FOTO&VIDEO Povestea celor două rochii de mireasă purtate de Alina Binder

1 octombrie, 2018
72 nunta nicolae al romaniei alina binder rochie de mireasa 4 jpg jpeg

Ieri a fost ziua cea mare pentru Alina-Maria Binder, care a devenit soţia lui Nicolae al României, în cadrul unei ceremonii fastuoase, desfăşurate în oraşul regal Sinaia. Iată ce rochie de mireasă a purtat şi cum a ajuns la modelul ales.

Alina-Maria Binder este, de ieri, Alina de România, anume soţia fostului Principe Nicolae. Pentru ceremonia organizată la Biserica Sf. Ilie din Sinaia, atât de aşteptată după căsătoria civilă de anul trecut, aceasta a ales o rochie specială a casei de modă Parlor, creată cu migală şi iscusinţă după vechi modele, pentru a da un iz de tradiţional, dar şi de autenticitate acestui eveniment de mare rang.

"În procesul de creaţie, am căutat surse de inspiraţie şi referinţe istorice atât în ţinutele tradiţionale purtate în România rurală a anilor trecuţi, cât şi în ţinutele de mireasă occidentale purtate de regalităţi. Alina a dorit să poarte ceva de inspiraţie tradiţională şi, pentru că era cel mai aproape de sufletul ei, am ales ca pentru broderia rochiei să reinterpretăm elemente din portul tradiţional al bunicii sale", ne spun cei de la Parlor.

"Ţesăturile alese sunt nobile, rochia este realizată din 14 metri de mătase, voalul din 4 metri din tulle de mătase, brodat manual cu flori de câmp, preferatele Alinei. Croiala îi pune în valoare silueta, iar modul în care am ales să dăm volum fustei este o tehnică specifică Parlor, pe care am folosit-o de-a lungul timpului la multe dintre creaţiile mele. Ca detalii, am folosit, pe lângă broderii, nasturii îmbrăcaţi în mătase, manşetele desfăcute şi pliseul - care este un detaliu subtil, inspirat din ţinutele de seară purtate de doamnele din perioada anilor 1800.

"Am decis ca cea de-a doua rochie să fie una fluidă, plisată manual, care să arate spectaculos la petrecere, în timpul dansului".Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry, în armată  jpeg
FotoJetHarry jpg
Kate Middleton și Prințul William 2022, GettyImages 1239517992 (6) jpg
Regina Letizia atunci și acum  foto   GettyImages jpg
Diana nuntă Charles profimedia 0022089031 jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Getty (3) jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
Printesa Leonor si Infanta Sofia   GettyImages 1241981523 jpg
Regina Letizia a Spaniei, Profimedia (1) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Amalia in turneu in Caraibe   Curacao   pagina oficiala (1) jpg
Printul Edward profimedia 0722891474 jpg
Letizia și Felipe profimedia 0753435345 jpg
Elisabeta Jubileu (2) jpg
Regele Charles FOTO Profimedia jpg
Prințul Harry   Profimedia jpg
Wales, Kate Middleton și William, Getty (1) jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
camilla
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}