În ciuda scandalurilor, Familia Regală daneză se reunește de Sărbători

7 decembrie, 2023

Se încheie un an greu pentru regalii din Copenhaga, dar Regina Margrethe a II-a rămâne pe poziții și vrea ca toți copiii și nepoții să-i fie alături de Crăciun.

Regina Margrethe a II-a îi vrea pe toți în jurul ei de acest Crăciun. FOTO: Casa Regală daneză
Regina Margrethe a II-a îi vrea pe toți în jurul ei de acest Crăciun. FOTO: Casa Regală daneză

Dorința Reginei Margrethe a II-a e lege pentru toți în Palatul Amalienborg, chiar și pentru cei plecați departe de Danemarca, în urma deciziei controversate a suveranei de a... subția monarhia. Ei bine, ultima regină „de sânge” din Europa a pus piciorul în prag și, pentru că au trecut deja patru ani de când și-au despachetat ultima dată cadourile împreună, vrea ca toți copiii și nepoții să-i fie alături de Crăciun la Palatul Marselisborg

Potrivit unui comunicat remis de biroul său de presă, „Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a se va muta începând cu 20 decembrie și va sărbători Ajunul Crăciunului alături de familia Prințului moștenitor, de Prințul Joachim, Prințesa Marie și a copiii lor".

De precizat aici ar fi că Regina Margrethe a II-a a Danemarcei nu a mai petrecut Crăciunul cu ambii săi fii din decembrie 2019. În 2022, de pildă, aceștia au fost plecați în străinătate, Prințul Frederik în Australia, iar Prințul Joachim în Vietnam. Asta în timp ce suverana a mers în Djursland, în vestul regatului, pentru a sărbători Ajunul Crăciunului cu sora sa mai mică, Prințesa Benedikte, și cu prietenii. Toate acestea au avut loc într-un context tensionat, când Regina Margrethe a II-a a decis recent să retragă titlurile princiare celor patru copii ai fiului ei cel mai mic.

Și iată cum, după ce suverana i-a reunit pe toți de ziua ei de naștere și apoi la majoratul Prințului Christian, Familia Regală daneză va fi din nou împreună în formulă aproape completă. Spunem „aproape”, pentru că, dintre cei plecați, doar trei dintre copiii lui Joachim și Marie, care trăiesc la Washington, îi vor fi alături, în timp ce Contele Nikolai va rămâne în străinătate. Deși cursul său în Australia, unde se află în cadrul unui schimb universitar, se încheie peste câteva zile, tânărul de 24 de ani a decis să își prelungească aventura în patria Prințesei Moștenitoare Mary - semn că nu e dispus să treacă atât de ușor peste decizia bunicii sale de a-i retrage titlul de Prinț, laolaltă cu celelalte beneficii.

Reuniunea familiei a fost gândită și pentru a da impresia de unitate și de atmosferă sărbătorească, dar și pentru a face uitat recentul scandal despre presupusa infidelitate a Prințului Frederik cu fostul model mexican Genoveva Casanova, cu care prințul ar fi petrecut două zile de neuitat la Madrid. Prințesa Mary încă nu ne-a dat de înțeles dacă sau în ce măsură este afectată, deși e clar că după 19 ani de căsnicie și 4 copii și o viață trăită într-o mega-expunere continuă nu are cum să nu fie afectată. Dar la fel de clar ne e faptul că Palatul face eforturi deosebite să mute atenția publică de la acest scandal, care a eclipsat, din păcate, vizita cuplului regal spaniol la Copenhaga.

FOTO: Keld Navntoft, Casa Regală danezăRecente pe Ok! Magazine

Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei (2) jpg
Kate Middleton jpg
Meghan Markle și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg