Exil şi nu prea! Juan Carlos a fost din nou la Madrid, căutând iertarea familiei sale

8 aprilie, 2024

Suveranul emerit al Spaniei face tot mai des naveta între Spania şi Emiratele Arabe Unite, el fiind prezent peste weekend la un eveniment cu ştaif.

Regele Juan Carlos, cu fiicele şi nepoţii săi la o nuntă în Madrid. FOTO: Getty Images
Regele Juan Carlos, cu fiicele şi nepoţii săi la o nuntă în Madrid. FOTO: Getty Images

După ziua sa de naştere şi întâlnirile de nivel înalt prilejuite de Marele Premiu de Formula 1 din Dubai, Regele Juan Carlos are în continuare agenda ocupată şi-l vedem tot mai des prin Spania - deşi, oficial, el e tot un autoexilat la Abu Dhabi. Căci, ce-i drept, unde e o nuntă, e şi o reuniune.

Acesta a fost cazul lui Juan Carlos al Spaniei, care a apărut cu zâmbetul pe buze la brațul fiicelor și nepoților săi, sâmbătă, pe 6 aprilie. Familia s-a reunit la nunta lui José Luis Martínez, primarul Madridului, și a partenerei sale, Teresa Urquijo, nepoata verișoarei primare a fostului Rege al Spaniei.

Într-o înregistrare video publicată de "Vanitatis", fostul suveran al Spaniei este flancat de cele două fiice ale sale, Infanta Elena și Infanta Cristina, în timp ce părăsesc biserica San Francisco de Borja din Madrid. Cei trei au părut foarte apropiați, copiii Infantei Elena, Felipe și Victoria, fiind de asemenea prezenți, alături de vărul lor Juan Valentin Urdangarin de Borbon, fiul Infantei Cristina.

Nunta a fost o ocazie pentru ca Familia Regală spaniolă să se reunească. De la retragerea sa din viața publică, în urmă cu aproape cinci ani, Juan Carlos trăiește în exil la Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, departe de familia sa. Întoarcerile în Spania erau, până acum, destul de rare, așa că, atunci când se întoarce în țara natală, reuniunile cu fiicele și nepoții săi sunt întotdeauna binevenite.

Însă, în timp ce Juan Carlos se bucură de o relație apropiată cu fiicele sale, cu fiul său, Regele Felipe al VI-lea, este o altă poveste. Fostul monarh s-a aflat în centrul unor procese, pentru adulter și scandaluri financiare. Pentru a evita să îi fie pătat numele de scandalurile care au slăbit Coroana, Regele Felipe al VI-lea a decis să îi întoarcă spatele tatălui său. Chiar dacă relațiile dintre cei doi s-au mai dezgheţat în ultimele luni, nu se punea problema ca fostul suveran, în vârstă de 86 de ani, să revină în fostul său palat. Surse apropiate Familiei Regale spaniole au declarat pentru "Vanitatis": "Nu poate petrece noaptea în Zarzuela. Va sta la un prieten, punct și de la capăt. Tatăl regelui Spaniei intenționează să părăsească țara peste câteva zile."

Totuşi, pe măsură ce suveranul emerit înaintează în vârstă, iar tatonările lui sunt tot mai dese, înţelegem că Juan Carlos îşi doreşte o reapropiere de familie, aşa cum este şi normal.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg