Glume și râsete la întâlnirea Regelui Charles cu Joe Biden! S-au comportat precum doi prieteni vechi

11 iulie, 2023

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit cu Regele Charles la Castelul Windsor, acolo unde a primit un salut regal, iar imnul național al SUA a fost interpretat de gărzile galeze.

Regele Charles și președintele Joe Biden (7) jpg

Regele Charles și Joe Biden au fost surprinși glumind unul cu altul la întâlnirea lor de luni, de la Castelul Windsor. Cei doi lideri au fost fotografiați zâmbind și râzând unul cu celălalt, asta după ce președintele SUA a avut o întâlnire cu premierul Rishi Sunak în Downing Street.

La sosire, Joe Biden a primit salutul regal, iar imnul național al SUA a fost interpretat de fanfara Gărzilor galeze. El și Regele Charles au inspectat apoi garda de onoare înainte de a se îndrepta spre castel pentru ceai. După-amiază, cei doi s-au întâlnit cu lideri financiari și filantropici care au participat la forumul de mobilizare a finanțării pentru climă. Regele Charles și Joe Biden au fost informați cu privire la rezultatele reuniunii, în special în ceea ce privește sprijinul pe care îl pot oferi țărilor mai sărace.

Întâlnire istorică între Regele Charles și Joe Biden

Este prima dată când cei doi se întâlnesc de la încoronare, la care Joe Biden a lipsit, însă prima doamnă Jill Biden a fost prezentă pentru a reprezenta SUA. Cu toate acestea, Joe Biden a fost prezent la recepția șefilor de stat de la Palatul Buckingham în ajunul funeraliilor Reginei Elisabeta, înainte ca el și prima doamnă să ia parte la serviciul funerar din septembrie anul trecut.

Regele Charles și Joe Biden s-au întâlnit și la Summitul liderilor G7 în iunie 2021 și Cop26 la Glasgow mai târziu în același an. 

Tot ieri, Joe Biden a fost întâmpinat călduros pe treptele Downing Street de către Rishi Sunak, premierul Marii Britanii. Cei doi lideri au zâmbit și și-au dat mâna înainte de a se îndrepta spre grădină pentru discuții de fond înainte de summitul NATO care are loc azi în Lituania. Înainte de întâlnirea de o jumătate de oră, dl Sunak a fost îndemnat să-l preseze pe Joe Biden cu privire la decizia de a trimite muniții cu dispersie în Ucraina, după ce a declarat că "descurajează" utilizarea acestora.

Joe Biden și premierul Marii Britanii jpg

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg
Alina și Nicolae ai României Facebook jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
Leonor si Sofia mici in copilărie Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Infanta Sofia si Printesa Leonor la primirea echipei de fotbal a Spaniei   GettyImages 2162153799 jpg
Printesa Ghida Talal a Iordaniei si Regina Rania a Iordaniei   Instagram 3 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   GettyImages 2161540687 jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Charles și Donald Trump, GettyImages jpg