Fotografii din tinerețe cu Regina Anne-Marie a Greciei, verișoara Regelui Mihai

Pe regina fără regat în vârstă de 71 de ani am putut-o admira cu ocazia unui eveniment trist: înmormântarea ultimului suveran al României, Mihai I, organizată la București, pe 16 decembrie 2017.

După cum bine știm, familia regală română a avut o relație specială cu cea a Greciei, aceasta din urmă domnind până în anul 1973, când a fost abolită monarhia în urma unui referendum.

Fostul Rege Constantin al II-lea al Greciei, alături de soția sa, Anne-Marie

Dar nu este vorba doar despre o prietenie între două case regale situate în aceeași regiune, ci și despre o relație de rudenie începută odată cu mariajul nefast al Regelui Carol al II-lea cu Principesa Elena a Greciei şi Danemarcei, mama regelui Mihai. Aceasta era sora Regelui Paul al Greciei, iar fiul acestuia din urmă, Constantin al II-lea (77), este ultimul monarh al Greciei, care locuiește în prezent în Marea Britanie.

Ei bine, așa ajungem la eroina acestui articol, Regina Anne-Marie a Greciei, născută în Danemarca, la Copenhaga, și care s-a căsătorit în 1964 cu Regele Constantin al II-lea al Greciei, pe când avea doar 18 ani.

Regina Anne-Marie s-a născut pe 30 august 1946 în palatul danez Amalienborg, fiind a treia fiică a viitorului Rege Frederick al IX-lea al Danemarcei și a soției sale, Prințesa Ingrid a Suediei.

Anne-Marie și Constantin au cinci copii împreună: Prințesa Alexia, Prințul moștenitor Pavlos, Prințul Nikolaos, Prințesa Theodora și Prințul Philippos.

Noi vă invităm să admirați frumusețea acestei regine fără regat într-o serie de fotografii de arhivă, pe când daneza era tânără și Grecia era încă monarhie.

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA