Familia Regală, în formulă aproape completă la ceremonia de înhumare a Reginei Elena FOTO
Casa Regală a lăsat deoparte vechile disensiuni cu fostul Principe Nicolae la înmormântarea de la Curtea de Argeş.
Deşi părea că va mai trece mult timp până când Nicholas Medforth Mills va obţine iertarea Familiei Regale, după tensiunile create în preajma morţii Regelui Mihai, odată cu retragerea rangului şi a privilegiilor aferente titlului, iată că toamna a adus o reconciliere între acesta şi unchii săi, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu.
Aflat odată în graţiile lor, ca urmaş pregătit pentru a prelua ştafeta în treburile regale, acum Nicolae al României a revenit în braţele familie graţie câtorva evenimente emoţionante la care a insistat să ia parte, chiar şi atunci când rudele sale s-au opus.
Şi iată cum, la un an de la căsătoria sa cu Alina-Maria Binder şi la doi ani de la aproape un an de la decesul Regelui Mihai, Nicolae poate spune că a făcut toate eforturile pentru a fi reprimit de marea Familie Regală a României.
Sâmbătă, la reînhumarea rămăşiţelor trupeşti ale străbunicii sale, Regina Mamă Elena, Nicolae a fost nelipsit de la slujbă alături de soţie, la fel ca în ziua anterioară. Ei au urmat cortegiul format din Majestea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia, Principesa Maria, Principele Amedeo de Savoia - duce de Aosta, Principesa Mafalda de Savoia, Lordul Rosslyn - reprezentant personal al Principelui de Wales. Marile absente au fost Principesa Elena (mama lui Nicolae al României) şi Principesa Irina. Dar chiar dacă a fost primit în cortegiu, cuplul princiar a stat în cealaltă jumătate a bisericii (1:27:00 pe video) şi lipseşte din fotografiile oficiale ale Casei Regale.
Printre cei prezenţi s-au aflat şi fostul preşedinte al României, Emil Constantinescu, dar şi deputatul Teodor Paleologu.
Sicriul a fost purtat pe umeri de militari ai Brigăzii de Gardă Mihai Viteazul şi dus la Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală. Doar în prezenţa Familiei Regale, a avut loc ceremonia de reînhumare, iar la în momentul intrării sicriului în criptă, au fost trase 21 de focuri de onoare cu arma, de către Vânătorii de Munte. S-au intonat Imnul Naţional şi Imnul Regal.