Gesturile îl trădează! Aparițiile recente ale Regelui Charles, "citite" de un expert în limbajul trupului

11 aprilie, 2024

În ciuda faptului că și-a amânat cele mai multe îndatoriri publice deoarece e nevoit să urmeze un tratament împotriva cancerului, Regele Charles a fost în continuare foarte activ, adesea văzut făcând naveta între casa sa londoneză, Clarence House, și Palatul Buckingham.

Regele Charles la Balmoral Foto getty Images

Gesturile publice l-au trădat pe Regele Charles, acestea "spun" cu adevărat ce simte monarhul despre perioada dificilă pe care o traversează de când a fost diagnosticat cu cancer și urmează un tratament, susține un expet regal.

În februarie, Regele Charles a anunțat public că a fost diagnosticat cu cancer, fără să dezvăluie tipul acestuia sau stadiul bolii. Cu toate acestea, monarhul își continuă îndatoririle de stat în spatele zidurilor Palatului Buckingham, dar la întrevederile cu caracter public a renunțat pentru moment. Fanii regali l-au putut vedea însă în mașina lui făcând naveta între Clarence House, reședința sa londoneză, și Palatul Buckingham, unde desfășoară diverse întâlniri private, printre care și unele cu premierul Rishi Sunak.

În fotografiile realizate săptămânile acestea, în timpul acestor scurte apariții, Regele Charles e surprins mereu cu zâmbetul pe buze, în timp ce le face cu mânca fanilor regali. Expertul în limbajul trupului Judi James crede că noile sale gesturi arată că o "poveste de dragoste foarte nouă, înfloritoare între Charles și publicul său de când a fost diagnosticat cu cancer".

Pentru Mirror, ea a zis: "Charles nu a fost niciodată un regal populist și, uneori, legăturile dintre el și public au fost la limita rupturii. Fiind fiul și soțul a două dintre cele mai faimoase și mai adorate femei din lume, Charles a divorțat de Diana, și-a supărat mama și s-a căsătorit cu una dintre cele mai controversate și, la un moment dat, cele mai nepopulare femei din lume.

Copilăria și anii săi de tinerețe arată limbajul corporal al unui tânăr singuratic, reflexiv și cu un aspect izolat, înconjurat de un tată și o soră alfa încrezători, plus doi frați mult mai tineri și mult mai iubiți. Își ura școala și, ca adult, avea tendința de a părea reticent și inconfortabil atunci când era împins să facă plimbări sau să pozeze pentru presă. Charles avea în mod clar dorința de a fi popular și o dragoste pentru lumina reflectoarelor, dar i-a lipsit întotdeauna abilitățile de empatie care erau la îndemâna Prințesei Diana.

Afecțiunea publicului pentru Charles nu a existat dintotdeauna și trebuie să fi fost conștient de acest fapt, chiar până la și chiar după încoronare. Oamenii erau încă în doliu pentru mama sa și mulți încă și-o imaginau pe Diana stând pe tron ca regina lui.

Dintr-o dată, însă, după ce și-a arătat suferința după moartea mamei sale și după  diagnosticul de cancer, Charles a apărut într-o lumină mult mai umană. Cândva văzut ca un om rece, acum el e deschis la emoții cu care toată lumea se poate identifica și probabil că acesta a fost semnul de care publicul avea nevoie când a venit vorba de a-l accepta cu adevărat ca rege”. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg