Familia Regală petrece Paştele în Suedia

29 aprilie, 2016
Principesa Margareta si Principele Radu jpeg

La invitaţia Casei Regale suedeze, anul acesta, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu se vor afla zilele acestea la Stockholm.

image

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor pleca astăzi către Suedia, unde au fost invitate de către Regele Carl XVI Gustaf şi Regina Silvia ai Suediei să participe la evenimentele dedicate sărbătorii Regelui Suediei la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Astfel, Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu vor petrece sfintele sărbători de Paşti la Episcopia Ortodoxă Română din Stockholm, în mijlocul comunităţii româneşti.

   

image image

Principele Radu va lua parte la slujba din Noaptea Învierii, oficiată de Preasfinţia Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord. Apoi, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu vor participa la slujba celei de a doua zi de Paşti şi se vor întâlni cu membrii comunităţii româneşti din Suedia.

La Stockholm, Principesa Margareta va vizita Crucea Roşie suedeză, unde se va întâlni cu preşedintele organizaţiei naţionale.

Este pentru prima oară când Familia Regală a României alege să fie alături de românii din nordul Europei la sărbătoarea Sfintelor Paşti.

În ultimele două decenii, Familia Regală a participat la slujbe ale sărbătorilor de Paşti în arhiepiscopii istorice, precum cele de la Iaşi, Cluj, Chişinău (anul trecut), Craiova, Timişoara, Alba Iulia sau Galaţi, precum şi în nou-create episcopii asemeni celor din Giurgiu, Madrid (fotografia de dedesubt) sau Deva.

Aşa cum era de aşteptat, Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana vor primi Lumina Sfântă la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai şi Regina Ana.

Numai Alteţa Sa Regală Principesa Maria va rămâne în România şi va lua parte la slujba din Noaptea Învierii la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în prezenţa Înalt Preasfinţiei Sale Andrei, Mitropolitul Clujului.

Principesa MariaRecente pe Ok! Magazine

Jazmin Grimaldi   profimedia 0780030888 jpg
regin camilla (5) jpg
Regina Mathilde a Belgiei la maratonul de la Bruxelles   pagina oficiala (1) jpg
confidenta regina camilla (1) jpg
Printul Andrew   profimedia 0662819474 jpg
Printul George, Getty (1) jpg
louis si regele charles (4) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
William și Harry, Getty (1) jpg
Sofia și Letizia GettyImages 1493182926 jpg
Charlene și Albert, Marele Premiu F1 Monaco, 2023, Getty (4) jpg
regele charles (12) jpg
kate  william profi6 jpg
Kate Middleton și Prințul William în vizită la Aberfan (2) jpg
Regina Rania si nora sa la petrecerea cu henna   pagina oficiala (1) jpg
grace si rainier
Mick Jagger, Prințesa Margaret  foto   GettyImages jpg
Printul Alemayehu al Etiopiei ingropat in capela St George   Profimedia jpg