Familia Regală s-a reunit la parastasul de 40 de zile a Reginei Ana

Ieri, la Curtea de Argeş, a avut loc ceremonia religioasă de 40 de zile de la trecerea în nefiinţă a Reginei.

parastas Regina Ana (6)

Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria au participat la slujba de pomenire a Reginei Ana, organizată la Curtea de Argeş.

Ceremonialul religios a fost oficiat de un sobor de preoți în frunte cu ÎPS Calinic, arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, în noua Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală, în care se află mormântul Reginei Ana.

La slujba care a durat mai puțin de o jumătate de oră au asistat câteva zeci de persoane, unele purtând drapele cu stema Casei Regale. La finalul ceremoniei religioase, unii dintre cei prezenți au scandat „Trăiască Regele!” și „Monarhia salvează România!”.

După retragerea membrilor Casei Regale, toți cei prezenți au putut să se reculeagă la mormântul Reginei Ana.

Regina a fost înmormântată în 13 august la noua Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş, slujba de înhumare fiind oficiată de Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, de IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, IPS Calinic Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, ajutaţi de doi preoţi şi de un diacon. La ceremonia din 13 august au participat sute de oameni, unii dintre veniţi de la zeci de kilometri distanţă. Necropola Regală de la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeş unde se află mormântul Reginei Ana, a fost deschisă publicului până la parastasul de 40 de zile, perioadă în care au fost oficiate slujbe de pomenire.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA