Fiica Reginei Elisabeta, o urmașă care-i seamănă leit. Emoțională, dar tare, Prințesa Anne nu s-a dezlipit de sicriul regal

14 septembrie, 2022
Prințesa Anne, nedezlipită de sicriul mamei sale (11) jpg

Prințesa Anne este singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a dintre cei patru copii ai suveranei.

Ajunsă la 72 de ani, Prințesa Anne seamănă enorm cu regretata sa mamă. Iar în clipele acestea de restriște sufletească, este vizibil că a fost crescută în spiritul Maiestății Sale. Chiar dacă sufletul îi plânge, are semeția regală și puterea de a rămâne tare în cele mai emoționale clipe.

Alteța Sa regală a fost lângă mama sa atunci când și-a dat obștescul sfârșit pe 8 septembrie 2022. Doar Prințesa Anne și Regele Charles au reușit să ajungă la timp pentru a-și lua rămas bun.

Iar fiica Elisabetei i-a fost alături mamei din ziua morții și până pe 13 septembrie, când sicriul regal a ajuns pe aeroportul din Londra din Edinburgh. Aici, Prințesa a fost surprinsă extrem de îndurerată, alături de soțul său, viceamiralul Timothy Laurence.

Prinţesa Anne a transmis marţi, într-un mesaj online, că se consideră norocoasă fiindcă a putut fi alături de mama ei în ultimele 24 de ore ale vieţii. Iată mesajul Alteței Sale regale: "Am avut norocul să împărtăşesc ultimele 24 de ore din viaţa mamei mele dragi. A fost o onoare şi un privilegiu să o însoţesc în ultima ei călătorie. Faptul că am văzut dragostea şi respectul arătate de atât de mulţi oameni în aceste zile a fost o experienţă plină de smerenie, dar şi înălţătoare", a scris prinţesa Anne pe contul de socializare al Familiei Regale Britanice.

Luni seară, Regele Charles al III-lea, Prințesa Anne, Prințul Andrew și Prințul Edward s-au reunit la Catedrala St. Giles din Edinburgh, acolo unde a fost depus sicriul mamei lor, Regina Elisabeta a II-a. Cei patru au săvârșit o ceremonie rară, ce a mai fost realizată doar de două ori în istoria Marii Britanii, o dată în 1936, și o dată în 2002.

În timpul ceremoniei, numit Privegherea Prinților, copiii Reginei au păzit sicriul mamei lor. Chiar dacă Regele Charles, care purta un kilt scoțian, s-a aflat în fruntea sicriului, Prințesa Anne a fost cea care a reușit să scrie istorie, devenind prima femeie din familia regală care a luat parte la această ceremonie.

Pe 15 august, Prințesa Anne a împlinit 72 de ani, ocazie cu care singura fiică a suveranei Marii Britanii a fost felicitată public de membrii familiei regale. Regina însăși și Ducii de Cambridge au postat gânduri bune pentru prințesă.

Elisabeta a II-a a publicat atunci o imagine cu Anne de anul acesta râzând, de când Prințesa a participat la petrecerea anuală în grădina Palatului  Buckingham a asociației ”Niciodată uitați”. Mesajul public a fost: ”La mulți ani Prințesei Anne”. Nu a trecut nicio o lună de atunci, iar Maiestatea Sa și-a încheiat călătoria în această lume.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg