În timp ce Prințul Andrew se răfuiește pentru castel, Sarah are o casă de 4 milioane £

23 august, 2024

Ducesa de York nu-și face griji că nu va mai avea unde sta. La nici o oră de mult disputatul Royal Lodge, are un apartament de lux... vacant.

Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg

Apartamentul somptuos de 4 milioane de lire sterline al lui Sarah Ferguson din Londra „zace gol” pentru o „perioadă semnificativă de timp” de la achiziționarea sa în urmă cu doi ani, notează „Daily Express”, în mijlocul scandalului interminabil dintre Regele Charles și fratele său pe Royal Lodge, reședința regală de care Prințul Andrew și fosta lui soție se agață pentru a nu fi evacuați.

Dar în timp ce Royal Lodge reprezintă, într-adevăr, un loc în care cei doi au amintiri frumoase și și-au crescut cele două fete, pe prințesele Eugenie și Beatrice, reședința regală este și o „gaură neagră” în bugetul regal, acoperită cu banii contribuabililor. Lucru pe care Regele Charles și-a promis să-l rezolve, urmărind un grafic de „subțiere a monarhiei”, deci de tăiere a unor cheltuieli masive.

În toată această dispută, Sarah Ferguson pare a fi cea mai liniștită, chiar dacă, pentru statutul său, nu și-ar dori să părăsească niciodată Royal Lodge. Și asta pentru că, în 2022, Ducesa de York a cheltuit 4,3 milioane de lire sterline și a cumpărat o proprietate georgiană cu două dormitoare situată în Belgravia - una dintre cele mai căutate zone din Londra. însă, potrivit vecinilor, Fergie, așa cum este cunoscută de prieteni și familie, abia a pus piciorul în casă, relatează „Daily Mail”.

Un rezident a declarat: „Este goală de ceva timp, dar am văzut-o pe Fergie în câteva ocazii, dar nu sunt sigur cât timp a stat acolo. Un alt rezident a susținut că nu a văzut „pe nimeni intrând și ieșind de acolo sau să vadă luminile aprinse noaptea”, adăugând: „Dar acest lucru nu este neobișnuit pentru aici, deoarece multe dintre case nu sunt ocupate în mod regulat”.

Proprietatea este situată în apropiere de Palatul St. James și de Palatul Kensington, iar după achiziționare, Sarah Ferguson a precizat că plănuia să o închirieze, deoarece nu avea nicio intenție să își părăsească locuința din Windsor - care se află la puțin mai mult de o oră de mers cu mașina. Potrivit raportului, din 2022, somptuosul apartament a apărut pe piață pentru suma exorbitantă de 16.500 de lire sterline/lună.

Vestea vine în momentul în care Ducele de York încă refuză să părăsească proprietatea cu 30 de dormitoare din Windsor, despre care se crede că valorează 30 de milioane de lire sterline. Totodată, el și Sarah Ferguson își continuă viața de cuplu, cu toate că au divorțat demult. Cheltuielile cu Royal Lodge apasă greu pe umerii lui Andrew, întrucât el nu mai are nici renta regală, de la scandalul Epstein încoace, nici nu mai este ajutat de Familia Regală, și este obligat să „repare, reînnoiască, mențină, curețe și să păstreze în stare bună și, dacă este necesar, să reconstruiască” conacul, conform contractului de închiriere pe 75 de ani care i-a fost acordat în 2003 de Crown Estate.

Apartamentul lui Fergie din Londra ar putea fi o alternativă bună în care să se mute, însă cei doi tot speră că vor găsi o soluție. Din păcate, însă, la sfârșitul săptămânii trecute,Regele Charles i-a dat lui Andrew un nou ultimatum, după ce acesta și-a concediat echipa de securitate privată, contractele acestora încheindu-se în octombrie și neexistând planuri de înlocuire.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

kate middleton rochie foto profimedia jpg
Prințul William Foto Getty Images (7) jpg
Kate Middleton, Meghan Markle  GettyImages jpg
Charles Spencer și Diana în tinerețe, Profimedia (1) jpg
nunta in Norvegia Printesa Martha Louise si Durek Verret   profimedia 0903551664 jpg
Alina a României colaj jpg
nasii Camille Gotlieb si Michael Ducruet cu Marie Ducruet si Louis Ducruet la botezul lui Victoire Ducruet, nepoata Printesei Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Carole și Michael Middleton  (2) png
Regina Letizia Foto Profimedia jpg
FotoJet Kate James Middleton jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Kate Middleton și Regina Elisabeta, Foto Getty (8) jpg
Kate Middleton foto Instagram (2) png
Printesa Charlene, Printul Albert, Printul Jacques si Printesa Gabriella la picnicul princiar   profimedia 0905633011 jpg
Lucas Tindall fiu Zara profimedia 0905573697 jpg
Regele Frederik, Printul Christian si Regina Mary   de la palat la ferma   Casa Regala daneza jpg
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe profimedia 0905973065 jpg