Fostul Principe Nicolae va participa la înmormântarea Reginei Ana

Chiar dacă Familia Regală i-a retras titlul de Principe, acesta n-are cum să lipsească de la funeraliile bunicii sale.

Principele Nicolae

Prezența fostului Principe la înmormântarea bunicii sale este surpinzătoare, mai cu seamă după excluderea sa din linia de succesiune a Casei Regale. Imediat după moartea Reginei Ana, s-a vehiculat ideea conform căreia lui Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills i s-ar fi interzis prezența la funeralii. În ciuda controverselor , Nicolae va fi prezent la ceremonia de înmormântare desfășurată la Curtea de Argeș.

Acesta a postat pe Facebook un mesaj în memoria bunicii sale, Regina Ana, la numai câteva ore după vestea morţii acesteia.

Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi toţi. Zilele acestea, m-am gândit mereu la bunicii mei, dar astăzi, mult mai mult la bunica mea. Am o poză cu ea pe pervazul ferestrei de când eram copil. În fiecare dimineaţă, această fotografie îmi reaminteşte, de fiecare dată, mi-a fost cea mai mai apropiată persoană în copilăria mea. Bunica mea, o Mare Doamnă, pe care mereu am admirat-o pentru inima ei imensă, pentru opiniile sale puternice, pentru personalitatea şi încăpăţânarea care i-au dat puterea de a-şi spune opiniile şi de a fi sprijinul de care bunicul meu a avut atât de multă nevoie. Bunica mea iubita, prietenă mea dragă, nu vei fi niciodată uitată şi mulţi te vor regretă. Dumnezeu te odihnească!”, a scris Nicolae Medforth-Mills pe Facebook.

Ulterior, nepotul Reginei şi-a schimbat poza de profil cu una a bunicii sale, care pare că îşi ia rămas bun.

Regele Mihai si Regina Ana
Regele Mihai şi Regina Ana

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills (n. 1 aprilie 1985, Meyrin, Elveţia) este nepotul cel mai vârstnic al fostului suveran al României, Mihai I. Născut şi crescut în străinătate, a vizitat România în 1992, cu ocazia primei vizite a bunicului său după începutul exilului din 1948. La împlinirea vârstei de 25 de ani (1 aprilie 2010), Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală. Ulterior a participat la diverse activităţi publice ale familiei sale şi a fost implicat în acţiuni caritative. Printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat, i-au fost retrase titlul şi calificativul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

Principele Nicolae Regele Mihai

Funeraliile Reginei Maria vor avea loc pe 13 august, zi pe care Guvernul României a declarat-o deja ca fiind zi de doliu național. Ceremonia va fi oficiată la Catedrala de la Curtea de Argeș, iar slujba oficiată va fi una ortodoxă. Noua catedrală de la Curtea de Argeș se află în apropierea Mănăstirii și este aproape finalizată, cu excepția decorațiunilor care urmează a fi asigurate de Casa Regală. Construcția începută în anul 2009 și finalizată anul trecut are 36 de metri lăţime în zona faţadei și o  înălţime maximă a turlei de 21 de metri.  La intrarea în lăcașul de cult s-a creat un spaţiu destinat mormintelor membrilor familiei regale.

 

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA