Îngrijorare și în Japonia! Prințesa Kiko absentează la fel de mult ca Prințesa Kate

12 februarie, 2024

În Țara Soarelui Răsare, o umbră planează asupra Familiei Imperiale. De câteva luni, Prințesa moștenitoare Kiko suferă de grave probleme de sănătate.

Prințesa Kiko ar urma să fie Împărăteasa Japoniei. FOTO: Getty Images
Prințesa Kiko ar urma să fie Împărăteasa Japoniei. FOTO: Getty Images

A trecut deja o lună de când Prințesa Moștenitoare Kiko a fost supusă unei serii de examene medicale, în timpul cărora medicii au diagnosticat-o cu „o tulburare funcțională a tractului digestiv". De atunci, starea ei de sănătate nu pare să se fi îmbunătățit, ba chiar Palatul Imperial a decis să îi reducă angajamentele oficiale. Prin urmare, soția Prințului moștenitor Fumihito de Akishino nu a participat la prânzul prevăzut pentru președintele kenyan William Ruto și soția acestuia pe 9 februarie. Să fie acesta un alt semn că starea ei s-a deteriorat?

Presa japoneză este neobișnuit de rezervată pe această temă. Deși urmărește cu asiduitate știrile despre această boală misterioasă care o afectează pe viitoarea împărăteasă, o face întotdeauna cu moderație și cumpătare. Același lucru este valabil și atunci când vine vorba de anunțarea absenței sale de la masa organizată de Palatul Imperial din Tokyo pentru a marca vizita oficială de trei zile a cuplului prezidențial kenyan. „Prințul și Prințesa Akishino trebuiau inițial să participe, dar Prințesa Kiko a decis să absenteze din cauza unor probleme gastrointestinale", scrie cu sobrietate FNN.

Aceste simptome, care au apărut la sfârșitul anului 2023, au împiedicat-o pe membra Familiei Imperiale să mai consume „mâncăruri normale". Echipa sa medicală i-a recomandat să se odihnească și să se concentreze asupra convalescenței sale, relatează biroul de presă al Palatului.

Într-un articol publicat la 10 ianuarie - data la care prințesa a fost supusă unei endoscopii - cotidianul național „The Mainichi” sublinia că „ar putea dura una sau două luni pentru ca simptomele ei să dispară complet". Așadar, cumnata Împăratului Naruhito este încă în imposibilitatea de a-și îndeplini pe deplin îndatoririle și pare să lipsească la fel de mult ca Prințesa Kate în Marea Britanie, care și ea a fost supusă unei operații abdominale în ianuarie, fără a fi date publicității mai multe detalii.

În lipsa ei, nepoatei sale, Prințesa Aiko, i-a revenit sarcina de a-i lua locul în fața șefului statului kenyan. Aceasta este o premieră pentru unica fiică a cuplului imperial japonez, după cum subliniază canalul de televiziune japonez NNN: „Este pentru prima dată când Aiko primește oaspeți străini și pentru prima dată când participă la o masă oficială de acest gen.

Trebuie spus că tinerei de 22 de ani i se vor da mai multe responsabilități, astfel încât să își poată asuma mai mult rolul în absența mătușii sale. O șansă, poate, pentru această prințesă prea des uitată de a se face remarcată ? Ea, care ar fi preferat să fie prinț, pentru ca într-o zi să poată urca pe tronul Crizantemei...

FOTO: Getty Images, Profimedia, Agenția Casei ImperialeRecente pe Ok! Magazine

Harry, Charles, Camilla, Meghan, Foto Getty (2) jpg
Regele Charles al III lea al Marii Britanii, Foto Getty (1) jpg
Prințul George 2 profimedia 0791036010 jpg
Regina Rania, Prințul Hussein, Getty Images jpg
Principesa Sofia a Romaniei la Varsovia  FOTO Casa Majestatii Sale (2) jpg
Andrea Charlotte Casiraghi profimedia 0738715961 jpg
Mary a Danemarcei, Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia foto profimedia 0848652378 jpg
Infanta Cristina și Inaki foto profimedia 0701319405 jpg
kate middleton costum verde getty jpg
Regina Camilla a primit la Clarence House câini utilitari, Foto Getty Images (3) (1) jpg
sarah ferguson gettyimages jpg
Meghan Markle și Prințul Harry  foto   Getty jpg
Eliza Spencer și Amelia Spencer (5) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  sursa   Getty jpg
Kate Middleton și William la schi, 2016, Getty (5) jpg
Umberto si Sofia de Saxa Coburg, copiii lui Konstantin al Bulgariei si al spanioloaicei Maria Garcia de la Rasilla   profimedia 0289651007 jpg
Regina Camilla la dineul pentru președintele Republicii Coreea (2) jpg