Îngrijorare și în Japonia! Prințesa Kiko absentează la fel de mult ca Prințesa Kate

12 februarie, 2024

În Țara Soarelui Răsare, o umbră planează asupra Familiei Imperiale. De câteva luni, Prințesa moștenitoare Kiko suferă de grave probleme de sănătate.

Prințesa Kiko ar urma să fie Împărăteasa Japoniei. FOTO: Getty Images
Prințesa Kiko ar urma să fie Împărăteasa Japoniei. FOTO: Getty Images

A trecut deja o lună de când Prințesa Moștenitoare Kiko a fost supusă unei serii de examene medicale, în timpul cărora medicii au diagnosticat-o cu „o tulburare funcțională a tractului digestiv". De atunci, starea ei de sănătate nu pare să se fi îmbunătățit, ba chiar Palatul Imperial a decis să îi reducă angajamentele oficiale. Prin urmare, soția Prințului moștenitor Fumihito de Akishino nu a participat la prânzul prevăzut pentru președintele kenyan William Ruto și soția acestuia pe 9 februarie. Să fie acesta un alt semn că starea ei s-a deteriorat?

Presa japoneză este neobișnuit de rezervată pe această temă. Deși urmărește cu asiduitate știrile despre această boală misterioasă care o afectează pe viitoarea împărăteasă, o face întotdeauna cu moderație și cumpătare. Același lucru este valabil și atunci când vine vorba de anunțarea absenței sale de la masa organizată de Palatul Imperial din Tokyo pentru a marca vizita oficială de trei zile a cuplului prezidențial kenyan. „Prințul și Prințesa Akishino trebuiau inițial să participe, dar Prințesa Kiko a decis să absenteze din cauza unor probleme gastrointestinale", scrie cu sobrietate FNN.

Aceste simptome, care au apărut la sfârșitul anului 2023, au împiedicat-o pe membra Familiei Imperiale să mai consume „mâncăruri normale". Echipa sa medicală i-a recomandat să se odihnească și să se concentreze asupra convalescenței sale, relatează biroul de presă al Palatului.

Într-un articol publicat la 10 ianuarie - data la care prințesa a fost supusă unei endoscopii - cotidianul național „The Mainichi” sublinia că „ar putea dura una sau două luni pentru ca simptomele ei să dispară complet". Așadar, cumnata Împăratului Naruhito este încă în imposibilitatea de a-și îndeplini pe deplin îndatoririle și pare să lipsească la fel de mult ca Prințesa Kate în Marea Britanie, care și ea a fost supusă unei operații abdominale în ianuarie, fără a fi date publicității mai multe detalii.

În lipsa ei, nepoatei sale, Prințesa Aiko, i-a revenit sarcina de a-i lua locul în fața șefului statului kenyan. Aceasta este o premieră pentru unica fiică a cuplului imperial japonez, după cum subliniază canalul de televiziune japonez NNN: „Este pentru prima dată când Aiko primește oaspeți străini și pentru prima dată când participă la o masă oficială de acest gen.

Trebuie spus că tinerei de 22 de ani i se vor da mai multe responsabilități, astfel încât să își poată asuma mai mult rolul în absența mătușii sale. O șansă, poate, pentru această prințesă prea des uitată de a se face remarcată ? Ea, care ar fi preferat să fie prinț, pentru ca într-o zi să poată urca pe tronul Crizantemei...

FOTO: Getty Images, Profimedia, Agenția Casei Imperiale



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg