Hairstilistul și confidentul Prințesei Diana face dezvăluiri: „Era îndrăgostită nebunește”

5 septembrie, 2024

Pentru prima dată în 27 de ani, Richard Dalton vorbește despre munca sa alături de Lady Diana.

Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg

Au trecut 27 de ani de la moartea Prințesei Diana și în aceste aproape trei decenii s-a spus aproape totul despre ea. Cu toate acestea, până acum, a existat o persoană care a păstrat tăcerea și care a fost pentru o perioadă foarte apropiată de ea. Este vorba despre Hairstilistul ei, Richard Dalton, care a vorbit într-o carte despre modul în care au fost create unele dintre cele mai faimoase coafuri ale prințesei și despre cum a devenit confidentul ei.

Adevărul este că imaginea Prințesei Diana a evoluat pe măsură ce viața ei s-a schimbat, dar ceea ce a rămas întotdeauna a fost părul ei blond scurt iconic, cu mici modificări. Acesta a fost modificat o singură dată, când l-a purtat într-un coc la deschiderea Parlamentului britanic în 1984, care a atras toată atenția și a înfuriat-o pe Regina Elisabeta a II-a pentru că a acaparat toată atenția. Din acel moment, Prințesa Diana a decis să poarte întotdeauna părul scurt, un stil „simplu și măgulitor” care putea fi retușat în doar un sfert de oră. În plus, hairstilistul s-a adaptat circumstanțelor și chiar a pregătit-o în locuri atât de variate precum băile din avioane sau chiuveta din bucătăria propriei locuințe.

Richard Dalton face multe dezvăluiri în cartea „It's All About The Hair: My Decade With Diana”, pe care a scris-o împreună cu prietena sa, Renae Plant, curator al Muzeului Prințesei Diana, unde face dezvăluiri în premieră: „Ca supus loial al Familiei Regale, nu am împărtășit niciodată nimic public până acum pentru a o proteja (...) Am 76 de ani, aceeași vârstă ca Regele Charles, și am vrut să îmi documentez adevărata poveste. Acum mă simt confortabil: au trecut 27 de ani și nimic din cartea mea nu este dăunător pentru Diana. Doar amintiri minunate.”

Prima dată când s-au întâlnit a fost când el era director de magazin, iar ea, împreună cu surorile sale, Lady Sarah și Lady Jane, avea doar 17 ani. Richard Dalton a început să lucreze pentru ea abia după căsătoria ei cu Charles, după ce și-a vândut salonul pentru a fi permanent în slujba Dianei. 

Deci nu Dalton a fost responsabil pentru coafarea Dianei la nunta ei din 29 iulie 1981, ci colegul său, Kevin Shanley. Miresei nu i-a plăcut look-ul său în acea zi. „Diana mi-a spus că i-ar fi plăcut să refacă nunta, astfel încât coafura să fi fost potrivită”, a declarat hairstilistul pentru „People”. „Cu toate acestea, nu a menționat niciodată alte regrete în timp ce o coafam.”

În timpul celor zece ani petrecuți alături de Prințesă, între ei s-a dezvoltat o relație apropiată și de încredere, el devenind un bun prieten și confident în cele mai negre momente ale căsniciei cu Charles. „Diana era îndrăgostită nebunește de soțul ei. El o vedea zi de zi. Dragostea pe care o simțea pentru el era autentică”, spune cel care mergea zilnic la Palatul Kensington, unde locuia Prințesa, la prima oră a dimineții, și o pregătea. De asemenea, a însoțit-o în numeroase turneuri regale și a contribuit la formarea imaginii iconice pe care o avem astăzi despre ea. 

Richard Dalton își amintește și de momente amuzante. În anii 1980, în timpul unui turneu în Australia, Prințesa a suferit arsuri și nu și-a putut ține tiara deasupra frunții din cauza durerii. „Am luat un capăt al colierului de smarald și i l-am pus pe cap. L-am pus în spate ca să nu cadă”. Nu a fost singura dată când o diademă i-a creat probleme Dianei. În timpul unui alt turneu în Noua Zeelandă, ea și-a scos tiara Lover's Knot, una dintre cele mai des purtate azi de Kate Middleton, pentru că o deranja. „Am fugit în camera mea, mi-am scos elasticul din chiloți, mi-am pus tiara pe cap și mi-am ajustat-o. Am coborât scările, i-am pus-o, i-am aranjat părul pentru a ascunde elasticul și nu s-a mai plâns niciodată de durere.” 

FOTO: Profimedia, Hepta Abaca Press, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg