Grădinița de la Buckingham. Ei sunt noua generație regală!

Noua generație de prinți, conți sau duci, pe care îi vom admira, peste ani, în ispotazele în care îi descoperim, azi, pe popularii William, Kate și Harry.

Va fi Prințul George la fel de atrăgător precum a fost tatăl lui, în adolescență, sau mai degrabă genul unchiului Harry? Unul problemă, adică. Va fi Charlotte o prințesă șic, studiată de presă la fel de obsesiv precum este acum mama ei? Dar verișorii lor, oare cum vor crește aceștia? Rămâne de văzut ce va aduce viitorul. Deocamdată, vă propunem să-l cunoaștem prin ochii puștilor de mai jos…

Kate Middleton, Printul George GettyImages-545496650
Kate și prințul în vârstă de trei ani

Prințul George. Răsfățatul și sărbătoritul zilei

Astăzi, cel mai adorabil prinț din lume împlinește trei ani de viață. Un prinț George care a crescut sub ochii noștri, de la bebelușul problemă care o trăgea de păr pe Kate Middleton și făcea o fetiță să plângă, în timpul turneului părinților lor, Ducii de Cambridge, în Australia și Noua Zeelandă, la puștiul neastâmpărat ce aleargă prin grădinile de la Anmer Hall. Un puști care nu i-a cucerit doar pe monarhiștii moderni din Regat și chiar din alte părți ale lumii, ci chiar și pe cel mai puternic om de pe planetă, Barack Obama. Episodul este deja faimos. Când acesta a sosit în Londra, într-o vizită oficială alături de Michelle Obama, și a luat cina cu ducii, la Palatul Kensington, un prinț George îmbrăcat doar în pijama și în halat de casă cu monogramă și-a părăsit pătuțul pentru a da noroc cu Barack.

„Nimeni nu mă va opri să-i urez Majestății Sale «la mulți ani» și să-l întâlnesc pe George, care este adorabil“, avea să declare președintele american, odată aterizat pe pământ britanic. În afară de faptul că al treilea pe linia de succesiune la tron este foarte drăgălaș și neastâmpărat, un alt aspect pe care-l știm, de-acum, foarte bine este că puștiul se dă în vânt după avioane. La parada aeriană din cadrul evenimentului Trooping the Colour, din iunie, părinții lui au avut mari probleme în a-i potoli entuziasmul, când George a apărut la balcon, alături de familia regală. Evident că atunci când micul prinț s-a aplecat deasupra balconului pentru a saluta mulțimea, Kate, William și chiar și regina au avut un moment de panică. Până la urmă, știau cu cine au de-a face…

LONDON, ENGLAND - APRIL 22:   In this handout provided by The White House, President Barack Obama, Prince William, Duke of Cambridge and First Lady Michelle Obama talks with Prince George at Kensington Palace on April 22, 2016 in London, England. The President and his wife are currently on a brief visit to the UK where they attended lunch with HM Queen Elizabeth II at Windsor Castle and later dinner with Prince William and his wife Catherine, Duchess of Cambridge at Kensington Palace. Mr Obama visited 10 Downing Street this afternoon and held a joint press conference with British Prime Minister David Cameron where he stated his case for the UK to remain inside the European Union. (Photo by Pete Souza/The White House via Getty Images)
La întâlnirea cu Barack Obama

Nimic neobișnuit pentru un copil de trei ani, până la urmă, unul care adoră, printre altele, să meargă la plajă cu mama și cu sora lui de un an, Charlotte. Kate este cea care a mărturisit unui vecin din Norfolk că așa își ocupă timpul liber, atunci când se află la reședința lor de vară.

„Kate mi-a spus că-i place la nebunie să meargă la plajă cu copiii. Iar plajele din apropiere sunt chiar perfecte, mai ales dacă îți dorești un loc liniștit“, a declarat acesta. Nu știm câtă liniște mai e când ajunge George prin preajmă…

ANMER HALL, ENGLAND - APRIL 2016:  In this undated handout photo provided by HRH The Duke and Duchess of Cambridge released on May 1, 2016, Princess Charlotte of Cambridge looks on as she walks while pushing her toy blocks across the lawn outside as her mother Catherine, Duchess of Cambridge takes her photo ahead of her first birthday on May 2, 2016 at Anmer Hall on April 2016 in Norfolk, England. The young Princess will celebrate her first birthday on May 2. (Photo by HRH The Duchess of Cambridge via Getty mages) EDITORIAL USE ONLY. NO COMMERCIAL USE (including any use in merchandising, advertising or any other non-editorial use including, for example, calendars, books and supplements). This photograph is provided to you strictly on condition that you will make no charge for the supply, release or publication of it and that these conditions and restrictions will apply (and that you will pass these on) to any organisation to whom you supply it. All other requests for use should be directed to the Press Office at Kensington Palace in writing.
Charlotte, în vârstă de un an

Prințesa Charlotte. Preferata Reginei

Dezavantajul de-a te naște al doilea copil într-o familie regală este acela că admiratorii prichindeilor cu sânge albastru și-au canalizat, deja, toată afecțiunea lor către primul născut. Așa că micuța care a împlinit un an pe 2 mai nu pare, pentru cei care urmăresc aventurile picilor de la Buckingham, la fel de promovată precum fratele ei cu doi ani mai mare și cu un loc mai în față în linia de succesiune.

Cu toate acestea, din poveștile pe care le aflăm de la mama ei, atunci când participă pe la evenimente oficiale, Charlotte nu-i nici pe departe o puștoaică care nu se face ascultată. Acasă, cum ar veni.

„Este foarte drăgălașă, dar are și o parte destul de arțăgoasă“, a mărturisit Kate, recent. „Sper ca George să reușească să o cumințească!“, a mai glumit ducesa de 34 de ani.

Duke and Duchess of Cambridge with their children Princess Charlotte and Prince George and Queen Elizabeth II on the balcony of Buckingham Palace, central London after they attended the Trooping the Colour ceremony as the Queen celebrates her official birthday today. The procession will be accompanied by a Sovereign's Escort of the Household Cavalry, made up of Life Guards and Blues and Royals, in their silver and gold breastplates and plumed helmets. The Colour being paraded is the flag of Number 7 Company Coldstream Guards - the unit last performed this special role in 2007. London, UK, on Saturday June 11, 2016. Photo by Robin Utrecht/ABACAPRESS.COM
Ducii și copiii lor, alături de Regină, la evenimentul Trooping the Colour

Tatăl William a dat din casă în legătură cu somnul și cu plânsul celor doi copii, iar de data aceasta, portretul pe care i l-a făcut lui Charlotte a fost unul mai docil. Aflăm așadar că, dacă George nu dormea aproape deloc când era bebeluș, mezina Charlotte „n-a fost chiar atât de plângăreață“.

Cu toate acestea, ambii copii au reacționat foarte bine la această găselniță a Prințului William, când acesta voia să-i facă să tacă. Dădea drumul la robinet, iar sunetul apei curgând îi liniștea pe micuți.

Să mai zică cineva că prințul nu este un tată foarte priceput…

Ceea ce mulți au fost surprinși să afle este că micuța Charlotte este preferata Reginei Elisabetta sau a lui „Gan Gan”, așa cum i se spune străbunicii în mod familiar, suverana fiind extrem de încântată că noua odraslă regală este o fetiță. Una cu mici șanse să urmeze destinul măreț al celebrei sale străbunici, care încă mai domnește și astăzi, la venerabila vârstă de 90 de ani.

TETBURY, UNITED KINGDOM - JUNE 18: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 48 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) Zara Phillips and daughter Mia Tindall attend the Maserati Royal Charity Polo Trophy Match on June 18, 2016 in Tetbury, England. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Zara Phillips și fiica ei, Mia

Mia Tindall. Dezinhibata

Ne-a devenit dragă tuturor după ce a apărut în acel celebru portret cu Regina Elisabeta înconjurată de prichindeii de la palat. Trebuia sa fie fotografia în care să strălucească prinții Charlotte și George, însă blondina rotofeie în vârstă de doi ani, nepoata Prințesei Anne și fiica Zarei Phillips, le-a făcut o concurență serioasă. Asta în special după momentul neplanificat în care frumușica Mia a revendicat poșeta reginei, înainte ca fotografa Annie Leibovitz să imortalizeze momentul.

Fiica fostului jucător de rugby Mike Tindall este a 17-a în linia de succesiune la tronul Angliei, deci, cam fără șanse. Poate de aceea, la fel ca mama Zara Phillips, nici micuța nu are vreun titlu regal, ceea ce înseamnă că părinții ei o pregătesc pentru o copilărie normală. Nici blițurile fotografilor nu sunt chiar interesate de vlăstarele ce nu intră în ecuația domniei.

Ce-am mai putea spune despre micuța răsfățată de la Buckingham? Că, la fel ca mama ei, este o viitoare campioană de echitație, căci Mia a început să ia lecții de călărie încă de la doi ani. Pedrigi de sportiv sigur are, așa că nu ne-ar mira ca ea să fie viitoarea mare sportivă cu sânge albastru.

BADMINTON, UNITED KINGDOM - MAY 08: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 48 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) Savannah Phillips, Mia Tindall and Isla Phillips attend the Badminton Horse Trials on May 8, 2016 in Badminton, England. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Savannah și Isla Phillips, alături de micuța Mia

Savannah și Isla Phillips. Surorile liniștite

Prima, care va împlini șase ani în decembrie, este prima strănepoată a Reginei Elisabeta și, deci, cea mai mare dintre cei cinci pici care formează grădinița de la palat. Un lucru normal având în vedere că tăticul lui Savannah, Peter Phillips, este cel mai în vârstă dintre nepoții suveranei. Autumn Kelly, frumoasa soție născută în Montreal, Canada, a lui Peter (primul născut al Prințesei Anne) i-a mai dăruit acestuia o fetiță, pe Isla, în vârstă de patru ani.

Nici Savannah și nici Isla nu au titluri regale de prințese sau alte apelative care se poartă la casa regală. Cu toate acestea, micuțele cu bucle blonde ocupă locul 14, respectiv 15 în rândul celor care ar putea moșteni tronul britanic.

BRISTOL, UNITED KINGDOM - APRIL 14: (EMBARGOED FOR PUBLICATION IN UK NEWSPAPERS UNTIL 48 HOURS AFTER CREATE DATE AND TIME) Lady Louise Windsor, Sophie, Countess of Wessex, James, Viscount Severn and Prince Edward, Earl of Wessex visit the Wild Place Project at Bristol Zoo on April 14, 2016 in Bristol, England. (Photo by Max Mumby/Indigo/Getty Images)
Lady Louise Windsor, Sophie, Contesă de Wessex, James, Viconte Severn și Prințul Edward

În roluri secundare: Louise și James

Acești pici nu sunt chiar cei mai expuși în presa britanică. Însă frații Lady Louise (12 ani) și James, Viconte Severn (9 ani) sunt speciali în acest tablou al copiilor regali, pentru că sunt cei mai mici de vârstă nepoți ai reginei.

Vorbim de odraslele regale ale celui mai mic copil al Reginei Elisabeta, Prințul Edward. În vârstă de 52 de ani, acesta este căsătorit încă din anul 1999 cu Sophie fostă Rhys-Jones, o britanică fără sânge albastru care  lucrat în relații publice până în 2002.

Cât despre băiețelul lor, James, se spune că este foarte apropiat de suverană și de soțul acesteia, Prințul Philip. Mai mult, lui și surorii lui le cere regina ajutorul atunci când vrea să-și folosească calculatorul personal pentru a vorbi cu ei pe Skype.

Foto: guliver/getty images/rex features

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA