Harry și William au recreat fotografiile triste de la moartea Prințesei Diana

Ieri, cu doar o zi înainte de ceremonia de comemorare a 20 de ani de la moartea Prințesei Diana, fii săi, Prințul Harry și Prințul William, alături de Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, au făcut un gest frumos în memoria celei mai iubite prințese – au vizitat măreața grădină de la Palatului Kensington și au depus flori, recrând astfel atmosfera de la moartea lui Lady Di, dar și de la comemorarea de 7 ani.

William și Harry aveau doar 15, respectiv 12 ani când Lady Di a părăsit această lume într-un tragic acceident de mașină și au fost forțați de circumstanțe să înfrunte crudul adevăr – moartea mamei lor – ba mai mult, să vadă mormanele de flori și omagiile aduse de simpatizanții monarhiei, dar și să meargă în spatele sicriului mamei lor. O experiență traumatizantă pentru cei doi adolescenți, care, de multe ori, s-au declarat profund schimbați de acea experiență.

Ba mai mult, chiar Prințul Harry vorbea în interviurile lui că a suferit atacuri de panică după moartea mamei lui și a fost o problemă cu care s-a confruntat până când a devenit adult și a plecat în Afganistan. „De câte ori eram într-o cameră plină de lume, ceea ce mi se întâmplă foarte des, de altfel, începeam brusc să transpir abundent, iar inima îmi sărea din piept – bum, bum, bum! Şi mă gândeam: Doamne, scoate-mă de aici mai repede! Oh, stai, că nu pot pleca aşa, dintr-o dată, trebuie să ascund prin ce trec”, a povestit Harry despre episoadele cu care a început să se confrunte cu 20 de ani în urmă.

Moartea Dianei a fost o prierdere uriașă pentru popor, dar cu atât mai mult pentru copiii săi și și-a pus profund amprenta pe formarea lor ca bărbați. „Să pierzi un membru apropiat al familiei este una dintre cele mai dureroase experiențe pe care le poate îndura cineva. Să nu mai poți să spui niciodată cuvântul mamă… Am simțit și încă simt un gol în zile deosebite precum cea a mamei”, declara prințul William.

Ieri, au fost nevoiți să treacă printr-o experiență similară, susținuți fiind de sutele de oameni care au venit să depună flori și fotografii la poarta Palatului Kensington, fiind suprinși în aceleași ipostaze triste ca în fotografiile de acum 20 de ani când Harry, William și Charles erau în fața unui munte de flori, întins pe întreaga suprafață a Grădinii de la Kensington, o imagine de-a dreptul marcantă. În onoarea unui loc special pentru Lady Di, cei doi fii au transformat The Sunkent în White Garden, în amintirea celei supranumită  ”Prințesa Inimilor”.

Recent, Harry, 32 de ani, critica decizia familiei de a-l forța să meargă în spatele cortegiului mamei sale, pe când avea doar 12 ani, aceasta fiind o experiență traumatizantă, atât pentru el, cât și pentru fratele mai mare, William. „Niciun copil nu ar trebui să fie pus să facă acest lucru. Mama mea tocmai ce murise, iar eu a trebuit să merg în spatele sicriului său, înconjurat de mii de oameni care mă urmăreau, în timp ce alte câteva milioane vedeau totul din fața televizorului. Nu cred că ar trebui să i se ceară unui copil să facă acest lucru, indiferent de situație.”, a spus Harry. Acum, iată-l din nou, alături de Harry, cu flori și scrisori de apreciere pentru mama lor, în fața omagiilor aduse încă de ieri în fața Palatului Kensington, de cei care au iubit-o pe Lady Di. 

Foto: Getty Images, Arhiva OK!, Twitter Kensington Palace

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA