Fotografii istorice cu Regele Mihai și Prințul Philip de acum 90 de ani

Citeste tot despre:

,

Odată cu moartea ultimului monarh al României, Majestatea Sa Regele Mihai I, au ieșit la iveală și o serie de fotografii din copilăria sa, alături de nimeni altul decât Prințul Philip, Duce de Edinburgh, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.  Cei doi au petrecut momente frumoase împreună în copilărie și în adolescență atât în România, la Constanța, Sinaia, dar și în Italia, fiind de aceeași vârstă, născuți în 1921.

Fotografiile fac parte din arhiva Casei Regale a României şi au fost publicate de Principele Radu al României.

Să ne amintim care este legătura dintre Casa Regală a României și cea a Marii Britanii! Regina Victoria a Marii Britanii a fost stră-străbunica Regelui Mihai al Românie, astfel Regele Mihai al României a fost verișor îndepărtat al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al soțul acesteia, Prințul Philip, în vârstă de 96 de ani.

Conform Historia, Casa Regală din România şi cea din Marea Britanie au legături de rudenie din 1914. Atunci începea domnia Regelui Ferdinand de Hohenzollern. El era căsătorit cu Maria, Principesă de Edinburgh, care a devenit Regină a României. De aici încep alianţele de rudenie dintre cele două Case Regale, română şi britanică. Regina Maria a  fost fiica ducelui Alfred de Saxa Coburg şi Gotha, cel de-al doilea fiu al Reginei Victoria. Mama Reginei Maria  a fost Ducesa Maria Alexandrovna, fiica Ţarului Alexandru al II-lea al Rusiei. Maria este nepoata Regelui Edward al VII-lea, care a fost fratele tatălui său.  Edward a fost al doilea la succesiunea tronului ocupat de Regina Victoria, în timp ce Alfred era abia al patrulea.

Foto: Arhiva Casei Regale a României

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA