Încă un bebeluș regal! Prințul Hussein al Iordaniei și Rajwa vor deveni părinți pentru prima oară

10 aprilie, 2024

Veste bună tocmai din Iordania! Prințul Hussein, fiul Regelui Abdullah al II-lea și al Reginei Rania a Iordaniei, tocmai a anunțat că soția lui, Prințesa Rajwa, este însărcinată!

Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg

Familia regală iordaniană are motiv de sărbătoare! Rajwa și Prințul Moștenitor Hussein al Iordaniei au dat astăzi vestea cea mare: prințesa este însărcinată!

Curtea Regală Hașemită a anunțat că fericitul cuplu așteaptă primul lor copil. „Curtea Regală Hașemită are plăcerea de a anunța că Altețele Lor Regale Prințul Moștenitor Al Hussein bin Abdullah al II-lea și Prințesa Rajwa Al Hussein așteaptă primul lor copil, care va veni pe lume în această vară", e mesajul mesaj oficial. 

„Curtea Regală Hașemită transmite sincerele sale felicitări Majestăților Lor Regele Abdullah al II-lea și Regina Rania Al Abdullah cu această ocazie și le urează Altețelor Lor Regale Prințul Moștenitor Al Hussein și Prințesa Rajwa multă sănătate și bucurii în timp ce își întâmpină bebelușul”.

Bebelușul care urmează să vină pe lume va fi primul nepot al Reginei Rania, în vârstă de 53 de ani, și al Regelui Abdullah, în vârstă de 62 de ani. Potrivit presei internaționale, bebelușul regal va primi titlurile de Alteță Regală și Prinț/Prințesă.

Dacă bebelușul va fi băiat, el va fi al doilea în linia de succesiune la tronul Regatului Hașemit al Iordaniei. Potrivit constituției țării, adoptată în 1952, tronul este ereditar în dinastia regelui Abdullah Ibn Al-Hussein și trece în succesiune liniară de la rege la fiul său cel mai mare și așa mai departe. Dacă bebelușul este de sex feminin, nu va exista nicio modificare a liniei de succesiune.

Prințul moștenitor Hussein este moștenitorul tronului, urmat de fratele său mai mic, prințul Hashem.

Prințul Hussein al Iordaniei și Rajwa s-au căsătorit în 2023

Prințul Hussein și Rajwa s-au căsătorit în cadrul unei nunți regale strălucitoare în iunie 2023. Membri ai familiilor regale din întreaga lume au călătorit la Amman pentru marea petrecere, inclusiv Prințul William și Kate Middleton.

Nunta a avut loc la aproape un an după ce Prințul moștenitor Hussein și-a anunțat logodna cu Rajwa Alseif, care a primit titlul de prințesă în ziua nunții lor, la 1 iunie. Ea s-a născut în Arabia Saudită și a făcut facultatea în SUA. A obținut o diplomă în arhitectură la Universitatea Syracuse din New York, precum și o diplomă profesională în comunicare vizuală la Fashion Institute of Design and Merchandising din Los Angeles.

Prințesa Rajwa și-a pierdut tatăl acum două luni

Cu un ochi râde și cu altul plânge Prințesa Rajwa, care acum două luni de zile și-a pierdut tatăl, pe Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif. Casa Regală a făcut și atunci un anunț despre decesul părintelui prințesei: "Curtea Regală Hașemită deplânge decesul tatălui Alteței Sale Regale Prințesa Rajwa Al Hussein, Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif, fie ca sufletul său să se odihnească în pace. Din ordinul Majestății Sale Regele Abdullah, Curtea Regală Hașemită a anunțat trei zile de doliu, începând de duminică, 18 februarie 2024."

"Curtea Regală Hașemită își exprimă cea mai profundă compasiune și condoleanțe Majestăților Lor Regele Abdullah al II-lea ibn Al Hussein și Regina Rania Al Abdullah, Altețelor Lor Regale Prințul moștenitor Al Hussein bin Abdullah al II-lea și Prințesa Rajwa Al Hussein, precum și familiei Al Saif în aceste momente dificile", a scris Casa Regală în comunicatul oficial făcut public. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg