Imperiul imobiliar de 240 de milioane de lire sterline al Regelui Charles! Din Scoția până în România

6 iunie, 2023

Regele Charles se mândrește cu un adevărat imperiu imobiliar, deține multe proprietăți private, de la o casă în Transilvania până la o cabană din Țara Galilor, despre care s-a aflat că în curând va renunța.

Charles incoronat jpg

Regele Charles este pe cale să piardă una dintre proprietățile imperiului său imobiliar estimat la 240 de milioane de lire sterline, deoarece se pare că își vinde casa din Țara Galilor în încercarea de a-și reduce portofoliul de proprietăți. Monarhul a cumpărat cabana, situată pe domeniul Llwynwermod de 192 de acri din Llandovery, în Carmarthenshire, pentru 1,2 milioane de lire sterline în 2007. De atunci, aceasta i-a servit drept bază pentru a vizita Țara Galilor. 

Dar acum că este rege, titlul său trecând la prințul William, surse au declarat pentru Telegraph că acum este "puțin probabil" ca Regele Charles să viziteze la fel de mult acea zonă, deși e în continuare "pasionat" de Țara Galilor. Se zvonește că Regele Charles speră să reducă costurile reședințelor sale și că există deja discuții privind creșterea accesului public la proprietățile lui. 

După ce Ducatul de Cornwall a fost transmis lui William, regele Charles a anunțat că va renunța la contractul de închiriere al domeniului, care va expira la sfârșitul acestei veri.

Proprietățile Regelui Charles

În afară de casa de țară Llwynywermod, la care renunță acum, Regele Charles deține Highgrove House din Gloucestershire. Regele a cumpărat pentru prima dată această reședință de la țară în 1980 pentru suma de 865.000 de lire sterline, dar acum se crede că valorează peste 31 de milioane de lire sterline.

Spre deosebire de Palatul Buckingham și Castelul Windsor, Sandringham din Norfolk și Balmoral din Scoția sunt deținute personal de monarh. Împreună, cele două domenii sunt estimate la 154 de milioane de lire sterline, iar cel din urmă se mândrește cu o proprietate de 50.000 de acri care include un teren de golf. Charles a moștenit ambele proprietăți la moartea reginei.

Mai departe, Regele Charles are mai multe proprietăți în România, inclusiv o casă de oaspeți în Transilvania.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Ducesa1, Profimedia PNG
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (9) jpg
Kate Middleton în rochie transparentă, Getty (5) jpg
Andrew si Charles jpg
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Getty (4) jpg
HSH Princess Charlene of Monaco, HSH Prince Jacques of Monaco, HSH Princess Gabriella of Monaco, Charlotte Casiraghi, Foto Profimedia jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein în vizită în SUA 2 foto Instagram png
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg