Gafa care s-a petrecut la căsătoria reginei a schimbat regulile la celelalte nunți regale

2 decembrie, 2022
regina deschidere

Regina Elisabeta și Prințul Philip și-au refăcut fotografiile de la nuntă după ce au fost victimele unei gafe. Nunta reginei Elisabeta cu Prințul Philip a avut loc la Westminster Abbey pe 20 noiembrie 1947. O nuntă regală este adesea unul dintre evenimentele deceniului și ceva de care publicul britanic își va aminti pentru tot restul vieții.

Nunțile regale sunt transmise în întreaga lume, de aceea este vital ca ziua să se desfășoare fără probleme.

Când prințesa Elisabeta s-a căsătorit cu locotenentul Philip Mountbatten pe 20 noiembrie 1947, ziua a fost una incredibil de frumoasă. Cu toate acestea, când au fost făcute fotografiile oficiale, s-a produs o greșeală

O gafă jenantă a făcut ca imaginile de grup să arate total diferit de cele în care apăreau doar ei. Prințesă pe atunci, Elisabeta s-a căsătorit cu Philip Mountbatten în urmă cu peste 73 de ani, în 1947, iar ceremonia a avut loc la Westminster Abbey.

Celebra nuntă a fost înregistrată de BBC Radio și urmărită de 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

Cei doi au primit titlurile de Duce și Ducesă de Edinburgh, Conte și Contesă de Merioneth. După slujbă, Elisabeta și Philip și-a făcut apariția tradițională pe balconul Palatului Buckingham.

Ca în cazul oricărei nunți regale, fotografiile oficiale sunt esențiale. Singura problemă a fost că Prințesa Elisabeta și-a pierdut buchetul de mireasă, așa că în imaginile mari de grup apare cu mâinile goale.

Cu toate acestea, Regina și Ducele de Edinburgh au găsit o soluție genială la problema lor în timpul lunii de miere.

Pentru a schimba situația, cei doi s-au îmbrăcat din nou în ținutele de nuntă și au pozat pentru fotografiile individuale, cu o replică a buchetului original.

Mai multe pentru tine...

Florarul David Longman a împărtășit povestea din spatele acestei întorsături surprinzătoare în timpul documentarului ITV „Invitation to the Royal Wedding”.

„Dacă ne întoarcem la nunta Reginei din 1947, când te uiți la fotografiile cu domnișoarelor de onoare și cu invitații regali, acolo Regina apare fără buchet.

"S-a pierdut. Așa că în mijlocul lunii de miere au trebuit să se îmbrace din nou în hainele de ceremonie, iar tatăl meu a trebuit să le ofere un alt buchet pentru acele fotografii. Această întâmplare a ajuns să schimbe lucrurile pentru viitoarele nunți regale”, spune David.

„Pentru a ne asigura că această greșeală nu se va mai întâmpla niciodată, fiecare mireasă regală are acum două buchete”, a mai spus el.

Regina Elisabeta a II-a a avut un frumos buchet făcut din trei tipuri de orhidee cultivate în Marea Britanie: cattleya albă, odontoglossum și cypripedium.

Aranjamentul floral izbitor a fost unul spectaculos în perioada postbelică de austeritate, unde buchetele mici și modeste erau norma.

Nunta lor a avut loc la puțin timp după sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, când țara încă se recupera financiar.



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, Profimedia (3) jpg
Regina Sofia si nepotii ei  GettyImages 2310859 jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Kate Middleton la recepția diplomatică, Getty (7) jpg
Kate Middleton cu tocă neagră, Getty jpg
Letizia și Felipe colaj profimedia jpg
FotoJetWillem și Kate jpg
Albert de Monaco, aniversarea celor 66 de ani, Foto Michael Alesi, Axel Bastello, Eric Mathon, Frédéric Nebinger 2 jpg
Charlene de Monaco, Albert și copiii, Profimedia jpg
Printul William foto GettyImages (2) jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în verde, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary (1) jpeg
Kate Middleton și Prințesa Charlene misterul disparițiilor jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles la Festivalul de la Cheltenham, Profimedia (1) jpg
Prințul William, Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe profimedia 0856539113 jpg