Firma care-i plătește 1 milion de lire sterline lui Harry e acuzată de politici toxice

20 noiembrie, 2023

În timp ce mezinul Regelui Charles al III-lea este plătit din gros să vorbească despre sănătate mintală, compania care îl endorsează are mari probleme interne cu tratamentul aplicat angajaților.

Harry și Meghan pe Archwell jpg 2 jpg

Ca și cum nu erau de-ajuns scandalurile care îl au în prim-plan pe Prințul Harry, o nouă controversă se leagă fix de compania pentru care acesta duce cea mai de succes campanie a sa, cea pentru sănătatea mintală.

E vorba despre BatterUp, o firmă care îi acordă anual Prințului Harry o primă de 1 milion de lire sterline pentru cel mai sensibil domeniul al momentului, dar care ar fi concediat în ultima vreme nu mai puțin de 100 de angajați. Iar printre aceștia, se numără câțiva nemulțumiți, dispuși să vorbească despre politice toxice aplicate de această firmă la adăpostul unei imagini foarte curate, care promovează egalitatea de șanse și atmosfera prietenoasă.

Prin intermediul unui forum, unde foștii angajați și-au lăsat impresiile, aflăm că BetterUp este mai mult „fațadă de cult, hărțuire, toxicitate, fiecare pentru el însuși." Un fost director, care a petrecut mai puțin de un an la BetterUp, a spus că firma a fost „fără îndoială cea mai proastă companie pentru care am lucrat". Un altul a adăugat: „Cel mai rău este că, într-o companie dedicată să-i ajute pe alții să obțină siguranță psihologică, nu există siguranță fiziologică."

Alții au îndemnat compania să scape de „mortul din casă", inclusiv de Prințul Harry. Mai puțin de jumătate dintre cele 490 de persoane care au lucrat la BetterUp ar recomanda unui prieten să lucreze acolo.

Un angajat actual al companiei și-a exprimat îngrijorarea cu privire la orele suplimentare: „Săptămânile lungi de lucru pot duce la epuizare". Iar un altul a dezvăluit faptul că li s-a spus „să treacă peste lucruri sau că acele lucruri sunt din vina ta [în timp ce] liderii schimbă direcțiile în mod constant".

Mai mulți angajați și foști angajați și-au lăudat colegii de muncă, dar unul dintre ei a adăugat: „Oamenii sunt profesioniști. Cei mai buni contribuitori individuali din clasă, cel puțin până când au început să fie dați afară."

BetterUp a fost fondată în 2013, a angajat aproximativ 2.000 de „antrenori” și are în jur de 300 de clienți. Compania spune că angajații săi sunt „împuterniciți să meargă mai departe pentru a-și atinge cel mai bun sine".

Atunci când a fost numit să reprezinte BetterUp, Prințul Harry a spus: „Cred cu tărie că concentrarea și prioritizarea aptitudinii mentale deblochează potențialul și oportunitățile". Prințul Harry a apărut ca un susținător al conștientizării sănătății mintale și chiar a declarat că folosește serviciile BetterUp, spunându-i prezentatorului emisiunii americane Stephen Colbert că este „cea mai utilizată aplicație de pe telefonul său”.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton cu familia foto  Profimedia jpg
Kate Middleton în 2007 foto  GettyImages jpg
kate- harry- meghan
Regina Letizia Telma Ortiz si familia regala profimedia 0254017513 jpg
Majestatea Sa Margareta schimbare de stil  Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Kate Middleton Crăciun PNG
Prințul Harry, Heart of Invictus, Profimedia jpg
Kate Middleton culoarea anului 2024 jpg
Printesa Diana  Getty Images jpg
Regina Letizia, dimineata masculina, seara feminina  FOTO Getty Images jpg
Kate Middleton 15 noiembrie (4) jpg
Prințul William cu o admiratoare foto  GettyImages jpg
Prințesa Sofia și Prințul Carl Philip ai Suediei, Getty (2) jpg
Camilla și renii, Getty jpg
Printesa Amalia a Olandei  Foto RVD  Gemmy Woud Binnendijk, Casa Regala olandeza (4) jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei  Casa Regala daneza (1) jpg
Andrew Parker Bowles, Getty (3) jpg