Într-o ținută lejeră și pantofi sport, Regina Letizia a Spaniei a dat startul vizitei sale în Guatemala

6 iunie, 2024

În Guatemala, Regina Letizia a fost primită marți de ministrul adjunct de externe și de ambasadorul spaniol în Spania.

Regina Letizia a Spaniei în Guatemala Foto Profimedia (1) jpg

Regina Letizia a fost primită cu onoruri militare pe aeroportul internațional din La Aurora, Guatemala, țară pe care o va vizita zilele acestea în cadrul unei călătorii de cooperare cu Agenția spaniolă pentru cooperare internațională pentru dezvoltare.

Regina Letizia, îmbrăcată cu o vestă roșie și încălțată cu pantofi sport confortabili, a fost primită de ministrul adjunct de externe guatemalez, María Luisa Ramírez. În schimb, la aeroport, a fost prezentă și ambasadoarea Spaniei în această țară din America Centrală și în Belize, Clara Girbau.

În următoarele zile, agenda Reginei Letizia va cuprinde un tur al activității umanitare și al investițiilor Spaniei în această țară, în domenii precum sprijinul acordat copiilor, tinerilor și egalității de gen, cu accent special pe popoarele indigene de origine mayașă, care formează o masă demografică mare și se confruntă cu o vulnerabilitate mai mare. 

Întrevederile au început deja de miercuri pentru Regina Letizia, cu o recepție oficială la Palatul Național de Cultură, unde s-a întâlnit cu Prima Doamnă a Republicii Guatemala, Lucrecia Peinado. Acolo, cele două au avut o întâlnire pe tema provocărilor pe care le ridică sănătatea mintală în Guatemala, iar după aceea au făcut un tur al Parcului Centenar. Seara,  Regina Letizia a avut o întâlnire cu membrii Biroului Cooperării Spaniole din Guatemala la Centrul Cultural Spaniol. Ziua de miercuri s-a încheiat cu o vizită la lucrările de la Școala Atelier Nord.

Astăzi, Regina Letizia își va începe ziua cu o vizită la proiectele privind apa și canalizarea, malnutriția infantilă și femeile din San José de Chacayá, o municipalitate din departamentul Sololá, în sud-vestul țării. Acolo, regina va asculta explicații despre modul în care localitatea gestionează apa și canalizarea.

La Școala Urbană Oficială, ea va analiza mai multe proiecte, iar la Centrul de îngrijire primară va afla despre inițiativa de eradicare a foametei în rândul celor mai mici copii. În cele din urmă, va avea o întâlnire cu femeile lidere din această comunitate, în cadrul proiectului de formare politică a femeilor și a tinerilor pentru participarea la luarea deciziilor pentru egalitatea de gen, pus în aplicare de Asociația de cooperare autohtonă pentru dezvoltare integrală.

După-amiază, Regina Letizia va vizita Centrul de Atención Integral a Mujeres Víctimas de Violencia din departamentul Chimaltenango, în regiunea centrală a Guatemalei. Acolo va avea ocazia să vadă munca depusă pentru a oferi autonomie și îngrijire acestui grup, astfel încât femeile indigene și metise să poată duce o viață liberă. După o altă întâlnire importantă, ea se va îndrepta apoi spre aeroportul din Guatemala pentru a se întoarce acasă, în Spania. 

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Charlene de Monaco și fina ei colaj jpg