În ciuda scandalurilor, Familia Regală daneză se reunește de Sărbători

7 decembrie, 2023

Se încheie un an greu pentru regalii din Copenhaga, dar Regina Margrethe a II-a rămâne pe poziții și vrea ca toți copiii și nepoții să-i fie alături de Crăciun.

Regina Margrethe a II-a îi vrea pe toți în jurul ei de acest Crăciun. FOTO: Casa Regală daneză
Regina Margrethe a II-a îi vrea pe toți în jurul ei de acest Crăciun. FOTO: Casa Regală daneză

Dorința Reginei Margrethe a II-a e lege pentru toți în Palatul Amalienborg, chiar și pentru cei plecați departe de Danemarca, în urma deciziei controversate a suveranei de a... subția monarhia. Ei bine, ultima regină „de sânge” din Europa a pus piciorul în prag și, pentru că au trecut deja patru ani de când și-au despachetat ultima dată cadourile împreună, vrea ca toți copiii și nepoții să-i fie alături de Crăciun la Palatul Marselisborg

Potrivit unui comunicat remis de biroul său de presă, „Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a se va muta începând cu 20 decembrie și va sărbători Ajunul Crăciunului alături de familia Prințului moștenitor, de Prințul Joachim, Prințesa Marie și a copiii lor".

De precizat aici ar fi că Regina Margrethe a II-a a Danemarcei nu a mai petrecut Crăciunul cu ambii săi fii din decembrie 2019. În 2022, de pildă, aceștia au fost plecați în străinătate, Prințul Frederik în Australia, iar Prințul Joachim în Vietnam. Asta în timp ce suverana a mers în Djursland, în vestul regatului, pentru a sărbători Ajunul Crăciunului cu sora sa mai mică, Prințesa Benedikte, și cu prietenii. Toate acestea au avut loc într-un context tensionat, când Regina Margrethe a II-a a decis recent să retragă titlurile princiare celor patru copii ai fiului ei cel mai mic.

Și iată cum, după ce suverana i-a reunit pe toți de ziua ei de naștere și apoi la majoratul Prințului Christian, Familia Regală daneză va fi din nou împreună în formulă aproape completă. Spunem „aproape”, pentru că, dintre cei plecați, doar trei dintre copiii lui Joachim și Marie, care trăiesc la Washington, îi vor fi alături, în timp ce Contele Nikolai va rămâne în străinătate. Deși cursul său în Australia, unde se află în cadrul unui schimb universitar, se încheie peste câteva zile, tânărul de 24 de ani a decis să își prelungească aventura în patria Prințesei Moștenitoare Mary - semn că nu e dispus să treacă atât de ușor peste decizia bunicii sale de a-i retrage titlul de Prinț, laolaltă cu celelalte beneficii.

Reuniunea familiei a fost gândită și pentru a da impresia de unitate și de atmosferă sărbătorească, dar și pentru a face uitat recentul scandal despre presupusa infidelitate a Prințului Frederik cu fostul model mexican Genoveva Casanova, cu care prințul ar fi petrecut două zile de neuitat la Madrid. Prințesa Mary încă nu ne-a dat de înțeles dacă sau în ce măsură este afectată, deși e clar că după 19 ani de căsnicie și 4 copii și o viață trăită într-o mega-expunere continuă nu are cum să nu fie afectată. Dar la fel de clar ne e faptul că Palatul face eforturi deosebite să mute atenția publică de la acest scandal, care a eclipsat, din păcate, vizita cuplului regal spaniol la Copenhaga.

FOTO: Keld Navntoft, Casa Regală daneză



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg