Familia Regală petrece Paştele în Suedia

29 aprilie, 2016
Principesa Margareta si Principele Radu jpeg

La invitaţia Casei Regale suedeze, anul acesta, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu se vor afla zilele acestea la Stockholm.

image

Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu vor pleca astăzi către Suedia, unde au fost invitate de către Regele Carl XVI Gustaf şi Regina Silvia ai Suediei să participe la evenimentele dedicate sărbătorii Regelui Suediei la împlinirea vârstei de 70 de ani.

Astfel, Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, şi Principele Radu vor petrece sfintele sărbători de Paşti la Episcopia Ortodoxă Română din Stockholm, în mijlocul comunităţii româneşti.

   

image image

Principele Radu va lua parte la slujba din Noaptea Învierii, oficiată de Preasfinţia Sa Episcopul Macarie al Europei de Nord. Apoi, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu vor participa la slujba celei de a doua zi de Paşti şi se vor întâlni cu membrii comunităţii româneşti din Suedia.

La Stockholm, Principesa Margareta va vizita Crucea Roşie suedeză, unde se va întâlni cu preşedintele organizaţiei naţionale.

Este pentru prima oară când Familia Regală a României alege să fie alături de românii din nordul Europei la sărbătoarea Sfintelor Paşti.

În ultimele două decenii, Familia Regală a participat la slujbe ale sărbătorilor de Paşti în arhiepiscopii istorice, precum cele de la Iaşi, Cluj, Chişinău (anul trecut), Craiova, Timişoara, Alba Iulia sau Galaţi, precum şi în nou-create episcopii asemeni celor din Giurgiu, Madrid (fotografia de dedesubt) sau Deva.

Aşa cum era de aşteptat, Majestăţile Lor Regele Mihai I şi Regina Ana vor primi Lumina Sfântă la reşedinţa privată din Elveţia.

Regele Mihai şi Regina Ana.

Numai Alteţa Sa Regală Principesa Maria va rămâne în România şi va lua parte la slujba din Noaptea Învierii la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, în prezenţa Înalt Preasfinţiei Sale Andrei, Mitropolitul Clujului.

Principesa MariaRecente pe Ok! Magazine

kate41 jpg
kate86 jpg
printesa charlene (8) jpg
kate middleton profimedia 0705251387 jpg
diana55 jpg
leonor profimedia 0705050993 jpg
char3 jpg
charles80 jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
leonor sofia profimedia 0704820910 jpg
FB 00 Charlene jpg
Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prinţesa moştenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg