Încă o nuntă regală! O prințesă din Orient s-a căsătorit cu un fotograf sud-american

16 februarie, 2024

Deși provin din lumi și din colțuri de lume atât de diferite, fiecare dintre ei e convins că și-a găsit jumătatea.

Prințesa Norodom Reasmey Ponita. FOTO: Getty Images
Prințesa Norodom Reasmey Ponita. FOTO: Getty Images

După ce Cambodgia a ținut prima pagină a ziarelor pentru prezența acolo a lui Irene Urdangarin în acțiuni de voluntariat, țara din sud-estul Asiei este în atenția presei și pentru celebrarea unei nunți regale. Aceasta a fost mult mai discretă decât cea sărbătorită în urmă cu câteva săptămâni de Prințul Abdul Mateen și Anisha Rosnah în Brunei, cu mai multe zile de festivități și multiple ținute purtate de mireasă. De data aceasta, cei care au făcut cununia au fost Prințesa Norodom Reasmey Ponita (32) și uruguayanul Maximiliano Battaglia.

Cuplul și-a legat destinele în cadrul unei ceremonii tradiționale prezidate de Regele Norodom Sihamoni și Regina-mamă Monique la Palatul Regal din Phnom Penh, capitala țării. Acesta este un complex de clădiri care a fost reședința regilor Cambodgiei încă de la construcția sa din 1866.

Mireasa este fiica Prințesei Norodom Arunrasmy (68) și a lui Keo Puth Rasmey și este nepoata actualului monarh al țării, Regele Norodom Sihamoni. De asemenea, ea este nepoata regretatului Rege Norodom Sihanouk. 

Regele Norodom Sihamoni. FOTO: Getty Images
Regele Norodom Sihamoni. FOTO: Getty Images

De cealaltă parte, mirele este un cineast și fotograf uruguaya,n care lucrează în principal în domeniul documentarului experimental. Pagina sa de LinkedIn indică faptul că deține un masterat în fotografie și creație de imagini la Ecole Supérieure d'Art de Paris. Unele dintre lucrările sale video au fost selectate pentru festivaluri de film din China și Cambodgia.

🇰🇭#RoyalWedding of #Cambodia’s Princess Norodom Reasmey Ponita (daughter of Princess Norodom Arunrasmy) and a Spanish-born Maximiliano Battaglia, in a ceremony presided over by King Norodom Sihamoni and Queen Mother Monique at the Royal Palace #PhnomPenh.📸 Nob Dane Samangkar… pic.twitter.com/G4J17VRZeD

— Royal World Thailand 🇹🇭 (@rwthofficial) February 14, 2024

La ceremonie, cuplul a purtat costume tradiționale bogat împodobite, realizate de designerul local Nob Dane SamAngkar. Funcția acestor costume este mai mult decât pur estetică, deoarece nunta tradițională cambodgiană este puternic inspirată de legenda căsătoriei originale dintre Prințul Kaundiya I și Prințesa Naga Soma, din care, potrivit legendei, s-a născut însuși regatul cambodgian. În Cambodgia, nunțile sunt un eveniment de amploare și, per total, diferitele ceremonii care le compun durează trei zile și trei nopți. În acest timp au loc până la șapte ritualuri, în care se întrepătrund mantre budiste, credințe animiste și legende din Imperiul Angkor.

În Cambodgia, regele este șeful statului, dar puterea sa este limitată la cea de figură simbolică căreia oamenii trebuie să-i acorde dragoste și respect. Monarhul reprezintă, de asemenea, pacea, stabilitatea și prosperitatea pentru poporul khmer. Din 1993, Regele Cambodgiei este un monarh ales, ceea ce face din Cambodgia una dintre puținele monarhii cu drept de vot din lume. Suveranul este ales pe viață dintre membrii celor două familii regale - Norodom și Sisowath - care au cel puțin 30 de ani. Decizia este luată de Consiliul Tronului Regal, alcătuit din mai multe personalități politice și religioase importante ale națiunii.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg