Încoronarea Regelui Charles: lista confirmată a invitaților la ceremonia istorică

4 mai, 2023

Cine va fi prezent la Abația Westminster sâmbătă, 6 mai? Lista este restrânsă, dar Londra va găzdui în weekendul acesta numeroși membri ai familiilor regale din întreaga lume, oameni de stat, rude și celebrități.

regele charles (8) jpg

Emoțiile cresc, doar o zi ne mai desparte de marele eveniment istoric cu care suntem contemporani. Aproximativ 2.000 de invitați vor fi prezenți la ceremonia istorică de la Westminster Abbey din Londra, Prințul Albert și Prințesa Charlene din Monaco sunt printre primii membri regali europeni care și-au confirmat prezența. La fel familia regală olandeză, care participă și la recepția din ajunul încoronării, de la Palatul Buckingham.

Iată cine se va afla lângă Regele Charles al III-lea și Regina consoartă Camilla în ziua cea mare

Familia regală britanică: Primii în rând la succesiunea la tron, Prinții de Wales, William și Catherine, cu copiii George, Charlotte, Louis. Mezinul Regelui Charles, Prințul Harry, fără familia sa, care a decis să rămână în SUA. Prințul Edward, duce de Edinburgh și soția Sophie, Ducesă de Edinburgh. Prințesa regală Anne, Andrew, duce de York, Prințesa Beatrice și soțul Edoardo Mapelli Mozzi, Prințesa Eugenie, care este și însărcinată, alături de soțul Jack Brooksbank, Michael și Carole Middleton, părinții Prințesei de Wales.

Alți membri regali prezenți: Prințul Albert și Prințesa Charlene de Monaco, Prințul moștenitor Akishino și Prințesa Kiko ai Japoniei, Prinții moștenitori ai coroanei daneze, Frederik și Mary. Regele Carl XVI Gustav al Suediei și Prințesa moștenitoare Victoria. Regele Felipe al Spaniei cu soția, superba Regină Letizia. Prințul moștenitor al coroanei norvegiene, Haakon, cu soția, Prințesa Mette-Marit. Marele Duce Henri de Luxemburg și soția, Marea Ducesă Maria Teresa. Regina Anne-Marie a Greciei, Prințul moștenitor Pavlos și Prințesa moștenitoare Marie-Chantal ai Greciei. Regele Philippe al Belgiei cu soția, Regina Mathilde. Margareta a României, custodele coroanei. Regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos cu soția, Regina Maxima.

Nu lipsesc liderii mondiali, printre aceștia se numără: premierul britanic Rishi Sunak, primul ministru al Scoției, Humza Yousaf, vicepreședintele irlandez Michelle O’Neill, Emmanuel Macron, președintele Franței, Jill Biden, Prima Doamnă a SUA, Justin Trudeau, premierul Canadei, Andrzej Duda, președintele Poloniei, premierul Noii Zeelande, Chris Hipkins, care este și primul invitat sosit în Marea Britanie încă de miercuri, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Foto: Getty/Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae si Alina ai Romaniei de Paște2 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Kate Middleton Prințul William Foto Profimedia jpg
Sir Christopher Ghika si regina Elisabeta a II a   GettyImages 1324680595 jpg
Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg