Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” este deschisă vizitatorilor. Ce surpriză îi așteaptă pe curioși

25 iulie, 2024

Vara vine cu o surpriză pentru fanii regali din România. În iulie și august, oamenii pot beneficia de tururi ghidate la „Palatul Elisabeta”, pentru a viziona lucruri inedite și o surpriză de proporții.

Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai I al României
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai I al României

Informația a fost publicată pe contul de socializare al Casei Regale a României.

”Expoziția Regală 'Palatul Elisabeta' este deschisă vizitatorilor pentru tururi ghidate în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, pe toată perioada lunilor iulie și august. Orele de vizitare sunt 10-13 și 14-17. Biletele de intrare pentru copii, elevi, studenți și pensionari sunt 20 lei de persoană. Biletele pentru adulți sunt 40 de lei de persoană.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

În premieră, expoziția include rochia Fortuny a Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, o prețioasă moștenire de la Regina-Mamă Elena, alături de fracul Alteței Sale Regale Principele Radu, împreună cu o fotografie de album.

Expoziția Regală „Palatul Elisabeta” este deschisă vizitatorilor jpg

Tot în premieră, expoziţia găzduieşte o colecţie specială de timbre regale editate de Romfilatelia care ilustrează costumele populare, ctitorii Regale, momente importante de la fondarea dinastiei Regale Române, uniformele regale românești și timbre cu Regele Mihai I, unde este surprinsă pasiunea sa pentru mașini și motoare.

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare a Reginei Maria și a Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

De asemenea, cu sprijinul Muzeului Băncii Naționale a României, vor fi expuse următoarele monede și medalii: Medalia România Ardealul Nostru 1944; Moneda cu valoarea nominală de 500 lei-aur, 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I al României 2021; replica medaliei Ardealul Nostru 2021.

Cu ajutorul Retromobil Club România, în zilele de 26 iulie, 27 iulie și 28 iulie 2024 vor fi expuse în grădina Palatului Elisabeta două mașină de epocă: FORD, fabricat în anul 1929 și Jeep, fabricat în anul 1948.

Vizitatorii au acces pe Platforma cu Lei și în grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află „Memorialul Copacilor”, care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de Stat care au vizitat palatul, din anul 2001 încoace.

Se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la relatii.cu.publicul@palatulelisabeta.ro Vă rugăm să transmiteți în e-mail data, ora și numărul de participanți care vor alcătui grupul.

Expoziția este un proiect al Asociației Casa Majestății Sale.”, se arată în anunțul postat pe Facebook de Familia Regală a României.

Foto: Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Familia Regala la trooping the colour, Printesa Anne, Printesa Kate, Printul William, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie, Printul Edward, Printul George, Printul Louis, Printesa Charlotte   profimedia 0784047573 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia Foto Profimedia (1) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
Cei patru regali (16) jpg
Printul Jacques si Printesa Gabriella, Printul Albert si Printesa Charlene la numirea lui Didier Guillaume   Palatul Princiar (1) jpg
Printesa Laurentien a Olandei, sotia Printului Constantin si cumnata Regelui Willem Alexander si Regina Maxima   Casa Regala olandeza (2) jpg
FotoJet Martha Ingrid jpg
Prințesa Norvegiei și Durek Verrett jpg
Prințesa Martha Louise și șamanul Durek Verrett Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middleton Printul William George Charlotte Louis (1) jpg
FotoJet Kate (2) jpg
Meghan Markle  Profimedia jpg
Regina Elisabeta, alb negru, GettyImages (2) jpg
Regina Camilla în Bath, Profimedia (5) jpg
FotoJet mirese jpg
Prințul Harry, interviu Tabloidele date în judecată, Profimedia (2) jpg