Imperiul imobiliar de 240 de milioane de lire sterline al Regelui Charles! Din Scoția până în România

6 iunie, 2023

Regele Charles se mândrește cu un adevărat imperiu imobiliar, deține multe proprietăți private, de la o casă în Transilvania până la o cabană din Țara Galilor, despre care s-a aflat că în curând va renunța.

Charles incoronat jpg

Regele Charles este pe cale să piardă una dintre proprietățile imperiului său imobiliar estimat la 240 de milioane de lire sterline, deoarece se pare că își vinde casa din Țara Galilor în încercarea de a-și reduce portofoliul de proprietăți. Monarhul a cumpărat cabana, situată pe domeniul Llwynwermod de 192 de acri din Llandovery, în Carmarthenshire, pentru 1,2 milioane de lire sterline în 2007. De atunci, aceasta i-a servit drept bază pentru a vizita Țara Galilor. 

Dar acum că este rege, titlul său trecând la prințul William, surse au declarat pentru Telegraph că acum este "puțin probabil" ca Regele Charles să viziteze la fel de mult acea zonă, deși e în continuare "pasionat" de Țara Galilor. Se zvonește că Regele Charles speră să reducă costurile reședințelor sale și că există deja discuții privind creșterea accesului public la proprietățile lui. 

După ce Ducatul de Cornwall a fost transmis lui William, regele Charles a anunțat că va renunța la contractul de închiriere al domeniului, care va expira la sfârșitul acestei veri.

Proprietățile Regelui Charles

În afară de casa de țară Llwynywermod, la care renunță acum, Regele Charles deține Highgrove House din Gloucestershire. Regele a cumpărat pentru prima dată această reședință de la țară în 1980 pentru suma de 865.000 de lire sterline, dar acum se crede că valorează peste 31 de milioane de lire sterline.

Spre deosebire de Palatul Buckingham și Castelul Windsor, Sandringham din Norfolk și Balmoral din Scoția sunt deținute personal de monarh. Împreună, cele două domenii sunt estimate la 154 de milioane de lire sterline, iar cel din urmă se mândrește cu o proprietate de 50.000 de acri care include un teren de golf. Charles a moștenit ambele proprietăți la moartea reginei.

Mai departe, Regele Charles are mai multe proprietăți în România, inclusiv o casă de oaspeți în Transilvania.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg