În sfârşit ştim ce s-a întâmplat cu Prinţesa Diana! Medicul care a încercat s-o salveze dă un interviu istoric! Este primul lui interviu de la moartea lui Lady Di

20 iunie, 2021
printesa diana 1 jpeg

Dispariţia Prinţesei Diana la numai 36 de ani, pe 31 august 1997, a rămas în memoria colectivă chiar şi după toţi anii care au trecut de la tragicul eveniment. Multe investigaţii s-au făcut până acum şi multe teorii au fost lansate cu privire la ultimele clipe din viaţa lui Lady Di. Însă o singură persoană ştie exact ce s-a întâmplat atunci şi rupe acum tăcerea pentru prima dată!

Conform celor relatate de BBC, fosta soţie a Prinţului Charles a fost rănită mortal într-un accident auto petrecut la Paris, în timp ce şoferul ei încerca să scape de o grup de pararazzi care o urmăriseră în tunelul în care a avut loc incidentul. Şoferul şi iubitul prinţesei, producătorul de film Dodi Al Fayed, au murit la faţa locului. Diana era încă în viaţă când au sosit ajutoarele...

Autorităţile franceze s-au deplasat de urgenţă la locul accidentului şi au fost nevoiţi să taie caroseria maşinii pentru a o putea scoate pe Lady Di din automobil. Odată scoasă, prinţesa a fost transportată la spitalul Pitié-Salpêtrière Hospital, unde şi-a dat şi ultima suflare. Ani de zile a circulat teoria conspiraţiei cu privire la medicul pe mâinile căruia a încăput pacienta VIP şi care ar fi făcut parte din planul de-a o ucide pe Prinţesa Diana.

Medicul care s-a ocupat de Lady Di se numeşte MonSef Dahman şi a oferit primul său interviu acum două zile, pe 18 iunie 2021.

Prima operaţie

Doctorul a oferit interviul celor de la Daily Mail şi a povestit, pentru prima dată, ce i s-a întâmplat Dianei cât a fost în grija lui şi despre ultimele clipe din viaţa ei. Dahman îşi aminteşte că Prinţesa Diana a ajuns la spitalul Pitié-Salpêtrière, unde lucra el, în jur de ora 2 a.m., pe 31 august 1997.

Paramedicii au încercat din răsputeri să o stabilizeze pe prinţesă după stopul cardiac suferit şi, odată ajunsă la spital, pacienta a făcut mai multe radiografii, care au dezvăluit adevărul crunt – Diana avea hemoragie internă masivă.

Dahman şi alţi medici au încercat să oprească hemoragia prin mai multe manevre, inclusiv prin operaţie, realizată chiar de Dahman. „Am operat-o pentru a o face să poată respira”, a dezvălui Dahman pentru Daily Mail. „Inima ei nu mai funcţiona cum trebuie pentru că nu mai avea destul sânge”, a completat acesta.

În timpul operaţiei, Dahman a descoperit că membrana care protejează inima era ruptă, lucru care făcea ca starea pacientei să fie mai gravă decât se credea iniţial. MonSef Dahman susţine că fosta membră a familiei regale britanice era într-o stare foarte gravă cât s-a aflat în grija medicului francez.

A doua operaţie

În momentul în care Dahman şi colegii lui şi-au dat seama că membrana care trebuia să protejeze inima era ruptă, l-au chemat imediat pe cel mai mare cardiolog al Franţei, profesorul Alain Pavie, ca să preia cazul începând cu ora 2.30 a.m., pe 31 august 1997.

Pavie a băgat-o pe Diana în operaţie şi a descoperit sursa hemoragiei sale – vena pulmonară de lângă inima ei era ruptă. Pavie a cusut acea ruptură, însă era prea târziu. Inima Dianei s-a oprit şi medicii au încercat să-i pornească din nou inima. Au resuscitat-o timp de o oră întreagă, până la 4 a.m., când eforturile de resuscitare s-au încheiat.

„Am încercat şocuri electrice de mai multe ori. Dar n-am reuşit să-i mai pornim inima”, a recunoscut Dahman pentru Daily Mail. „Am luptat din greu ca să-i salvăm viaţa, chiar mult de tot, dar n-am reuşit s-o salvăm. Iar acest lcuru ne-a afectat pe toţi foarte mult”, îşi încheie acesta relatările istorice.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

harry archie meghan markle jpeg
Nunta Prințesei Madeleine a Suediei cu Christopher O'Neill, în 2013, Foto Getty (6) jpg
Andrea Casiraghi si familia profimedia 0779914475 jpg
Prințul William, Prințul Harry  sursa   Shutterstock jpg
Hussein si Rajwa profimedia 0780889565 jpg
Kate si William getty jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Regina Camilla la Garden Museum (2) jpg
Prințesa Eugenie și Jack Brooksbank, Getty jpg
Charlene de Monaco profimedia 0780585767 jpg
Regina Letizia profimedia 0781947731 jpg
Prințul Harry  foto   Gettyimages jpg
Kate Middleton, Prințesa de Wales, la rugby, Foto Profimedia (1) jpg
charles si camilla profi 8 jpg
diana si harry   profimedia jpg
printesa diana printul william jpg
Regele Charles a revenit la Londra (2) jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg