deceniilor. Cu o singură excepție, Prințesa Diana.

“În plus, membrii familiei regale au tendința de a-și păstra siluetele deceniu după deceniu. Poate că Regina arată puțin diferit în acest ultim sezon, dar, în linii mari, silueta rămâne aceeași, ceea ce este grozav pentru noi”, spune Cate. Și la nivel de stil, părul și machiajul Imeldei Staunton, actrița care o interpretează pe Regina Elisabeta în sezonul 6, sunt în general neschimbate.

Imelda Staunton, în rolul Reginei Elisabeta
Imelda Staunton, în rolul Reginei Elisabeta

“Pentru Imelda, am avut acest punct final la care știam că trebuie să ajungem: să aranjăm o regină mai în vârstă și o regină pe care telespectatorii să o recunoască. Așa că am făcut din nou modificări foarte subtile, în care am folosit bucăți mici și albe de șuvițe pentru a îmbrăca partea din față a perucii ei și am adăugat o cantitate foarte, foarte mică de îmbătrânire pe chip, cu un produs numit Old Age. Chiar face ce scrie pe etichetă. Am folosit cantități mici, doar pentru a sublinia detaliile din jurul ochilor, și am acoperit cu pudră pentru a evidenția, astfel, toate ridurile”, povestește Cate.

Cât despre Camilla, interpretată în ultimul sezon de către actrița Olivia Williams, aceasta este unul dintre personajele care trec prin cea mai mare transformare, la începutul până la sfârșitul serialului The Crown. A doua este Prințesa Margaret, sora reginei.

“Povestea Camillei este minunată pentru că și-a depășit acel look de zi cu zi, poate un pic oprimat. Cu siguranță ea nu este o prințesă, dar Camilla pe care o vezi în ultimul sezon, la nunta ei cu Charles, este cu adevărat frumoasă, aproape regală, nu-i așa? Așa că, din nou, a trebuit să introducem o nouă perucă în look-ul Oliviei, mult mai blondă și mai strălucitoare. Și machiajul ei este mult mai strălucitor. Până la filmarea momentului nunții, îi diminuam buzele cu corector, îi acopeream sprâncenele, pentru că Olivia Williams are niște sprâncene foarte bogate, și foloseam o pudră galben-banană, pentru a obține acel ton ușor prea bronzat pentru nuanța pielii Camillei.”

William nu este singurul, așadar, care-și găsește dragostea în ultimul capitol din The Crown. Clopotele de nuntă regală sună și pentru Charles (Dominic West) și Camilla (Olivia Williams): „Ultimul sezon este unul mult mai fericit pentru Charles, deoarece se termină cu căsătoria lui cu Camilla”, spune West, adăugând că filmarea scenei nunții a fost uimitoare ca amploare, cu participarea a circa 500 de figuranți.

Un happy-end pentru un serial care a redefinit felul în care privim monarhia și care ne-a dat ocazia să participăm, odată cu fiecare episod din cele șase sezoane, la adevărate lecții de istorie. Da, or fi voci care susțin că această instituție e prăfuită, dar e una care vinde încă și-o face al naibii de bine...

Foto: Netflix, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg