Imperiul imobiliar de 240 de milioane de lire sterline al Regelui Charles! Din Scoția până în România

6 iunie, 2023

Regele Charles se mândrește cu un adevărat imperiu imobiliar, deține multe proprietăți private, de la o casă în Transilvania până la o cabană din Țara Galilor, despre care s-a aflat că în curând va renunța.

Charles incoronat jpg

Regele Charles este pe cale să piardă una dintre proprietățile imperiului său imobiliar estimat la 240 de milioane de lire sterline, deoarece se pare că își vinde casa din Țara Galilor în încercarea de a-și reduce portofoliul de proprietăți. Monarhul a cumpărat cabana, situată pe domeniul Llwynwermod de 192 de acri din Llandovery, în Carmarthenshire, pentru 1,2 milioane de lire sterline în 2007. De atunci, aceasta i-a servit drept bază pentru a vizita Țara Galilor. 

Dar acum că este rege, titlul său trecând la prințul William, surse au declarat pentru Telegraph că acum este "puțin probabil" ca Regele Charles să viziteze la fel de mult acea zonă, deși e în continuare "pasionat" de Țara Galilor. Se zvonește că Regele Charles speră să reducă costurile reședințelor sale și că există deja discuții privind creșterea accesului public la proprietățile lui. 

După ce Ducatul de Cornwall a fost transmis lui William, regele Charles a anunțat că va renunța la contractul de închiriere al domeniului, care va expira la sfârșitul acestei veri.

Proprietățile Regelui Charles

În afară de casa de țară Llwynywermod, la care renunță acum, Regele Charles deține Highgrove House din Gloucestershire. Regele a cumpărat pentru prima dată această reședință de la țară în 1980 pentru suma de 865.000 de lire sterline, dar acum se crede că valorează peste 31 de milioane de lire sterline.

Spre deosebire de Palatul Buckingham și Castelul Windsor, Sandringham din Norfolk și Balmoral din Scoția sunt deținute personal de monarh. Împreună, cele două domenii sunt estimate la 154 de milioane de lire sterline, iar cel din urmă se mândrește cu o proprietate de 50.000 de acri care include un teren de golf. Charles a moștenit ambele proprietăți la moartea reginei.

Mai departe, Regele Charles are mai multe proprietăți în România, inclusiv o casă de oaspeți în Transilvania.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton și Prințul William, Foto Profimedia jpg
printul louis (6) jpg
Charles, Profimedia jpg
Prințul Albert de Monaco și Prințesa Charlene în Alsace Foto Casa Regala 1 jpg
Regina Maxima și Regele Willem Alexander fac voluntariat, Profimedia (7) jpg
Zara înainte și acum foto Profimedia jpg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
FotoJetSpencer Kate jpg
Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul William și Regina Camilla la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (1) jpg
FotoJetWales (1) jpg
Regele Philippe al Belgiei si fiica lui, Pintesa Elisabeta  cu Barack Obama   Vlad Vanderkelen, Casa Regala belgiana jpg
Kate Middleton Charlotte George Louis
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149978 jpg
Kate Middleton bucle (2) jpg
Prințesa Diana și Prințul william  foto   GettyImages jpg