Fostul Principe Nicolae va participa la înmormântarea Reginei Ana

9 august, 2016
Principele Nicolae jpeg

Chiar dacă Familia Regală i-a retras titlul de Principe, acesta n-are cum să lipsească de la funeraliile bunicii sale.

image

Prezenţa fostului Principe la înmormântarea bunicii sale este surpinzătoare, mai cu seamă după excluderea sa din linia de succesiune a Casei Regale. Imediat după moartea Reginei Ana, s-a vehiculat ideea conform căreia lui Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills i s-ar fi interzis prezenţa la funeralii. În ciuda controverselor , Nicolae va fi prezent la ceremonia de înmormântare desfăşurată la Curtea de Argeş.

Acesta a postat pe Facebook un mesaj în memoria bunicii sale, Regina Ana, la numai câteva ore după vestea morţii acesteia.

"Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi toţi. Zilele acestea, m-am gândit mereu la bunicii mei, dar astăzi, mult mai mult la bunica mea. Am o poză cu ea pe pervazul ferestrei de când eram copil. În fiecare dimineaţă, această fotografie îmi reaminteşte, de fiecare dată, că mi-a fost cea mai mai apropiată persoană în copilăria mea. Bunica mea, o Mare Doamnă, pe care mereu am admirat-o pentru inima ei imensă, pentru opiniile sale puternice, pentru personalitatea şi încăpăţânarea care i-au dat puterea de a-şi spune opiniile şi de a fi sprijinul de care bunicul meu a avut atât de multă nevoie. Bunica mea iubita, prietenă mea dragă, nu vei fi niciodată uitată şi mulţi te vor regretă. Dumnezeu să te odihnească!", a scris Nicolae Medforth-Mills pe Facebook.

Ulterior, nepotul Reginei şi-a schimbat poza de profil cu una a bunicii sale, care pare că îşi ia rămas bun.

Regele Mihai şi Regina Ana

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985, Meyrin, Elveţia) este nepotul cel mai vârstnic al fostului suveran al României, Mihai I. Născut şi crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală. Ulterior a participat la diverse activităţi publice ale familiei sale şi a fost implicat în acţiuni caritative. Printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat, i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

image

Funeraliile Reginei Maria vor avea loc pe 13 august, zi pe care Guvernul României a declarat-o deja ca fiind zi de doliu naţional. Ceremonia va fi oficiată la Catedrala de la Curtea de Argeş, iar slujba oficiată va fi una ortodoxă. Noua catedrală de la Curtea de Argeş se află în apropierea Mănăstirii şi este aproape finalizată, cu excepţia decoraţiunilor care urmează a fi asigurate de Casa Regală. Construcţia începută în anul 2009 şi finalizată anul trecut are 36 de metri lăţime în zona faţadei şi o  înălţime maximă a turlei de 21 de metri.  La intrarea în lăcaşul de cult s-a creat un spaţiu destinat mormintelor membrilor familiei regale.Recente pe Ok! Magazine

brandul Sussex, Meghan Markle, Prințul Harry  Surasa foto   Profimedia jpg
Ipostaze inedite ale Reginei Elisabeta a II a, Profimedia (21) jpg
charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, deces, certificat deces  Sursa foto   Profimedia jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg