În sfârşit ştim ce s-a întâmplat cu Prinţesa Diana! Medicul care a încercat s-o salveze dă un interviu istoric! Este primul lui interviu de la moartea lui Lady Di

20 iunie, 2021
printesa diana 1 jpeg

Dispariţia Prinţesei Diana la numai 36 de ani, pe 31 august 1997, a rămas în memoria colectivă chiar şi după toţi anii care au trecut de la tragicul eveniment. Multe investigaţii s-au făcut până acum şi multe teorii au fost lansate cu privire la ultimele clipe din viaţa lui Lady Di. Însă o singură persoană ştie exact ce s-a întâmplat atunci şi rupe acum tăcerea pentru prima dată!

Conform celor relatate de BBC, fosta soţie a Prinţului Charles a fost rănită mortal într-un accident auto petrecut la Paris, în timp ce şoferul ei încerca să scape de o grup de pararazzi care o urmăriseră în tunelul în care a avut loc incidentul. Şoferul şi iubitul prinţesei, producătorul de film Dodi Al Fayed, au murit la faţa locului. Diana era încă în viaţă când au sosit ajutoarele...

Autorităţile franceze s-au deplasat de urgenţă la locul accidentului şi au fost nevoiţi să taie caroseria maşinii pentru a o putea scoate pe Lady Di din automobil. Odată scoasă, prinţesa a fost transportată la spitalul Pitié-Salpêtrière Hospital, unde şi-a dat şi ultima suflare. Ani de zile a circulat teoria conspiraţiei cu privire la medicul pe mâinile căruia a încăput pacienta VIP şi care ar fi făcut parte din planul de-a o ucide pe Prinţesa Diana.

Medicul care s-a ocupat de Lady Di se numeşte MonSef Dahman şi a oferit primul său interviu acum două zile, pe 18 iunie 2021.

Prima operaţie

Doctorul a oferit interviul celor de la Daily Mail şi a povestit, pentru prima dată, ce i s-a întâmplat Dianei cât a fost în grija lui şi despre ultimele clipe din viaţa ei. Dahman îşi aminteşte că Prinţesa Diana a ajuns la spitalul Pitié-Salpêtrière, unde lucra el, în jur de ora 2 a.m., pe 31 august 1997.

Paramedicii au încercat din răsputeri să o stabilizeze pe prinţesă după stopul cardiac suferit şi, odată ajunsă la spital, pacienta a făcut mai multe radiografii, care au dezvăluit adevărul crunt – Diana avea hemoragie internă masivă.

Dahman şi alţi medici au încercat să oprească hemoragia prin mai multe manevre, inclusiv prin operaţie, realizată chiar de Dahman. „Am operat-o pentru a o face să poată respira”, a dezvălui Dahman pentru Daily Mail. „Inima ei nu mai funcţiona cum trebuie pentru că nu mai avea destul sânge”, a completat acesta.

În timpul operaţiei, Dahman a descoperit că membrana care protejează inima era ruptă, lucru care făcea ca starea pacientei să fie mai gravă decât se credea iniţial. MonSef Dahman susţine că fosta membră a familiei regale britanice era într-o stare foarte gravă cât s-a aflat în grija medicului francez.

A doua operaţie

În momentul în care Dahman şi colegii lui şi-au dat seama că membrana care trebuia să protejeze inima era ruptă, l-au chemat imediat pe cel mai mare cardiolog al Franţei, profesorul Alain Pavie, ca să preia cazul începând cu ora 2.30 a.m., pe 31 august 1997.

Pavie a băgat-o pe Diana în operaţie şi a descoperit sursa hemoragiei sale – vena pulmonară de lângă inima ei era ruptă. Pavie a cusut acea ruptură, însă era prea târziu. Inima Dianei s-a oprit şi medicii au încercat să-i pornească din nou inima. Au resuscitat-o timp de o oră întreagă, până la 4 a.m., când eforturile de resuscitare s-au încheiat.

„Am încercat şocuri electrice de mai multe ori. Dar n-am reuşit să-i mai pornim inima”, a recunoscut Dahman pentru Daily Mail. „Am luptat din greu ca să-i salvăm viaţa, chiar mult de tot, dar n-am reuşit s-o salvăm. Iar acest lcuru ne-a afectat pe toţi foarte mult”, îşi încheie acesta relatările istorice.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
Isabella a Danemarcei profimedia 0707880220 (2) jpg
Prințesa Charlene de Monaco și copiii în Ajunul Zilei Sfintei Devota, Getty (5) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
Coroana Regina mama Elisabeta profimedia 0209911427 jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Kate Middleton profimedia 0751706506 jpg
Kate Middleton, întrunire cu jucătorii de rugby, Profimedia (4) jpg
Letizia profimedia 0751670928 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si a anuntat Jubileul de Aur, Printesa Victoria, regina Silvia   profimedia 0750819938 jpg
Athena contesa de Monpezat, nepoata Reginei Margrethe a II a a Danemarcei   pagina oficiala (6) jpg
fiul Reginei Rania, Printul mostenitor Hussein si Rajwa (3) jpg
Beatrice Borromeo in Dior Christian Dior outfit 2 jpg
Charlene si Albert profimedia 0018360567 jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}