Familia regală norvegiană într-o fotografie istorică de la nunta Prințesei Märtha Louise cu șaman Durek

2 septembrie, 2024

Proaspeții miri Prințesa Märtha Louise și șaman Durek au făcut o fotografie eveniment alături de rudele apropiate la petrecerea de nuntă. Cuplul s-a căsătorit sâmbătă, 31 august, Geiranger, Norvegia.

nunta in Norvegia Printesa Martha Louise si Durek Verret   foto Maja Moan jpg

A fost mare petrecere în familia regală norvegiană, sâmbătă, la nunta Prințesei Märtha Louise și a noului ei soț Durek Verrett.

Casa Regală a distribuit această imagine spectaculoasă, cu toți laolaltă. Fotografia îi prezintă pe mirii atipici emoționați, în ziua lor cea mare. Märtha Louise și Durek Verrett s-au înconjurat de familia regală norvegiană, dar și de cele trei fiice ale Märthei Louise - Maud, Leah și Emma.

De asemenea, în fotografie apar și alți invitați regali, printre care prințesa moștenitoare Victoria a Suediei, soțul ei, prințul Daniel, dar și fratele ei, prințul Carl Philip și soția sa, prințesa Sofia.

În fotografie, Märtha Louise, în vârstă de 52 de ani, strălucește în rochia ei de mireasă, o creație Tina Steffenakk Hermansen.

Prințesa norvegiană s-a bucurat cu tot sufletul de acest eveniment, alături de bărbatul iubit. Deși este trecută de 50 de ani, a mai fost o dată căsătorită și are și copii din acel mariaj, fiica Regelui norvegian Harald nu s-a sfiit să îmbrace rochia albă, statement, și să-și organizeze o nuntă ca și cum ar fi avut 20 de ani. Ba chiar a avut și o trenă impunătoare, lungă de 3,5 metri, în timp ce șamanul din California, Durek, a fost așa de elegant îmbrăcat într-un smoking negru, centură aurie și o cravată aurie atipică, strânsă într-un nod inedit, de parcă atunci coborâse din serialul de epocă Bridgerton.

Imaginile de la eveniment au fost transmise exclusiv de celebra publicație HELLO!.

Două imagini suplimentare au mai fost lansate ca parte a acoperirii media exclusive HELLO!.

Cuplul inedit a făcut schimb de jurăminte în fața a 350 de invitați. În a doua imagine, o vedem pe mireasă ”scufundată” în ochii admirativi ai mirelui ei, în acel cadru nordic de poveste.

Logodit din iunie 2022 cu fiica Regelui Harald al V-lea, Durek Verrett pare să fi fost acceptat în Familia Regală norvegiană, chiar dacă la începutul relației cu Prințesa Märtha Louise, care a început în 2019, lucrurile nu stăteau la fel.

Fiica cea mare a Regelui Harald al V-lea și a Reginei Sonja ai Norvegiei, Prințesa Martha Louise, a renunțat la responsabilitățile regale pe care le-a moștenit la naștere, cum a anunțat în urmă cu doi ani Casa de Glücksburg. Decizia a fost luată pentru ca Martha Louise să poată urmări mai liber alte interese, fără a fi supusă restricțiilor impuse de afilierea la coroană și vine înainte de nunta cu logodnicul ei, Șaman Durek.

În Norvegia, Prințul Haakon este moștenitorul tronului. Chiar dacă Märtha Louise este sora sa mai mare, ea nu devine regină. 

În 1990, constituția Norvegiei a fost modificată, adoptându-se sistemul primogeniturii absolute pentru succesiunea la tron, ceea ce înseamnă că întâiul născut, indiferent de sex, are prioritate în ordinea succesiunii. Această măsură nu se aplică retroactiv (așa cum s-a întâmplat în Suedia în 1980), astfel că Haakon are în continuare prioritate la tron în fața surorii sale mai mari.

Foto: Profimedia & Instagram



Recente pe Ok! Magazine

fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințul William cu Prinții George, Charlotte și Louis  foto   GettyImages jpg
Ducesa Sophie Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (1) jpg