Incredibila asemănare dintre Infanta Sofia și mătușa sa din Grecia necăsătorită, fără copii și fără avere

6 august, 2024

Sora mai mică a Reginei Sofia, Prințesa Irene de Grecia, se află zilele acestea în vacanță alături de familia regală spaniolă, în Mallorca.

În vârstă de 82 de ani, Mătușa Regelui Felipe este un personaj foarte iubit în Spania pentru discreția și disponibilitatea ei de a ajuta mereu pe cei nevoiași. 

Mai mult, cel mai mic copil al Regelui Paul al Elenilor și al soției sale, Regina Frederica, afișează o asemănare incredibilă cu mezina suveranului spaniol, Infanta Sofia, de 17 ani.

Infanta Sofia și Prințesa Irene a Greciei jpg

Necăsătorită, fără copii, fără avere și fără a da importanță vestimentației, coafurilor sau bijuteriilor, Prințesa Irene a știut mereu care îi este locul, protejată întotdeauna de sora ei, fosta Regină Sofia. De altfel, în ultima perioadă, mama lui Felipe nu se desparte de sora ei mai mică, întrucât Irene este surdă și, aparent, nu vrea să poarte aparat auditiv. 

De la moartea mamei sale, în 1981, Irene locuiește în Spania, într-un apartament din cadrul Palatului Zarzuela din Madrid, reședința familiei regale spaniole. 

În tinerețe, sora Sofiei a avut câțiva pretendenți, dar nimic oficial nu s-a concretizat. Se zvonea, la un moment dat, că familia ei l-ar fi vizat chiar pe viitorul Rege Harald al Norvegiei, dar acesta avea deja intenția fermă de a se căsători cu actuala lui soție, Sonja Haraldsen.

Prințesa Irene a Greciei și sora sa, Regina Sofia a Spaniei, în tinerețe
Prințesa Irene a Greciei și sora sa, Regina Sofia a Spaniei, în tinerețe

La fel, s-a mai zvonit că prințesa din Grecia ar fi avut o relație amoroasă cu fostul preot Jesús Aguirre, care era și soțul Ducesei de Alba, și se mai crede că aceasta a avut o poveste lungă de dragoste cu un bărbat grec căsătorit.

Weekendul trecut, Irene a Greciei a apărut în Palma de Mallorca, în scaun cu rotile, ajutată chiar de către nepoata care-i seamănă extraordinar, Infanta Sofia, la o cină alături de Regina Letizia, Regele Felipe, Prințesa Leonor, fosta Regină Sofia și Tatiana Radziwill.

Letizia Felipe Leonor Sofia GettyImages 2165280528 jpg

La rândul ei, Prințesa Leonor a ajutat la împingerea scaunului cu rotile în care se afla Tatiana, adică verișoara bunicii sale, fosta Regină Sofia.

Aceste două femei în vârstă sunt foarte importante pentru mama lui Felipe. În timpul verilor petrecute de familia regală spaniolă în Mallorca, în anii 70, ele erau cele mai mari confidente ale Reginei Sofia, cele trei fiind de nedespărțit. 

Tatiana Radziwill, care i-a fost domnișoară de onoare Sofiei la nunta ei de la Atena, din 14 mai 1962, cu Regele Juan Carlos, este fiica Prințesei Eugenie a Greciei și a Prințului polono-lituanian Dominico Raniero Radziwill.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg