Imagini inedite de la Săvârşin. La masa regală s-au mâncat bucate făcute de însăşi Majestatea Sa Margareta FOTO&VIDEO
Sărbătorile de la Castelul Săvârşin au un parfum aparte. Şi, ca de fiecare dată, fiica cea mare a Regelui Mihai s-a ocupat îndeaproape de pregătirea mesei tradiţionale pascale.
A intrat deja în tradiţia Casei Regale române ca Majestatea Sa Margareta să preia frâiele pregătirilor ce se fac în bucătăria regală, fie de Crăciun sau de Paşte. Şi asta pentru că fiicei celei mari a Regelui Mihai îi place ca, de sărbători, să aibă pe masă preparatele vechi, care-i amintesc de copilărie, de rudele sale şi de vremurile în care la masă se afla toată familia.
Şi de acest Paşte, Custodele Coroanei şi-a suflecat mânecile şi a pregătit, în bucătăria Castelului Săvârşin, cozonacul şi pasca tradiţionale, după reţete primite de la mama Principelui Radu.
"E o reţetă specială, de la soacra mea, pe care a făcut-o ani de zile", a dezvăluit Majestea Sa despre cozonacul moldovenesc, plin cu nucă şi cacao.
Cât despre înroşirea ouălor, aceasta preferă o metodă fără chimicale. "Punem ouăle într-un lichid special, care le va colora, vor deveni roşii. E ecologic, nu folosim ceva chimic", mai spune aceasta, arătându-ne că foloseşte sfecla, puternic colorantă.
Imaginile inedite cu Majestatea Sa Margareta pregătind masa de Paşte au fost postate pe contul oficial al Casei Regale.
Ulterior, cuplul regal a ieşit la poartă să primească lumina sfântă de la parohul bisericii ortodoxe din Săvârşin.
Anul acesta, Principesa Sofia nu a mai rămas la Săvârşin, ci a mers să petreacă sărbătorile pascale la Râşnov, alături de fiica sa, Elisabeta.
Iată ce spun Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu despre această perioadă de izolare petrecută la Săvârşin, într-o ediţie specială a emisiunii "Ora Regelui", difuzată de TVR: