A ”ajutat-o” Prințul Frederik pe Regină în decizia de a-și lăsa nepoții fără titluri princiare?

28 octombrie, 2022
Regalii danezi, Getty jpg

Prințul Frederik al Danemarcei o susține pe Regina Margareta, mama sa: ”Foarte bine că le-a retras titlurile”.

Prințul moștenitor al tronului danez este în acord cu mama lui, Regina Margareta, singura suverană europeană rămasă în funcție.

De asemenea, acesta îi asigură pe toți că menține o relație strânsă cu fratele său, Prințul Ioachim, tatăl copiilor lăsați fără titluri princiare. Totuși, decizia a venit după ce Frederik a mers singur cu mama sa la Londra, la funeraliile Reginei Elisabeta.

Prințul Frederik și Regina Margareta, Getty jpg

Nepoții Reginei vor deveni conți și contese, iar titlurile princiare vor dispărea în cazul lor, pentru a reforma monarhia.

Mai mult, deși a spus că nu s-a consultat cu nimeni, fiul cel mare al Reginei și totodată Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei își sprijină mama 100% în decizia sa de a retrage titlurile nepoților proveniți de la Prințul Ioachim, din cele două mariaje ale sale. Viitorul rege danez și-a clarificat joi punctul de vedere: ”Este un lucru bun.”

”Mama a luat singură decizia, fiindcă are dreptul și poate face tot ce dorește. Dacă a considerat că e momentul pentru o asemenea decizie, eu o susțin.”, a mărturisit Prințul moștenitor Frederik al Danemarcei, în vârstă de 54 de ani, potrivit B.T.

”Și eu doresc ca monarhia să rămână suplă, de-a lungul vremii, de aceea vin în întâmpinarea deciziei mamei mele, pe care a decis s-o pună în aplicare.”, a mai adăugat soțul Prințesei moștenitoare Mary.

De partea cealaltă, o mică dramă se trăiește. Potrivit soției Prințului Ioachim copiii sunt devastați și se simt ca și cum li s-a furat identitatea.

Prințesa Marie, Prințul Ioachim și copiii nu au fost puși în gardă deloc de ce urma să se întâmple.

Prințul Ioachim este cel mai mic dintre copiii Reginei. Din mariajul anterior, el îi are pe fiii cei mari, iar cu noua soție, Prințesa Marie, are un băiat de 13 ani, pe Henri (Henrik) și pe fetița Athena, în vârstă de 10 ani. ”Trebuia să ni se dea timp să-i pregătim. Copiii nu gândesc ca noi. Le-au fost răpite numele, asta nu se face.”, a mai spus soția Prințului Ioachim. De la 1 ianuarie 2023, Prinții Nikolai, Felix, Henri și Prințesa Athena nu vor mai beneficia de titlurile princiare și vor deveni conți și contese de Monpezat. Formula de adresare va deveni ”Excelență”, nu ”Aleteța Voastră Regală.”

Regina Margareta a Danemarcei a venit cu o explicație, după ce a anunțat că-și lasă nepoții fără titluri: ”Domnesc de 50 de ani, e o decizie cumpănită. E firesc să privesc înapoi și înainte, e datoria și dorința mea de Regină să mă asigur că monarhia se modelează armonios și ține pasul cu vremurile. Asta presupune luarea unor decizii mai dificile, uneori. Însă e greu să găsești momentul potrivit.”, a continuat Regina Margareta a Danemarcei.

”Titlurile princiare vin la pachet cu responsabilități și îndatoriri. Sunt sigură că în viitor nu vor mai exista atâția membri regali. Am făcut o ajustare, pe care am considerat-o necesară, potrivită viitorului monarhiei, o decizie pe care am vrut să o iau în viață, la momentul potrivit.”

Suverana a mărturisit că regretă durerea pricinuită, însă așa a considerat că este bine și asta a făcut.

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

kate-  william
Printul Joachim al Danemarcei si Printesa Marie   GettyImages 1237723301 jpg
charles  -camilla
regina deschidere
Printul Philip si Charles   GettyImages 618581246 jpg
biden si sotia jpg
kate-william
meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg