În culisele moștenirii regale! Ce avere îl așteaptă pe Prințul Harry odată cu împlinirea a 40 de ani

16 septembrie, 2024

Prințul Harry e pe cai mari! Ce avere îi va intra pe mână odată cu împlinirea a 40 de ani. Pentru celebrul mezin regal, tocmai s-a deblocat o nouă etapă financiară, din care se va alege cu mulți bani.

Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg

Ducele de Sussex a devenit eligibil la 40 de ani pentru plata restantă regală, care urma să-i intre în cont odată cu schimbarea prefixului. Și îl așteaptă milioane dintr-un fond fiduciar, scrie publicația HELLO!.

Ducele de Sussex și-a sărbătorit duminică împlinirea a 40 de ani și acum că a atins această nouă piatră de hotar, a devenit eligibil pentru o moștenire importantă.

Străbunica Prințului Harry, Regina Mamă, a depus aproximativ 19 milioane de lire sterline într-un fond fiduciar pentru strănepoții săi, în 1994.

Rapoartele de la acea vreme menționau că prinții William și Harry vor moșteni cca 14 milioane de lire sterline din averea reginei mame, Harry alegându-se cu partea cea mai mare, un fel de compensație, întrucât William oricum va beneficia financiar de alte avantaje, el fiind moștenitorul tronului.

În calitate de moștenitor al tronului, Prințul de Wales are dreptul la profiturile excedentare ale proprietății Ducatului de Cornwall, iar cu ocazia ultimului bilanț contabil efectuat s-a notat că a avut un venit privat anual de peste 23 de milioane de lire sterline, arată conturile regale publicate în iulie.

Potrivit The Telegraph, cei doi frați au primit deja 6 milioane de lire sterline împreună când au împlinit 21 de ani și alte 8 milioane de lire sterline le intră în cont la împlinirea a 40 de ani.

Regina Mamă cu William, Harry și Charles, GettyImages jpg

Regina Mamă cu William, Harry și Charles, Foto Getty Images

Prințul William a împlinit 40 de ani pe 21 iunie 2022, în timp ce Harry a declarat înainte de 15 septembrie pentru BBC că este „încântat” de faptul că va schimba prefixul.

Fondul fiduciar al Reginei Mame nu este singura avere care îl așteaptă pe Harry.

Mama sa, Diana, Prințesa de Wales, a murit într-un accident de mașină la Paris în 1997, când Harry avea doar 12 ani.

Potrivit sursei citate, Prințesa de Wales a lăsat peste 21 de milioane de lire sterline în testament, dar în jur de 8 milioane de lire sterline au fost plătite drept impozit pe moștenire, restul de 13 de lire sterline fiind împărțit în mod egal între William și Harry.

Fiii Dianei au intrat în posesia moștenirii mamei lor când au împlinit 30 de ani. Prințesa le-a lăsat moștenire pe lângă bani și garderoba, inclusiv rochia de mireasă și bijuteriile personale.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg
Prințesa Diana cu fiii ei  foto   GettyImages jpg
Marea Ducesa Maria Teresa de Luxemburg, Regina Mathilde, Printesa Sophie de Liechtenstein si Elke Budenbender  Marea Curte Ducala (3) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia (10) jpg
Kate Middleton, Profimedia (3) jpg
Regele Willem Alexander, Regina Maxima, Prințesele Amalia și Alexia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlotte la Wimbledon alături de fratele George și părinții lor (9) jpg
Kate și William, GettyImages (4) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlene și Albert de Monaco profimedia 0908553700 jpg
Kate Middleton si Printul William in ziua logodnei, cu Pippa Middleton si James Middleton   Getty Images jpg
Meghan în Columbia, GettyImages (3) jpg