Frogmore Cottage, casa în care au locuit Prințul Harry și Meghan, folosită ca hotel! Despre ce e vorba

25 iulie, 2024

Frogmore Cottage nu e încă locuită permanent după ce Prințul Harry și Meghan Markle au fost evacuați, dar unii membrii ai familie regale britanice folosesc locuința...ca pe un hotel.

Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg

Fosta casă din Marea Britanie a Prințului Harry și a lui Meghan Markle, Frogmore Cottage, rămâne goală după ce aceștia au fost evacuați din proprietatea din Windsor, proprietate care este încă folosită ca un „hotel” de membrii familiei regale.

Ducele și Ducesa de Sussex au mutat toate bunurile rămase din fosta lor reședință oficială din Marea Britanie în 2023, la doar câteva săptămâni după ce Harry și-a criticat familia în cartea sa de memorii, „Spare”.

Conform unor informații oficiale, în ultimul an, la Frogmore Cottage nu au existat chiriași noi. „În cursul anului, Frogmore Cottage a rămas goală. Nu cred că, în acest moment, aș putea specula cu privire la cine vor fi viitorii ocupanți ai casei.

Subvenția suverană a fost rambursată integral pentru costurile de renovare a cabanei Frogmore atunci când a fost furnizată inițial Ducelui și Ducesei de Sussex și, prin urmare, nu există niciun cost pentru subvenția suverană, cu excepția unor lucrări de întreținere de rutină, dar acestea ar fi necesare pentru oricare altă casă”.

În 2019, conturile regale au arătat că Prințul Harry și Meghan au plătit 2,4 milioane de lire sterline pentru a acoperi renovarea și închirierea cabanei. Proprietatea a fost un cadou pentru familia Sussex de la regretata regină, dar după ce aceștia s-au mutat în SUA au folosit proprietatea doar de câteva ori.

Între timp, chiar dacă proprietatea nu a fost predată unui nou chiriaș, casa este încă folosită de Prințesa Beatrice și Prințesa Eugenie în mai multe ocazii, atunci când se află în Windsor. Cabana, construită în 1801, face parte din Crown Estate, ceea ce înseamnă că face parte din domeniul public. 

Reședințele regale sunt ca un hotel. Membrii familiei pot intra și ieși după cum doresc. Nimeni nu deține o proprietate, așa că, dacă aceasta este liberă la un moment dat, familia regală face o cerere prin intermediul Crown Estate și i se acordă accesul. Există o ierarhie, desigur, și cei mai înalți membri ai familiei regale au prioritate.”, a declarat o sursă, conform Daily Express. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton mâncând, Profimedia (4) jpg
Harry la surfing png
Regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei la Centrul Pompidou din Paris   profimedia 0921713475 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Kate, William și Harry, Foto Getty (5) jpg
Charles Spencer   captura de ecran png
Printesa Diana si mama ei vitrega Raine GettyImages 1167027476 jpg
Regina Letizia si sora sa, Telma Ortiz   Profimedia 3 jpg
Ducesa de Edinburgh în verde lime, X (2) png
FotoJet Will jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
meghan harry 2021 gettyimages jpg
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
botezul fiului lui Nicolae al Romaniei Mihai al Romaniei Alina Maria Elisabeta Karina (47) jpg
Majestatea Sa Margareta la dineul centenarului relatiilor cu Elvetia   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
cel de al patrulea nepot pentru Principesa Elena, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, nascut de Elisabeta Karina, sora lui Nicolae al Romaniei   Casa Majestății Sale 2 jpeg
Nunta Prințesei Eugenie, Getty (1) jpg