Felipe și Letizia trec prin clipe grele. Un membru al familiei regale merge la închisoare

Nori negri se abat din nou asupra familiei regale spaniole, după ce oamenii au reușit să uite scandalul dintre Regina Letizia și soacra sa, Regina Sofia, unul care s-a lăsat cu repercusiuni în public.

Ei bine, acum, un membru al acestei case regale (prin alianță, ce-i drept) va merge la mititica. Este vorba despre cumnatul Regelui Felipe, Iñaki Urdangarin, soțul Infantei Cristina, care a fost condamnat pe 12 iunie la cinci ani și zece luni de închisoare pentru fapte de corupție.

Prințesa Cristina și Inaki Urdangarin în zilele lor mai bune

Fostul handbalist spaniol a fost găsit vinovat de către Curtea Supremă Spaniolă pentru numeroase capete de acuzare, printre care fraudă și evaziune fiscală, dar nu și pentru cel privind fals în acte.

Cazul lui Iñaki Urdangarin (50) a fost deschis în 2010, când cumnatul regelui a fost acuzat că a profitat de legăturile sale regale pentru a câștiga contracte legate de fondurile publice și a le deturna către cheltuieli particulare.

Probleme în paradisul regal

În urma acestuia scandal și a anchetării soțului său, Infantei Cristina i-a fost retras titlul regal în 2015, de către fratele său, Felipe, act cu care aceasta a fost de acord, susținând că avea de acord să renunțe la el în mod voluntar.

Este posibil ca Iñaki Urdangarin să facă apel la Curtea Constituțională și, dacă acesta este acceptat, să amâne sentința și mersul la închisoare. Iñaki Urdangarin și Infanta Cristina sunt căsătoriți din anul 1997 și au împreună patru copii, trei băieți și o fată.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA