Harry nu poate concura cu Transilvania. Regele alege drumețiile în România, nu să-și aștepte mezinul

31 mai, 2023

Regele Charles reușește, în sfârșit, să revină în draga sa Românie. De când a urcat pe tronul Marii Britanii, a fost extrem de ocupat și nu a mai ajuns în una din destinațiile sale preferate.

Regele Charles, pe vremea când era Prinț de Wales, în Transilvania
Regele Charles, pe vremea când era Prinț de Wales, în Transilvania

Regele Charles îl va rata pe mezinul Prinț Harry, care urmează să ajungă în Marea Britanie, aflat în plin proces, pentru a depune mărturie în legătură cu reclamația sa împotriva Mirror Group Newspapers (MGN), cu privire la o presupusă colectare ilegală de informații.

Printul Harry si Charles jpeg

Încă o șansă ratată pentru cei doi să se regăsească și să comunice. La încoronarea din 6 mai, Prințul Harry a fost prezent, dar a stat atât de puțin, încât nu a putut să-și ”prindă” tatăl între patru ochi. Oricum, relația Ducelui de Sussex cu familia regală britanică este din ce în ce mai rece și mai distantă.

Regele Charles și-a programat călătoria în România și nu are nici cea mai mică intenție de a o anula, doar ca să fie prezent pe tărâm britanic când ajunge mezinul rătăcitor.

Așadar, Regele Charles ratează vizita de săptămâna viitoare a fiului său și, potrivit The Telegraph, monarhul britanic și-a propus să facă drumeții pe cont propriu în draga sa Transilvanie. Aici suveranul se deconectează și este legat profund de țara noastră și de frumusețile ei, fapt recunoscut de Maiestatea Sa, care și-a achiziționat și o casă la Viscri.

În călătoria solo a Regelui Charles în România, planificată pentru cinci zile săptămâna viitoare, monarhul intenționează să se refacă după încoronare, vrea să-și revadă casa dragă din Viscri, să facă multe drumeții, să picteze și să citească. Maiestatea Sa nu va fi însoțit de Regina Camilla, care preferă să rămână la reședința sa din Wiltshire.

Cu siguranță, suveranul britanic va beneficia din nou de ospitalitatea românească, aceeași care l-a cucerit iremediabil.

Prima vizită a Regelui Charles în România a fost spre finalul anilor '90, pe când era prinț moștenitor de Wales. De atunci, în cele aproape trei decenii, a avut numeroase vizite oficiale și private în țara despre spune că a ajuns să o iubească și să o considere ca acasă.

În România, regele Charles deține zece proprietăți, dar Viscri a ajuns să fie așezarea asociată cel mai des cu monarhul britanic, care are aici o fundație caritabilă prin care încurajează salvarea patrimoniului tradițional străvechi, bio-agricultura și dezvoltarea durabilă a comunității locale.

Foto: Profimedia/Epa EfeRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Diana și cei doi copii ai ei, Prințul William și Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Regina Camilla și Regele Charles la dineul de stat de la Palatul Versailles  Foto Getty (2) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   Shuttestock jpg
Prințul William la NY, baie de mulțime, Profimedia (2) jpg
Rania și Rajwa, Profimedia jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron profimedia 0806969675 jpg
Regina Camilla si Brigitte Macron au jucat ping pong   profimedia 0807215524 jpg
Regele Charles în Senatul Franței, Getty jpg
Kate Middleton la baza militară aeriană regală Yeovilton, Profimedia (2) jpg
Prințesa Leonor a Spaniei în armată, Getty (1) jpg
Sarah Ferguson la New York, Profimedia jpg
Regele Charles și Emmanuel Macron, Getty (1) jpg
Camilla și Charles întâmpinați la aeroport de soții Macron, Getty (6) jpg
Charles si Camilla, invitati la dineul oferit de Brigitte Macron si Emmanuel Macron la Versaiiles   profimedia 0806926577 jpg
Regele Charles la Versalilles  foto   GettyImages jpg
Regina Rania la emisiunea Today de la NBC   pagina oficiala (3) jpg
Kate Middleton și William și au dus copiii la școală jpg
Prințul William în SUA, septembrie 2023, Getty (4) jpg