În culisele vieților secrete ale gărzilor de corp care protejează regalii: nume de cod, planuri discrete

22 octombrie, 2023

Există multe concepții greșite cu privire la gărzile de corp care protejează regalii! Se știe însă că agenții și-au perfecționat trăsături precum comportamentul, eticheta și abilitățile de supraveghere.

Kate Middleton, 19 septembrie 2023, Getty (10) jpg

Discreți, vigilenți, înarmați și gata să intre în acțiune, așa sunt gărzile de corp ale membrilor familiei regale și ale celebrităților de primă mână. Foarte bine pregătiți și mereu conștienți de ceea ce se află în jurul lor, bodyguarzii știu că, dacă lucrurile merg prost, ei sunt cei vinovați. Dar ideea că o gardă de corp ar sări în fața unui glonț pentru a proteja persoana pe care o păzește este nerealistă, potrivit lui Billy Billingham, notează Mirror

El insistă că o gardă de corp ar evita o situație în care un glonț intră în ecuație. Billy Billingham este fost bodyguard care i-a avut clienți pe Brad Pitt, Angelina Jolie, Tom Cruise și mai mulți diplomați. El a declarat pentru publicația Fabulous: „Dacă primești un glonț, ai ieșit din joc, iar clientul tău o va păți la fel de bine, așa că un bodyguard va evita să ajungă în această situație".

Există multe concepții greșite despre rolul ofițerilor regali de protecție. Unii dintre ei sunt antrenați de SAS, astfel că și-au perfecționat comportamentul, eticheta, supravegherea, cunoașterea terților, crearea de profiluri și chiar șofatul. Planificarea meticuloasă este o parte imensă și importantă a rolului lor, astfel că aceștia petrec multe săptămâni examinând cu atenție un turneu regal și locațiile care vor fi vizitate.

Toți cei implicați sunt verificați din punct de vedere al securității, amenințările locale sunt evaluate, iar cea mai apropiată unitate medicală trebuie să fie cunoscută de gărzile de corp care cunosc deja cele mai rapide trei rute pentru a ajunge acolo. Ofițerii de protecție petrec săptămâni întregi planificând o vizită regală și luni de zile planificând ce locații sunt cercetate, în timp ce persoanele sunt verificate din punct de vedere al securității și amenințările locale sunt evaluate.

Billy subliniază că a fi bodyguard nu înseamnă să fii "un tip masiv în formă de V, cu căști și ochelari de soare", ci contează mult și "ceea ce ai în cap". Meseria nu este pentru cei slabi de inimă, deoarece implică multă responsabilitate.

Anul trecut, sergentul Emma Probert, garda de corp a Prințesei de Wales, a fost decorată de Prințul William cu Ordinul Regal Victorian, în semn de recunoaștere a serviciilor sale în cadrul casei regale. Emma face parte din Grupul de protecție a regalității, cu numele de cod S014, și este adesea confundată cu o dădacă regală. Cu toate acestea, Emma este antrenată în arte marțiale, poartă un pistol Glock de 9 mm și un pistol paralizant Taser. Emma a luat loc pe scaunul din față al Rolls Royce-ului care a dus-o pe Kate la nunta ei cu prințul William în 2011.

SO14 este alcătuit din 110 până la 185 de ofițeri de poliție de rang înalt și a fost înființat în 1983. Unitatea are un grup special de escortă cu motociclete care asigură protecția atunci când călătoresc membrii familiei regale. În timp ce ofițerii în uniformă se ocupă de securitatea fizică a palatelor regale, ofițerii de protecție regală, precum Emma, sunt responsabili de securitatea personală.

Întotdeauna va exista cel puțin un ofițer de protecție alături de un membru al familiei regale, dar echipa de protecție este mărită în funcție de amenințare și de risc. Gărzile de corp regale folosesc nume de cod pentru persoanele pe care le protejează, de obicei începând cu aceleași inițiale. Regele Charles, regina consort Camilla și familia de Wales beneficiază de protecție non-stop, iar monarhul are chiar și un ofițer care se află în fața ușii dormitorului său. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg