Grace Kelly, un trecut scandalos. Cum juca bărbații pe degete viitoarea Prințesă de Monaco

8 iunie, 2024

Înainte de-a deveni soția Prințului Rainier, fosta actriță a testat puțin terenul la Hollywood, lucru ascuns la perfecțiune de palatul monegasc. Cum s-a justificat ea în fața soțului că nu-și păstrase puritatea până la nuntă?

Grace Kelly foto GettyImages 1366731789 jpg

Cea mai frumoasă și mai sofisticată Ice Queen din Vechiul Hollywood era... un adevărat vulcan în intimitate. „Avea mai mulți iubiți într-o lună decât am avut eu o viață întreagă!”, a spus lucrurilor pe nume legendara Zsa Zsa Gabor, care a fost căsătorită de nouă ori. „Grace Kelly scapă tot timpul nepedepsită pentru multiplele ei aventuri. Și știți de ce? Pentru că publicul n-ar crede niciodată că ea e în stare de așa ceva!”, a evidențiat și actrița Clara Bow libidoul ieșit din comun al blondei care-a făcut-o până și pe Marilyn Monroe să pară complet inocentă în relația cu JF Kennedy.

„Ca femeie nemăritată, eram considerată un pericol”

Dacă sex simbolul anilor ’50 a revoltat publicul când i-a cântat președintelui Happy Birthday pe cel mai senzual ton posibil, Grace s-a îmbrăcat în asistentă medicală și l-a făcut pe șeful statului american… să uite de toate durerile post-operatorii atunci când se afla în spital, după o intervenție la coloană. „Ca femeie nemăritată, eram considerată un pericol”, era răspunsul elegant dat de Grace Kelly de fiecare dată când era întrebată de... indiscrețiile ei, ținute bine sub preș atât de Hollywood, cât și de Palatul din Monaco.

Totalul filmelor în care a jucat Kelly – numai 11 la număr – este depășit cu mult de relațiile amoroase avute de ea în timpul scurtei sale cariere actoricești. Și goana ei după bărbați, care e atât de contradictorie cu imaginea de lady pe care o afișa, era justificată de relația complicată pe care actrița o avea cu tatăl ei, care-i repeta înjositor că n-o să devină nimic mai mult decât o casnică și, atunci când a ajuns la Hollywood, o cataloga drept „ceva mai mult decât o prostituată”. Drept urmare, Grace a căutat fericirea... acolo unde n-o putea găsi, în dormitorul colegilor ei de platou, care erau adesea căsătoriți și mult mai în vârstă decât ea. Kelly a obținut primul ei rol semnificativ în 1952, când i-a dat replica lui Gary Cooper, în High Noon.

grace kelly jpg jpeg

Tot atunci a început și prima ei idilă cu un actor, în ciuda faptului că Gary era însurat și cu 28 de ani mai mare decât ea. „Era rece ca o piftie cu bărbații, dar, când îi dădeai jos lenjeria intimă, exploda pur și simplu!”, a ținut să precizeze Cooper despre amanta lui. Un an mai târziu, Kelly a ajuns pe genericul filmului Mogambo, dar și în patul lui Clark Gable. Când s-a aflat de aventura lor, mama actriței a luat primul zbor spre Africa, pentru a-și păzi fiica de toate tentațiile din spatele camerelor de filmat.

N-a fost nevoie de-o asemenea intervenție, având în vedere că Gary Cooper s-a despărțit de iubita tânără și extrem de sufocantă după ce amorezii petrecuseră câteva momente fierbinți împreună: „Ce altceva poți face atunci când te afli singură într-un cort din Africa cu Clark Gable?!”, a recunoscut și Grace mica ei indiscreție de la filmări. Filmul The Country Girl i-a adus legendarului star de cinema un Oscar, în 1954, însă și câteva complicații amoroase. Implicată până peste cap într-o idilă cu partenerul ei din film, Bing Crosby, acesta se aștepta să petreacă noaptea cu câștigătoarea serii, după încheierea ceremoniei, însă a surprins-o pe Kelly, în camera ei de hotel, în ipostaze compromițătoare alături de Marlon Brando.

Când filma deja pentru Dial M For Murder, în 1954, și se iubea pe unde apuca cu colegul ei de platou, Ray Milland, scandalurile amoroase care tot ieșeau la iveală despre Grace Kelly începeau să-i amenințe cariera. Jurnalista mondenă Hedda Hopper, o moralistă înverșunată, a catalogat-o drept nimfomană după ce soția de peste 20 de ani a lui Milland a aflat de relația extraconjugală a soțului ei și l-a dat afară din casă. În anii ’50, nimic nu era mai rău pentru o femeie decât să fie considerată o distrugătoare de mariaje, cum începuse să fie percepută Grace.

Drept urmare, nunta cu Prințul Rainier de Monaco a venit la fix, salvând reputația decăzutei actrițe. Însă, înainte de-a ajunge la altar, ea a fost logodită cu designerul Oleg Cassani, cel care a creat imaginea lui Jackie Kennedy. Nunta lor n-a mai avut loc pentru simplul motiv că părinții starului hollywoodian nu erau de acord cu un ginere rus și divorțat. Ca să nu iasă din cuvântul tatălui ei strict, a cărui aprobare o căuta neîncetat, Kelly a rupt logodna și a întrerupt și sarcina pe care o avea în plină dezvoltare în pântec. Sincer vorbind, tatăl actriței și-ar fi dorit un ginere ca John F. Kennedy, pe care-l cunoștea foarte bine înainte de-a câștiga alegerile prezidențiale, fiind prieten cu tatăl acestuia, un irlandez milionar ca el.

Prințul Rainier Grace Kelly Kennedy și Jackie GettyImages 514901286 jpg

Se imagina pășind spre altar cu Kennedy

Până și Grace se imagina pășind spre altar cu Kennedy, pe care l-a cucerit, la început anilor ’50, fără prea mari eforturi. Însă cei doi amorezi nu și-au oficializat niciodată relația din cauza tatălui viitorului președinte, care nu vedea cu ochi buni meseria lui Kelly pentru scorțoasa carieră politică a lui JFK. De dragul clipelor frumoase petrecute împreună, Grace a ținut să-i ofere lui Kennedy o ultimă amintire, în 1954. Recuperându-se după operația la coloană, președintele american a primit o vizită memorabilă la spital. Îmbrăcată în asistentă medicală, fosta lui iubită s-a aplecat asupra pacientului VIP și, cum spuneam, l-a făcut să uite complet de durerile post-operatorii. N-a contat că președintele era însurat pe-atunci și nici că ea era probabil implicată într-o idilă cu alt bărbat.

Contrar aparențelor, Grace Kelly a jucat întotdeauna bărbații pe degete. Curtată de mai mulți prinți, a avut o aventură cu playboy-ul milionar Aly Khan, care dăruia tuturor femeilor cu care avea relații intime o brățară cu safir, iar actrița n-a fost nicio excepție, după care s-a iubit și cu Șahul Iranului, care-a copleșit-o cu bijuterii de preț. La insistențele tatălui ei, care-a și achitat „zestrea” de 2 milioane de dolari, Grace l-a luat de bărbat pe Prințul Rainier de Monaco, care o ștersese de pe lista cu posibile soții pe Marilyn Monroe, din cauza imaginii ei indecente.

prince rainier grace kelly wedding gettyimages 3068079 jpg jpeg

Destul de naiv prințul care a crezut explicațiile puerile ale miresei sale prea experimentate în noaptea nunții. Chipurile, actrița de-o eleganță desăvârșită și-o frigiditate doar aparentă și-ar fi pierdut virginitatea în liceu, când a jucat hochei pe iarbă. Ha, ce mariaj trebuie să fi avut Prințesa și Prințul de Monaco, dacă a început cu asemenea minciună!...            

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg