În plină criză regală, Camilla va organiza un eveniment pentru vărul grec al lui Charles

22 februarie, 2024

Anunțul neașteptat al bolii suveranului britanic a dus la amânarea unor evenimente programate din timp. Acum, Regina Camilla înceacă să ajungă „la zi” cu toate obligațiile regale.

Camilla și Charles cu Regele Constantin al Greciei. FOTO: Profimedia
Camilla și Charles cu Regele Constantin al Greciei. FOTO: Profimedia

În timp ce Regele Charles al III-lea urmează un tratament împotriva cancerului descoperit de curând, Regina Camilla și-a asumat preluarea celor mai importante evenimente în numele soțului său. Astfel, ea a va fi cea care va reprezenta Familia Regală britanică în cadrul unei ceremonii de comemorare a Regelui Constantin al Greciei, vărul grec al lui Charles, care a murit pe 10 ianuarie 2023 și al cărui omagiu programat să aibă loc la împlinirea unui an de la deces a fost amânat din motive evidente.

Evenimentul in memoriam a fost reprogramat pentru marțea viitoare, pe 27 februarie, într-un loc foarte important pentru monarhia britanică, Capela Sfântul Gheorghe de la Castelul Windsor, unde a avut loc ultima despărțire de Elisabeta a II-a și unde multe dintre rudele suveranei s-au căsătorit. După cum a confirmat Palatul Buckingham, văduva lui Constantin, Regina Anne-Marie, fiul său, Pavlos al Greciei, actualul șef al Casei, și alți membri ai familiei vor fi prezenți la acest omagiu care va marca prima aniversare a morții sale.

Regele Constantin al Greciei, ultimul suveran al elenilor și fratele al Reginei Sofia, a fost foarte iubit și respectat în rândul Familiei Regale. Pe lângă legăturile sale de sânge cu familiile regale spaniole și daneze, regretatul monarh îi era deosebit de drag Reginei Elisabeta a II-a și soților Windsor, Marea Britanie fiind și țara care, în timpul exilului, a devenit un refugiu pentru Familia Regală elenă.

Și, chiar și în urma decesului lui Philip al VI-lea și al lui Frederic al Danemarcei, relațiile dintre Familia Regală britanică și cea greacă rămân mai puternice ca niciodată, în ciuda deceselor suveranilor emblematici. Regina Anne-Marie, Pavlos al Greciei și soția lui, Marie-Chantal, au fost invitați la Încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla, demonstrând că doresc să perpetueze aceste legături de afecțiune și în noua eră dinastică.

FOTO: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg